Бабассу майының артықшылықтары

Бабассу майы

Итмұрын майынан немесе арган майынан кейін, біз қазірдің өзінде майларды таба алмаймыз, бәрін білеміз деп ойладық. Бірақ Табиғи косметика индустриясы бізді таң қалдырады, бұл жолы бабассу майымен, біздің сұлулығымыз үшін революция болатын жаңа май. Бұл майдың керемет қасиеттері бар, ол оны біздің сүйікті заттарымыздың бірі ете алады.

Біз сізбен теріңізге қолдануға болатын барлық табиғи заттар туралы сөйлескенді ұнатамыз және әр түрлі табиғи майлар туралы көптеген рет айтқанбыз, бірақ бұл көптеген адамдар білетін тағы бір жаңалық. Келіңіздер, көрейік бабассу майы қайдан келеді және оны соншалықты ерекше ететін қасиеттері мен артықшылықтары қандай.

Бабассу майы қайдан келеді?

Бұл май Макао кокос майы деп те аталады. Бұл Orbignya Olifera тұқым майынан шыққан. Болып табылады пальма ағашы Амазонкада орналасқан және бабасу деп аталады. Оның тұқымдары жеңіл және сәл сарғайған тонмен жұқа май алу үшін қолданылады. Оның құрамында лавр қышқылы, олеин қышқылы, пальмитин және мирист қышқылы бар. Оның құрамы біз жақсы білетін кокос майына өте жақын, бірақ брендтер оны қасиеттері үшін пайдалануды шешеді.

Табиғи силикон әсері

Бабассу майының қасиеттері

Бұл бабассу майының көптеген кремдер мен сусабындарда қолданылуына себеп болған нәрсенің бірі - оның әсері. Ол ылғалдандырады және кокос майы сияқты қоректенеді, сонымен қатар табиғи, бірақ оған қарағанда әлдеқайда жеңіл. Егер сіз бұрын-соңды кокос майын қолданған болсаңыз, кейінірек сізге қажет екенін білесіз ауырлық сезімі болмас үшін, шашыңызды жақсылап жуыңыз, көптеген майлармен болатын нәрсе. Сусабындарда, ең алдымен, шашты жібектей, бірақ бос қалдыратын құрылым қажет. Яғни, ол ылғалдандырады, бірақ салмақ салмастан дәл осы табиғи май жасай алады, өйткені ол басқаларға жетіспейтін өте жеңіл құрылымға ие. Сондықтан косметикада шашымызға зиянды силикондардан аулақ болу үшін көбірек қолданылуда.

Бетіне арналған Бабассу майы

Егер сізде Т зонасы немесе бетіңіз сәл майлы болса, оған май қолдану сіздің ойыңызға келмейді, өйткені олар тығыз және ақырында тері тесігін бітейді немесе безеуді тез кетіреді. Алайда бабассу майы әлдеқайда жеңіл, демек, олар оны көптеген кремдерде пайдаланады. Тері тесігін бітемей терінің ішкі қабаттарына өту арқылы оңай ылғалдандырады, сондықтан салбырап, қартаюмен табиғи түрде күресуге өте ыңғайлы. Бұл майды бетке қолдануға болады және оны ауырлатпай бірнеше сағат бойы ылғалдандырады.

Бабассу майы теріні ылғалдандырады

Бабассу майын қалай қолдануға болады

Бұл бабассу майы шашқа немесе бетке ғана емес, дененің терісіне де қолданыла алады. Бұл ылғалдандыратын, бірақ сонымен бірге май дәрумендері мен антиоксиданттары барбұл бізге теріні қатты ұстауға мүмкіндік береді. Оның жеңіл құрылымы бізде мұндай жабысқақ сезімнің жоқтығын және біз кейінірек киінуге болатындығын білдіреді, бұл тек түнде қолдануға болатын басқа майлармен болады. Жеңіл болғандықтан, бұл май жақсы сіңеді, құрғақ теріні ылғалдандырады және майды теріні ылғалдандыруға көмектеседі. Барлық осы қасиеттердің арқасында ол көптеген косметикалық фирмалардың негізгі құралына айналды.


Мақаланың мазмұны біздің ұстанымдарымызды ұстанады редакторлық этика. Қате туралы хабарлау үшін нұқыңыз Мұнда.

Бірінші болып пікір айтыңыз

Пікіріңізді қалдырыңыз

Сіздің электрондық пошта мекен-жайы емес жарияланады. Міндетті өрістер таңбаланған *

*

*

  1. Деректерге жауапты: Мигель Анхель Гатан
  2. Деректердің мақсаты: СПАМ-ны басқару, түсініктемелерді басқару.
  3. Заңдылық: Сіздің келісіміңіз
  4. Деректер туралы ақпарат: заңды міндеттемелерді қоспағанда, деректер үшінші тұлғаларға жіберілмейді.
  5. Деректерді сақтау: Occentus Networks (ЕО) орналастырған мәліметтер базасы
  6. Құқықтар: Сіз кез-келген уақытта ақпаратты шектей, қалпына келтіре және жоя аласыз.