Tilu tingkat agresi dina pasangan

panyerang

Anjeun kudu mimitian ti dasar yén pasangan sampurna teu aya. Éta normal yén ti jaman ka jaman konflik atawa gelut tangtu lumangsung dina hubungan sorangan nu teu kudu indit salajengna. Anu pikahariwangeun sareng pikahariwangeun pikeun hubungan éta sorangan nyaéta yén agresi dipasang dina pasangan dina cara biasa. Upami ieu kajantenan, penting pikeun milarian solusi pikeun anjeun sareng nyegah hal-hal janten parah.

Dina tulisan di handap ieu kami nunjukkeun anjeun tilu tingkat agresi anu bisa lumangsung dina pasangan jeung kumaha carana meta dina nyanghareupan jenis ieu kabiasaan.

Agresi simbolis

Ieu tingkat mimiti agresi dina pasangan. Dina tingkat sapertos kieu, pihak-pihak masih boga waktu pikeun néangan solusi sangkan teu jadi pajeulit. Dina agresi simbolis, runtuyan paripolah lumangsung:

  • jarami guyonan nyeri Teterusan.
  • Dijejek terus-terusan kalakuan atawa paripolah salah sahiji pihak.
  • Aya leres darajat hina.
  • Aya ancaman jeung frasa tangtu éta aranjeunna tiasa nyigeung jalma éta.

Dina tingkat agresi ieu, perlu tumut kana akun naha paripolah sapertos lumangsung rutin atanapi hal husus. Dina kasus anu terakhir ieu, pihak bisa diuk sareng milarian sababaraha jinis solusi pikeun nyegah paripolah sapertos kitu terus-terusan.

kekerasan-awéwé-valencia

Serangan maksa

Tingkat kadua agresi dina pasangan nyaéta paksaan sareng di jerona aya runtuyan paripolah anu teu tiasa sareng teu kedah diidinan:

  • Pihak séjén dilarang ngalakukeun sagala rupa hal, jadi kabebasanna sorangan dibatesan.
  • Ieu exerted pangawasan dina jalma séjén.
  • Ieu bisa mistreated ku cara fisik.
  • Hiji pihak nenjo pihak séjén saprak anjeun kudu nyaho naon dina unggal momen poé.
  • Aya sababaraha intimidations nu bisa ngabalukarkeun sieun di bagian séjén pasangan.

Tingkat kadua agresi ieu ngalibatkeun nyieun hubungan toksik sarta hal anu penting yén pihak abused na abused nempatkeun hiji tungtung ka dinya pas mungkin. Gelut sareng konflik janten hal biasa sareng teu kedah diidinan.

 

Narajang langsung

Agresi langsung nyaéta tingkat katilu agresi dina pasangan sareng éta tingkat anu paling bahaya, sabab ngancem integritas jalma anu disiksa. Kalakuan boga ciri-ciri di handap ieu:

  • Serangan fisik lumangsung sacara rutin.
  • Anceman aranjeunna dina cahaya panonpoe.
  • Bullying hadir iraha wae guna ngaprovokasi sieun badag dina bagian butut.

Tingkat agresi ieu biasana kahontal upami teu aya tindakan anu dilaksanakeun dina masalah éta jeung masalahna geus tumuwuh saeutik-saeutik. Dina titik ieu penting pikeun ngeureunkeun hubungan sareng milarian bantosan ti profésional anu saé. Hubungan éta toksik sareng mustahil pikeun tetep aya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.