Kumaha carana terang upami murangkalih manja

Teu aya kolot anu resep ngaku yén budakna manja sareng henteu ngagaduhan pendidikan anu saé. Nanging, jenis paripolah ieu langkung umum tibatan anu anjeun panginten panginten sareng éta dina cahya panon poé.

Kusabab kitu, penting pikeun tiasa méréskeun masalah ieu dina waktosna sabab upami éta tiasa dirugikeun nalika dugi ka déwasa. Kolot kedah ngagaduhan alat-alat anu diperyogikeun pikeun ngabenerkeun kalakuan anu ngabahayakeun sapertos ka murangkalih sareng nyegah murangkalihna janten manja.

Kumaha carana terang upami murangkalih manja

Aya sababaraha tanda anu nunjukkeun yén murangkalih manja sareng kalakuan na henteu leres:

  • Pikeun murangkalih ambek ngeunaan sagala rupa sareng gaduh tantrums normal dugi ka umur 3 atanapi 4 taun. Upami saatos yuswa éta, murangkalih teras-terasan, éta tiasa nunjukkeun yén anjeunna anak anu manja. Dina yuswa sapertos kitu, tantrums sareng anger dipaké pikeun ngamanipulasi kolot sareng kéngingkeun naon anu dipikahoyong.
  • Barudak anu manja henteu ngahargaan naon anu dipiboga sareng gaduh whims sepanjang waktos. Teu aya anu minuhan atanapi nyugemakeun anjeunna sareng anjeunna henteu tiasa nyandak jawaban.
  • Kurangna pendidikan sareng nilai mangrupikeun salah sahiji tanda anu jelas yén murangkalih manja. Anjeunna nyarios ka batur ku cara anu teu hormat pisan sareng kalayan hina pisan.
  • Upami murangkalih manja, lumayan pikeun anjeunna pikeun henteu nurut kana naon waé paréntah ti kolot. Anjeunna henteu tiasa nampi aturan anu ditetepkeun di bumi sareng ngalakukeun naon anu dipikahoyong.

Kumaha ngabenerkeun kalakuan budak manja

Hal anu pangpayunna kedah dilakukeun ku kolot nyaéta narima yén budakna manja sareng pendidikan anu ditampi henteu cekap. Ti dieu penting pikeun menerkeun tingkah laku sapertos kitu sareng nuturkeun sababaraha pedoman anu ngabantosan murangkalih ngagaduhan perilaku anu saluyu:

  • Penting pikeun nangtung pageuh nyanghareupan norma anu ditumpukeun sareng henteu pasrah ka budak.
  • Anu alit kedah ngagaduhan rangkay tanggung jawab anu kedah dilaksanakeun. Kolotna henteu tiasa ngabantosan anjeunna sareng anu alit ngahutang anu minuhanana.
  • Dialog sareng komunikasi anu saé mangrupikeun konci pikeun nunjukkeun hormat ka déwasa. Masalah anu ngagaduhan barudak ayeuna nyaéta aranjeunna boro nyarios ka kolotna, ngabalukarkeun kalakuan anu teu pantes.
  • Kolot kedah janten conto pikeun murangkalih na gaduh kalakuan anu pas di payuneun aranjeunna.
  • Saé pikeun ngabagjakeun budak nalika anjeunna ngalakukeun anu leres sareng éta henteu kunanaon. Nguatkeun kabiasaan sapertos kitu bakal ngabantosan murangkalih tiasa ngahargaan béda-béda norma anu ditetepkeun ku kolotna.

Pondokna, Ngadidik murangkalih sanés tugas anu gampang atanapi saderhana sareng meryogikeun waktos sareng seueur kasabaran. Mimitina meureun hésé pikeun budak éta ngartos aturan sapertos kitu tapi anjeunna bakal tungtungna pageuh diajar sababaraha peunteun anu bakal ngabantosan anjeunna pikeun ngajantenkeun kalakuanana idéal sareng paling pas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.