Naon anu kedah janten raising anak hypersensitive

rarasaan

Sensitipitas mangrupikeun hal anu bawaan dina diri manusa. Nanging, tiasa waé aya jalma anu sensitipitas sapertos kitu langkung ditandaan tibatan anu sanés. Dina kasus barudak, hypersensitivity disebut tadi mangrupakeun tantangan nyata pikeun loba kolot.

Dina artikel di handap ieu kami nunjukkeun ka anjeun naon anu kedah dilakukeun ku kolot, lamun aranjeunna ningali yén barudak maranéhanana boga gelar loba nu leuwih luhur sensitipitas ti sesa barudak.

Unsur-unsur anu kedah diémutan ku kolot barudak anu sénsitip pisan

Hiji anak hypersensitive bakal némbongkeun perhatian hébat kana sagala rinci jeung hal leutik nu ngurilingan lingkunganana. Nyanghareupan ieu, kolot kudu mertimbangkeun raising anak maranéhanana kalawan sudut pandang sagemblengna béda ti sesa barudak.

Dina kasus barudak hypersensitive, ngatur émosi penting jeung penting pisan. Manajemén ieu ngamungkinkeun murangkalih anu dimaksud pikeun ngahindarkeun tina gangguan anu tangtu sapertos déprési.

Kumaha terang upami murangkalih hipersensitip

Aya sababaraha aspék anu nunjukkeun yén murangkalih langkung sénsitip tibatan normal:

  • Ieu ngeunaan barudak anu pisan ditarik jeung isin.
  • Aranjeunna ngamekarkeun tingkat empati luhur normal.
  • Aranjeunna gaduh waktos susah kalayan rangsangan kuat saperti bau atawa sora.
  • Aranjeunna biasana maén Dina nyalira.
  • Aranjeunna gaduh tingkat émosional anu luhur dina sagala aspek.
  • Ieu ngeunaan barudak rada kreatif.
  • nempokeun pisan ngadukung sareng berehan jeung barudak lianna.

putra-kacida-sensitip

Kumaha carana ngangkat anak hypersensitive

Raising anak kacida sénsitip kudu dumasar luhureun sakabeh dina ngajarkeun anjeunna pikeun ngatur sakabéh émosi na. Pikeun ieu, kolot kudu nuturkeun runtuyan tungtunan atawa nasehat:

  • Penting pisan yén budak leutik ngarasa dirojong ku kolotna. Parenting atanapi atikan langkung gampil salami murangkalih ngagaduhan kayakinan sareng kayakinan diri.
  • Kanyaah jeung kanyaah ti kolot kudu terus-terusan. Tina cium nepi ka rangkulan, Sagalana lumaku salami minor ngarasa dipikacinta.
  • Émosi sareng parasaan kedah dikedalkeun unggal waktos. Kolot kudu nganyatakeun kumaha parasaanana ku kituna manajemén emosi anu pangalusna mungkin.
  • Dina cara nu sarua, kolot kudu boga tanggung jawab pikeun mantuan barudak maranéhanana nyaho kumaha carana nganyatakeun naon sabenerna maranéhna ngarasa. Perasaan kudu kaluar sareng nyingkahan kamungkinan masalah émosional sapertos kahariwang.
  • Nyaho kumaha ngadangukeun mangrupikeun aspék konci anu sanés dina atikan anu hadé pikeun murangkalih anu sénsitip pisan. Ngadéngékeun ieu konci ambéh maranéhanana ngarasa dipikaharti sarta dipikacinta sepanjang waktos.

Pondokna, Gaduh anak hypersensitive sanes tungtung dunya pikeun indung mana wae. Anjeunna murangkalih anu empathizes langkung seueur tibatan batur sareng anu sanggup ngaraosan sadaya émosi na pisan. Kusabab ieu, parenting kedah nuturkeun sababaraha tungtunan anu ngamungkinkeun murangkalih terang kumaha ngatur sareng nyalurkeun sadaya émosi ku cara anu pangsaéna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.