Kumaha Cegah sareng Ngaleungitkeun Gejala Rhinitis Alergi di Barudak

Awéwé alergi

Kalayan datangna usum semi aya seueur kasus alergi anu lumangsung dina bagian ageung penduduk. Dina kasus murangkalih, anu paling umum dikenal salaku rhinitis alérgi.

Kaayaan pernapasan ieu rada bangor pikeun pangleutikna di bumi kusabab éta nyababkeun irung kuat dina irung dibarengan ku iritasi anu signifikan dina panon. Dina tulisan di handap ieu kami nunjukkeun séri tip anu tiasa ngabantosan gejala ieu.

Naon gejala rhinitis alérgi dina barudak?

Ayana sari di lingkungan mangrupikeun panyabab utama rhinitis alérgi dina murangkalih. Alergi ieu nyababkeun cimata sareng iritasi dina panon sasarengan sareng seueur lendir dina liang irung sareng peurih anu tangtu dina tikoro. Mangrupikeun séri gejala anu rada ngaganggu pikeun anu alit, maka pentingna nyegah sareng ngirangan aranjeunna.

Kumaha carana nyegah gejala rhinitis alérgi

  • Penting pikeun ngajaga lingkungan di bumi sakumaha bersih sareng murni anu mungkin janten penting pikeun meresihan sakumna bumi sacara rutin.
  • Anjeun kedah ulah aya pepelakan anu ngahasilkeun sari sareng sasatoan anu kaleungitan seueur rambut.
  • Kamar anakna kedah di ventilasi unggal dinten sareng nyeuseuh parabot sepuh saminggu sakali.
  • Nyingkahan draf di jero imah sareng rohangan ku lebu teuing.
  • Penting pisan pikeun ngumbah leungeun murangkalih anjeun sababaraha kali sapoé, utamina upami anjeunna kantos maén di jalan.
  • Diét anu saé mangrupikeun konci nalika ngeunaan nyegah gejala rhinitis alérgi. Diét kedah beunghar dina buah sareng sayuran anu beunghar ku vitamin C. Asupan asam folat cocog pikeun nyegah gejala anu disababkeun ku alergi.

rhinitis-paling-umum-alergi 2

Kumaha ngagentoskeun gejala rhinitis alérgi

Narkoba atanapi pangobatan mangrupikeun konci nalika ngeunaan ngagentos gejala. Duanana antihistamines sareng kortikosteroid kedah dikaluarkeun ku resép.

Salain tina ubar sapertos kitu, Anjeun tiasa nyandak catetan anu saé tina tip anu ngabantosan meredihkeun gejala anu disebutkeun di luhur:

  • Ngabersihan sareng ngumbah irung murangkalihna kalayan saé kalayan pitulung larutan uyah.
  • Angkat kasur tina ranjang pikeun nyegah mukus tina akumulasi dina liang irung.
  • Ngagunakeun pelembab dina rohangan éta penting nalika ngagaduhan lingkungan anu lembab.
  • Nginum seueur cai ngabantosan lendir lemes sareng entong seueur teuing irung.
  • Ngabersihan panon kalayan kasa sareng leyuran asin saeutik.

Pondokna, ku datangna usum semi, rhinitis alérgi lumrah di barudak, janten gejala tina alergi cenah aranjeunna rada ngaganggu sareng teu raoseun. Penting pikeun kolotna nyandak sagala cara pencegahan anu mungkin supados budak tiasa hirup anu raoseun mungkin sareng henteu dirugikeun ku rhinitis alérgi anu disebut tadi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.