Tips lan trik kanggo nambah pencernaan

Pencernaan

Pencernaan sing apik yaiku akeh faktor. Ana akeh perkara sing bisa nyebabake kita nggawe pencernaan ora apik. Yen ana prekara sing spesifik, mula ora ana sing kedadeyan, nanging ana sing lara weteng utawa sawetara masalah sing pungkasane mbutuhake pitulung nalika ngatur fungsi gastrointestinal.

Ayo ndeleng sawetara tips lan trik kanggo nambah pencernaan. Perlu dielingi manawa yen ngetutake pandhuan, biasane bisa ngontrol proses gastrointestinal amarga ana prekara sing jelas nambah pencernaan, nanging yen ana masalah, mula kudu njupuk kunjungan menyang dokter.

Jadwal tetep

Saos

Penting nggawe rutinitas supaya awak bisa adaptasi. Yen ing sawijining dina, sampeyan mangan banget lan dina mengko, awak bakal bosok lan angel adaptasi. Nalika mangan, kita kudu tetep jadwal sing wis tetep amarga ora bakal nggawe pencernaan dadi ora apik. Kayane konyol nanging ana perubahan jadwal sing nyebabake kita stres sanajan ora katon lan iki nyebabake weteng sing lara.

Coba adohake stres

Yen ana prekara sing bisa nyebabake weteng sing ora apik lan pencernaan sampeyan abot, mula stres. Mrodhuksi mulas lan nyebabake gas katon lan rasa ora nyaman nalika mangan. Dadi, sing kudu kita lakoni yaiku takon marang awake dhewe yen ana prekara sing gugup lan mulane kita ngalami pencernaan sing ora apik utawa uga masalah weteng kayata kembung utawa mual. Stres langsung nyebabake weteng ing pirang-pirang kesempatan.

Watch apa sing dipangan

Sampeyan uga kudu mikir babagan cara mangan. Sampeyan luwih becik mangan panganan sing entheng lan gampang dicerna. Aja saos, uyah, lan aditif, saliyane panganan sing akeh banget. Iki bisa ditindakake sawise mangan, rasane kembung banget lan abot lan pencernaan abot banget. Dadi luwih becik yen mangan panganan sing sehat lan entheng.

Mangan kanthi jumlah sithik

Piring cilik

Iki minangka rahasia sing bisa mbantu nyerna pencernaan. Luwih becik mangan kaping pirang-pirang dina sawetara jumlah tinimbang kurang nanging akeh banget. Pencernaan abot ing endi sing wis kita mangan kakehan nyebabake rasa lara weteng lan rasa ora nyaman sacara. Iki minangka prekara sing kudu dihindari kanggo kesehatan lan ngindhari masalah weteng. Salah sawijining cara supaya kurang mangan yaiku supaya ngontrol jumlah sing ditindakake kanthi ngukur apa sing bakal dipangan. Ide liyane sing apik yaiku mangan saka piring sing luwih cilik. Kanthi cara iki, kita bakal rumangsa wis mangan sepiring kebak, nanging bakal sithik mangan.

Ngombe banyu sing akeh

Ngombe banyu uga bisa mbantu nyerna pencernaan. Sampeyan ora ngombe jumlah akeh nalika mangan, nanging kita bisa ngombe sadurunge lan antarane mangan. Iki bakal mbantu kita supaya ngrasakake rasa wareg saiki. Kita bakal mangan luwih sithik lan rasane luwih entheng. Kajaba iku, banyu mbantu kita ngilangi racun kanthi akumulasi kanthi gampang.

Entuk serat ing sajroning panganan

Serat

Iki ora babagan njupuk serat sing berlebihan, amarga iki uga bisa nyebabake kita duwe gas sing luwih akeh, nanging jumlah sing dibutuhake kanggo sistem gastrointestinal kita bisa digunakake kanthi apik. Yen ngalami konstipasi, mesthine minangka tandha yen kita butuh pitulung liwat panganan. Ngonsumsi sing duwe akeh banyu amarga bisa ningkatake transit nanging uga bisa mangan panganan nganggo serat kayata woh-wohan lan panganan sing utuh.

Aja olahraga moderat

Olahraga bisa mbantu kita murahake tingkat stres lan ningkatake transit usus. Dadi aja ragu-ragu nindakake olahraga ringan saben dina.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.