5 pangan anu henteu kedah dimasak dina gelombang mikro

Masak dahareun dina gelombang mikro

Microwave mangrupikeun salah sahiji alat anu teu kakurangan di dapur mana waé. Alat leutik anu pinuh ku utilitas anu anjeun henteu terang kumaha ngagunakeunana leres. Sabab sacara umum, gelombang mikro dipaké pikeun panas dahareun, tapi bisa dipaké pikeun loba hal séjén. Masak dina gelombang mikro gampang, gancang, murah sareng séhat, sabab masak tuangeun dina jus sorangan sareng ngirangan gajih.

Nanging, sababaraha tuangeun henteu kedah dimasak dina gelombang mikro. Sababaraha sabab saukur leungit sipat utama maranéhanana jeung nu lianna, sabab bisa bahaya pikeun kaséhatan. Panggihan naon éta kadaharan anu anjeun teu kedah masak dina gelombang mikro. A) Sumuhun, anjeun tiasa nganggo alat leutik ieu jadi praktis nu unggal poé heats up dahareun anjeun dina hiji menit.

Naon anu henteu kedah dimasak dina gelombang mikro

Seueur tuangeun tiasa dimasak dina gelombang mikro tanpa masalah, kanyataanna, aya seueur resep anu lezat sareng séhat dina format ieu. Nanging, sababaraha tuangeun atanapi produk henteu kedah dimasak ku cara ieu, kusabab sababaraha alesan, sapertos anu kami bakal terangkeun ka anjeun di handap. perhatikeun katuangan anu henteu kedah dimasak dina gelombang mikro tur anjeun bakal bisa nyingkahan scares na annoyances.

endog pindang teuas

Masak Endog dina Microwave

Upami anjeun hoyong nyiapkeun endog goreng anu séhat sareng tanpa minyak, gelombang mikro mangrupikeun sahabat anjeun. Tapi upami anu anjeun peryogikeun nyaéta memanaskeun endog pindang, milarian alternatif sanés atanapi nyiapkeun heula. Endog anu asak henteu kedah disimpen dina gelombang mikro sabab lapisan Uap ngabentuk di jerona nu bisa ngabeledug nalika dipanaskeun dina gelombang mikro. Ku sabab kitu, penting pisan pikeun mesek endog sareng motong sateuacan dipanaskeun dina gelombang mikro.

Hayamna

Upami henteu dimasak leres, baktéri dina hayam tiasa bahaya pisan pikeun kaséhatan anjeun. Ku sabab kitu, hayam atah henteu kedah dimasak dina gelombang mikro, sabab sistem alat ieu nyaéta pikeun memanaskeun tuangeun ti luar. Jadina dahareun teu bisa dijamin masak leres, sabab teu ngalakukeun eta seragam. Pikeun alesan anu sami, daging atah henteu kedah dimasak dina gelombang mikro.

Sangu

Salah sahiji katuangan anu sering dipanaskeun dina gelombang mikro nyaéta sangu, kanyataanna, aya seueur produk rangkep anu béda anu dipasarkan pikeun dianggo dina gelombang mikro. Nanging, panilitian panganyarna nunjukkeun yén ieu tiasa bahaya pisan pikeun kaséhatan. Ieu kusabab béas ngandung baktéri anu tahan pisan kana suhu anu luhur nu teu salawasna ngahontal dina gelombang mikro. Sajaba ti éta, sistem ieu nyiptakeun lapisan Uap anu mangrupa tempat sampurna pikeun sagala rupa baktéri proliferasi nu bisa ngabalukarkeun karacunan pangan.

Susu susu

Katirisan ASI mangrupikeun cara anu leres pikeun nyiptakeun cadangan tuangeun pikeun orok anjeun. Ku cara kieu, anjeunna tiasa tuang nalika anjeunna peryogi sanajan indungna henteu sayogi. Ayeuna, pikeun ngahaneutan ASI, langkung saé ngagunakeun cai panas tibatan gelombang mikro. Éta ogé dipikawanoh éta alat ieu heats dahareun unevenly. Susu tiasa tiis di hiji sisi sarta panas pisan di sisi séjén.

Sayuran daun héjo

Sayuran daun héjo

Nalika dipanaskeun dina gelombang mikro, gizi dina sayuran berdaun héjo tiasa bahaya pisan pikeun kaséhatan anjeun. Éta zat anu disebut nitrat, anu mangpaat pisan pikeun kaséhatan, tapi nalika dipanaskeun dina gelombang mikro aranjeunna ngajanggélék jadi nitrosamin, zat nu bisa jadi karsinogenik. Ku alatan éta, upami anjeun gaduh sésa-sésa bayem, kol atawa sayuran berdaun héjo, eta leuwih hade dipanaskeun dina pan ku serelek minyak zaitun.

Ieu mangrupikeun 5 tuangeun anu henteu kedah dimasak dina gelombang mikro, alat anu mangpaat upami dianggo leres. Dina cara nu sami, aranjeunna kedah pernah pemanasan dahareun kalawan eusi cai luhur, kawas buah, sabab bisa ngabeledug atawa ngahasilkeun baktéri alatan kalembaban. Kalayan tip ieu, anjeun tiasa aman ngamangpaatkeun alat anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.