Ngungkulan akibat tina hubungan toksik

gugup-kaemutan-awéwé

Hanjakalna, hubungan toksik aya dina lampu dinten na jarang jalma anu henteu ngalaman sababaraha waktos dina kahirupan. Jenis hubungan ieu tiasa lumangsung di kulawarga, lingkungan pribadi atanapi padamelan. Dina kasus pasangan, hubungan anu beracun nyababkeun ikatan anu diciptakeun ngaleuleuskeun sareng kaayaan tiasa janten teu tiasa dirawat.

Akibat sareng akibat tina hubungan sapertos kieu rada serius, khususna ngeunaan aspek méntal atanapi émosional. Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyarioskeun akibat tina hubungan toksik sareng cara ngungkulanana.

Naon akibat tina hubungan toksik

Ngagaduhan hubungan toksik sareng jalmi sanés anu goréng pikeun pasangan sareng akibatna tiasa bertahan sapanjang jaman sanaos hubunganna rusak. Kaayaan méntal sareng émosional jalma seueur rusak ku cara anu serius pisan.

Dina kaseueuran kasus jalma anu ngalaman sareng ngalaman hubungan toksik sangsara akibat serius sapertos kitu sapertos kahariwang, déprési, atanapi kapercayaan diri anu musnah. Jinis sekuel ieu langsung mangaruhan kaayaan méntal jalma éta. Upami sekuel ieu henteu diperlakukeun sakumaha mistina, jalma anu sangsara éta tiasa ngembangkeun keracunan anu tungtungna tiasa ngarusak hubungan kahareup sareng jalma sanés.

Hal kahiji anu kedah dilakukeun jalma nyaéta ngaku pasti yén aranjeunna aya hubungan anu toksik sareng maka penting pisan pikeun ninggalkeun hubungan sapertos kitu gancang-gancang. Nanging, léngkah anu paling penting nyaéta nungkulan cara anu positip kalayan perasaan sareng émosi anu béda-béda.

Kahariwang

Naon anu kudu dilakukeun saatos ngeureunkeun hubungan toksik

Dina kaayaan ninggali hubungan anu beracun, langkung saé nuturkeun sababaraha tip anu ngabantosan anjeun langkung saé sareng diri anjeun:

  • Ngandelkeun kana bunderan babaturan anjeun anu pang deukeutna sareng kulawarga.
  • Penting latihan sababaraha tapa atanapi rélaxasi pikeun mantuan anjeun jauh tina sagala pikiran négatip éta.
  • Disarankeun nyéépkeun waktos nyalira sateuacan kalibet dina hubungan anu sanés.
  • Upami anjeun perhatoskeun yén kaayaan émosional anjeun henteu saé, penting pikeun nempatkeun diri dina panangan ahli propésional.
  • Anjeun kedah sisihkan kamungkinan perasaan salah na katingali positip payun.
  • Hadé pikeun nyobaan nyieun babaturan anyar. pikeun ngabantosan anjeun mopohokeun kahirupan jaman baheula.

Pamustunganana, nipping hubungan toksik dina pucukna sanés tugas anu gampang pikeun saha waé. Nanging penting pikeun ngalakukeunana, kumargi anjeun parantos tiasa ningali akibat sareng akibat tina karacunan sapertos anu serius. Dina sababaraha kasempetan, jalma anu kapangaruhan ngahasilkeun dirina jalma perasaan salah tina kajadian anu lumangsung dina hubungan. Nyalahkeun diri pikeun sagalana kedah dihindari sepanjang waktos sabab dina dirina, perasaan ieu mangrupikeun bentuk keracunan anu sanés anu kedah dileungitkeun. Ngubaran sekuel anu mungkin mangrupakeun konci sahingga jalma anu kaserang tiasa ngawangun hirupna deui sareng tiasa ngaraosan jinis hubungan anu séhat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.