Naha hugs antara barudak jeung anjing bahaya?

anjing jeung budak

Rupa-rupa studi geus ngabuktikeun yén ngabogaan anjing di kulawarga mawa loba mangpaat ti sudut pandang emosi. Jang ngalampahkeun ieu, hubungan tangtu kapercayaan kudu ngadegkeun antara anjing jeung barudak. Upami teu kitu, kontak hiji saeutik jeung anjing bisa ngakibatkeun resiko tangtu nu kudu dibawa kana rekening.

Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyaritakeun anjeun kumaha carana sangkan hugs antara anjing jeung barudak sakumaha aman sabisa.

Naha hugs antara barudak jeung anjing bahaya?

Kurangna kanyaho ngeunaan basa anjing biasana nyababkeun tatu anu tangtu, anu tiasa lumangsung antara anjing kulawarga sareng budak leutik. Aya loba barudak anu sangsara bites sarta tipe séjén tatu tina anjing imah. Jenis paripolah atanapi kalakuan ieu disababkeun ku sababaraha faktor:

  • hiji overconfidence sarta kurangna sieun di pihak barudak.
  • Jangkungna anak na kurangna beurat awak tangtu.
  • kurangna pangawasan ku déwasa.
  • saeutik pangaweruh tina basa anjing.
  • empati kuat nuju sosok anjing.

Bahaya nangkeup anjing

Lamun anak ngadeukeutan anjing, manéhna kudu ngalakukeun kitu. dina cara leisurely tur tenang. Dina hubungan hugs ka anjing, runtuyan tips kudu dituturkeun:

  • Hubungan kapercayaan ka anjing eta kudu penting.
  • Kedah aya sababaraha tautan antara anjing jeung anak.
  • Anjing geus biasa narima hugs jeung hasilna maranéhanana geus positif.

nangkeup anjing jeung anak

Kumaha carana sangkan nangkeup ka arah anjing aman

Upami anjeun hoyong nangkeup putra anjeun ka anjing henteu janten résiko pikeun anu alit, Anjeun kedah tumut kana sababaraha aspék penting:

  • Unggal anjing béda, ku kituna bakal aya sababaraha anu resep disentuh sareng anu sanésna peryogi langkung seueur rohangan.
  • Unsur séjén anu kedah diperhatoskeun nyaéta kontéks dimana anjing éta. Teu sarua keur dikurilingan ku jalma kanyahoan tinimbang babarengan jeung lingkungan kulawarga.
  • Ulah poho iraha wae pangalaman saméméhna yén anjing geus miboga. Lamun geus ngalaman pangalaman négatip, éta normal yén anjeun teu ngarasa pisan nyaman jeung nangkeup atawa caresses si saeutik urang. Dina kasus sapertos hal anu penting pikeun nyingkahan kaayaan sapertos na Waspada anak sepanjang waktos.
  • Anjeun kudu boga sababaraha kaahlian pikeun ngajarkeun kabiasaan ditangtoskeun anjing ka anak.
  • Dina hubungan hugs, interaksi kudu tenang jeung nyingkahan hiji invasif. Dina cara nu sarua éta alus yén caresses sarta pendekatan ka arah anjing dipigawé dina momen tenang jeung rileks.
  • Umur anjing mangrupikeun unsur sanés anu kedah dipertimbangkeun, nalika nangkeup aman sareng tanpa bahaya. Anak anjing henteu sami sareng anjing nalika dewasa. Paripolah sareng kalakuanana béda pisan.
  • Éta ogé penting pikeun ngahontal kabiasaan tulangan positif, ku kituna hugs teu ngakibatkeun resiko naon mun integritas anak.

Pondokna, nalika anak bisa ngadeukeutan anjing di imah, Sanity jeung akal sehat di pihak déwasa kudu lumaku. Anjeun teu tiasa ngantunkeun anak nyalira sareng anjing, janten waspada sareng pangawasan kedah konstan. Ogé émut yén anjing mangrupikeun sato sanés cocooan, janten kedah aya hormat ka sato. Lingkungan kudu akrab ogé tenang jeung rileks sarta sato kudu pernah kapaksa endure nangkeup jeung caresses ti barudak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.