Opat Tip pikeun Ngubaran Sembelit di Barudak

kabebeng

Sembelit mangrupikeun masalah pencernaan anu cukup umum di barudak. Émut yén peujit anjeun masih berkembang sareng kumargi kitu normal yén ti jaman ka jaman éta nampilkeun masalah sapertos kitu anu henteu bérés nyerep macem-macem nutrisi tina pangan ogé. Hal normal nyaéta konstipasi ieu tiasa direngsekeun tanpa seueur teuing masalah sareng ngaleungit sakumaha anu parantos sumping.

Nanging, upami konstipasi langkung lami, penting pikeun ningali dokter pikeun mariksa naha anjeun kaserang jenis patologis naon waé. Teras we ngajukeun serangkaian pangobatan atanapi tips anu tiasa ngabantosan si alit pikeun méréskeun masalah pencernaanna.

Ningkatkeun asupan serat anjeun

Serat penting sareng penting nalika nyababkeun nyegah murangkalih kaserang kabebeng. Serat henteu tiasa kakurangan dina tuangeun anak sareng éta kedah dilaksanakeun sacara rutin sareng sadaya tuang. Éta aya dina buah sapertos apel atanapi kiwi, dina sayuran atanapi séréal. Normalna, ngagaduhan diet anu beunghar serat ngabantosan masalah konstipasi anu béda ngaleungit.

Inuman seueur cai

Unsur sanés anu sanésna nalika nyegah budak tina kaserang kabebeng nyaéta nginum cai sadidinten. Penting pisan yén anak tetep hidrasi sampurna sepanjang waktos sareng henteu nampilkeun kurangna cairan. Asupan cai ngabantosan tai na lemes sareng tiasa ka luar tanpa aya masalah. Inuman anu disarankeun kedahna cai, asupan inuman gula atanapi jus henteu disarankeun kumargi aranjeunna henteu nyumbang nanaon anu saé pikeun awak.

-kumaha-pikeun-nyegah-sareng-ngubaran-sembelit-di-barudak_

Ngalakukeun olahraga

Olahraga fisik rutin nyegah kabebeng. Aktivitas fisik ngabantosan massa najis turun sapanjang peujit tanpa aya masalah sareng ngaluarkeun tai dina cara anu nyugemakeun. Salian ti éta, latihan olahraga penting pikeun budak pikeun ngaraos raoseun dirina nyalira sareng ngajauhan masalah-masalah langkung kilo.

Asupan produk susu férméntasi

Salah sahiji anu nyababkeun konstipasi di barudak tiasa kusabab kurangna probiotik dina sistem pencernaan. Bakteri ieu aya dina kadaharan anu difermentasi sareng ngabantosan nyerep macem-macem nutrisi anu aya dina saluran pencernaan.

Sacara umum kabebeng dina barudak direngsekeun ku nuturkeun runtuyan ieu tips atanapi ubar alami. Nanging, éta tiasa kajantenan yén masalah éta tetep sanaos nuturkeun nasihat sapertos kitu. Upami ieu kajantenan, kolot kedah angkat ka dokter pikeun milari kunaon kabebengna teraskeun atanapi tetep sareng ti dinya, polah ku cara anu paling pas. Dina kasus sapertos kitu, murangkalih tiasa sangsara sababaraha jinis patologi anu nyegah anjeunna ngagaduhan transit peujit normal. Masalah pencernaan ieu biasana direngsekeun ku nyayogikeun ubar-ubaran anu tangtu anu ngabantosan prosés pencernaanna janten idéal. Upami teu kitu, si alit tiasa gaduh épisode sembelit teras-terasan kalayan sagala goréng anu disababkeun ieu dina tingkat kaséhatan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.