Vena varikos ing sikil, 5 tips kanggo nyegah

Vena varikos ing sikil

Pembuluh vena varikos utawa vena varikosa yaiku vena sing amba, gedhe, lan bengkong ing sangisore kulit. Urat vena sing cedhak karo kulit, sing cedhak karo permukaan, bisa dadi varises. Nanging, vena ing sikil sing asring dadi varises. Iki kanggo dedeg piadeg, wiwit ngadeg nganti pirang-pirang jam nambah tekanan ing pembuluh getih ing sikil.

Ing pirang-pirang kasus, vena varikos utawa vena varikos ora mung minangka masalah estetis. Nanging kanggo akeh wong liya, vena varikos bisa dadi masalah, amarga bisa nyebabake rasa nyeri, rasa ora nyaman lan kangelan nindakake kegiyatan sing mbutuhake mbuwang wektu akeh ing siji posisi. Vena varikos bisa diobati lan saiki ana perawatan sing efektif, nanging pencegahan mesthi paling apik.

Gejala vena varikosa ing sikil

Obat kanggo pembuluh vena

Vena varikos gampang dideteksi amarga bisa cepet katon ing sangisore kulit nalika dadi varises. Sampeyan bisa uga ora krasa lara lan umume kasus sing normal., vena melebar lan vena laba-laba cilik digawe. Yen ngono, katon ijo royo-royo utawa bluish lan gumantung saka warna kulit sing bisa katon utawa kurang katon.

Nalika vena varikos dheweke dadi nglarani lan ngganggu nalika lagi parah. Ing kasus iki, dheweke katon banget ing sangisore kulit, kayata tali sing kenthel lan kusut sing, saliyane visual, bisa dirasakake nalika ngliwati telapak tangan, sanajan kanthi mripat telanjang. Gejala lan karakteristik vena varikos sing paling umum ing kasus sing paling parah yaiku ing ngisor iki:

  • Kulit gatel ngubengi vena varikos.
  • Warni warna ngubengi vena varikos.
  • Abot ing sikil.
  • Tingling, kobong lan bengkak ing sikil lan tungkak.

Tips nyegah vena varikos

Nyegah vena varikos

Vena varikos katon amarga macem-macem sebab lan ing pirang-pirang kasus, ora bisa nyegah, nanging dingerteni yaiku faktor sing melu intervensi pembuluh vena ing sikil. Mula, kita bisa nindakake tindakan pencegahan supaya tundha tampilane lan malah mesthekake yen katon, ora ana kompleksitas sing paling sithik. Iki minangka sawetara tips kanggo nyegah varises ing sikil.

  1. Aja nganti suwe ing posisi sing padha. Ngadeg utawa lungguh suwe uga mbebayani, mula coba ganti sikep, obah sikil, lan tambahake sirkulasi getih ing sikil.
  2. Turu kanthi sikil munggah. Dadi pembuluh getih dadi cair nalika wengi, lan supaya getih ora klempakan.
  3. Aja nganggo tumit sing dhuwur banget. Nalika nganggo tumit, otot sikil saya kontras lan tegang, saengga angel kanggo getih ngalir kanthi lancar liwat pembuluh getih. Coba aja nganggo tumit dhuwur utawa ora nganti pirang-pirang jam sekaligus.
  4. Kontrol bobot. Keluwihane bobot awak mbebayani tumrap kesehatan kanthi macem-macem cara, uga ing kasus pembuluh vena.
  5. Latihan olahraga. Apa wae kegiatan fisik sing disaranake, nanging cara paling apik kanggo nyegah varises ing sikil yaiku mlaku-mlaku saben dina, numpak pit utawa nglangi. Olahraga kardiovaskular sing bisa mlaku ing sikil.

Yen sampeyan wis duwe varises ing sikil lan sampeyan pengin nyingkirake, sampeyan bisa takon karo spesialis. Ing pembuluh vena varikosa sing parah banget, sing katon kaya tali gulung lan nyebabake rasa sakit bisa diobati liwat keamanan sosial. Konsultasi karo dokter kanggo golek solusi. Yen masalah estetika, sampeyan bisa nggawe janji karo klinik swasta khusus.

Saiki ana perawatan sing efektif banget kanggo ngilangi vena varikos, saliyane ora krasa lara lan ora agresif banget. Kanggo nyegah pembuluh vena ing sikil supaya ora katon maneh utawa sing wis saya parah, nyakup kabeh tips kasebut ing rutinitas saben dina lan sampeyan bakal weruh bedane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.