Barbell squats

Latihan babari

Naha anjeun ngalakukeun squats barbel? Upami anjeun henteu acan milih ideu sapertos kieu, anjeun masih dina waktosna sabab pasti bakal ngahontal hasil anu saé. Kami terang yén jongkok sok janten bagian tina latihan naon waé anu cocog sareng uyah na, di sagigireun janten seueur rupa-rupa, urang moal kantos bosen ka aranjeunna.

Kusabab kitu, dinten ieu kami kéngingkeun anu nganggo palang sareng sapertos kitu, aranjeunna ogé nawiskeun kami kaunggulan anu teu aya tungtungna anu anjeun kedah terang. Mimiti anjeun bakal mendakan anu mangrupikeun daérah anu paling sering dianggo sareng latihan ieu sareng kumaha anjeun kedah ngalaksanakeunnana leres. Urang mimitian!

Naon anu dianggo barbel squats

Mimiti nalika kudu jongkok, kang urang bakal damel ti menit ka hiji nyaéta quadriceps. Sanaos leres yén badan handap mangrupikeun protagonis sacara umum. Sanaos kitu, leres seueur jalma percanten yén éta ngan ukur latihan pikeun suku sanés. Kami parantos ningali yén salian ti daérah ieu, lumbar sareng tukangna ogé kalebet pisan. Ku cara kieu, urang kedah salawasna gaduh palaksanaan anu saé pikeun tiasa ngaraosan latihan anu leres. Kusabab kitu urang tiasa nambihan yén salaku sekundér éta ogé ngalibatkeun otot posterior pingping atanapi anu nyulik sareng beuteung.

Barbell squat

Kasalahan dasar urang kedah lereskeun

Salah sahiji kasalahan anu urang kedah teras-teras ulah nalika ngalakukeun jongkok nyaéta ngajantenkeun batangna maju. Kadang-kadang, kusabab palang, urang ngajantenkeun taktak langkung maju, anu bakal hartosna yén tonggongna henteu dina posisi anu pangsaéna. Janten urang kedah turun kalayan lempeng deui tanpa kedah lengkungan éta. Tangtosna, nalika turun yén tuur henteu ngaleuwihan ujung kaki. Atanapi anjeun kedah nyandak tuur babarengan nalika turun malah kirang nalika badé angkat. Kusabab éta mangrupikeun salah sahiji kasalahan anu paling sering sareng urang kedah nyingkahan pisan pikeun ngagunakeun latihan urang anu leres sareng awak urang salawasna ati-ati.

Hal anu ogé penting nyaéta masalah katurunan éta sorangan. Sababaraha jalma henteu cukup low sareng anu sanésna handap teuing. Janten, anjeun kedah tetep ngajaga téknik anjeun saimbang. Aktipitas otot tiasa dipangaruhan dina prosedur ieu, janten upami anjeun pemula sok langkung saé henteu nyandak seueur beurat. Nalika nurunkeun pingping aranjeunna kedah sajajar sareng taneuh. Ku cara kieu anjeun terang yén glutes parantos ngamimitian ngalaksanakeun padamelanana, tanpa mopohokeun quadriceps sareng anu sanés.

Naon téhnik anu pangsaéna pikeun squatting sareng barbel

Saatos ningali kasalahan kami jelas yén urang kedah bet kana gerakan anu leres sareng ninggali sagala jinis mamang. Kusabab kitu, pikeun ngalaksanakeun téhnik anu saé, éta ngahijikeun sababaraha léngkah anu béda, saderhana, tapi bener-bener gunana ogé mungkin:

  • Kami nangtung nyekel batang pageuh ku dua panangan. Beuratna ogé kedah saimbang sahingga urang tiasa gerak leres.
  • Duanana tuur sareng sampéan henteu kabuka teuing tapi dina posisi anu raoseun sareng alami, nyingkahan ketegangan dina kadua daérah.
  • Anjeun bakal turun anu ngajaga tonggong lempeng, tanpa maju kana taktak.
  • Émut yén tuur henteu kedah némpél atanapi bahkan caket. Janten urang kedah ngadamel gerakan bersih luhur. Pikeun nyingkahan maksa gerakan sareng henteu ngan ukur tuur, tapi ogé tungkak anu teu kedah dibéngkokkeun iraha waé.

Ayeuna anjeun terang sakedik deui, salah sahiji latihan utama anu tiasa anjeun laksanakeun ku cara saderhana. Salawasna adaptasi ka kabutuhan anjeun nyalira.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.