Tips kanggo urip ing telecommuting

Telecommuting

Pandemi iki ngowahi akeh kabiasaan kita. Sajrone kurungan, sampeyan akeh sing kudu kerja ing omah lan aku yakin manawa ora kabeh bakal nggawa sampeyan menyang kantor yen wis rampung. Pramila kita mikir sawetara tips kanggo isih teleworking bisa migunani kanggo sampeyan.

Teleworking duwe kaluwihan sing bisa dideleng kabeh: ngirit nalika lelungan lan luwih fleksibel. Nanging, mung kita sing wis telekomunikasi nganti pirang-pirang taun kita uga ngerti kesulitane.  Kita wis ngalamake lan nemokake alat sing migunani banget kanggo ngatasi.

Setel watesan kanggo dina kerja

Sinau ngatur wektu iku kunci nalika telecommuting. Kasunyatan duwe keluwesan wektu sing luwih gedhe lan kantor ing omah bisa nyengkuyung kita kanggo nggedhekake jam kerja, amarga amarga wektu tundha, utawa amarga sawise rampung, kita bakal digodha kanggo terus mangsuli email.

Jam kerja

Wenehi watesan ing jam kerja kita ing omah iku penting supaya dina kita ora duwe 24 jam. Yen ora nemtokake jadwal supaya sampeyan ora nyambut gawe, nanging nemtokake target, matesi jam sampeyan. Temtokake saka jam piro, jam pira lan nalika ngaso. Yen sampeyan pengin produktif lan njaga keseimbangan antarane kerja lan kulawarga, sampeyan kudu sinau nyopot saka kerja lan ngurmati jam istirahat.

Gawe "mode" sing digunakake

Nalika wong wiwit telecommute, godaan bakal nyebabake wong kelangan kebutuhan kanggo macak arep kerja. Biasane kesalahan pertama sing ngubungake wong liya. Lan supaya sampeyan bisa urip telekomunikasi, kunci kanggo nggabungake kabiasaan sing nggawe kita mlebu mode kerja.

Beda mode kerja saka mode kulawarga iku kunci supaya kepala kita bisa mlaku kanthi bener. Uga kanggo ndhidhik kulawarga, yen duwe kulawarga, kapan kudu lan ora ngganggu. Pilih papan kanggo makarya Sampeyan mung nggunakake nalika sampeyan makarya lan macak kaya ana wong sing bisa teka ing omah kapan wae. Konsentrasi karo gaweyan sampeyan yen perlu banjur lali babagan papan kasebut utawa kumpulake persediaan kerja ing lemari lan nggawe sampeyan kepenak.

Ruang kerja sing didhelikake

Ajar kulawarga

Yen ora ana wong ing omah sing nate tel teling sadurunge, kabeh kulawarga kepeksa nggunakake rutinitas anyar. Lan kabeh pangowahan kebiasaan lan rutinitas mbutuhake wektu adaptasi. Ngomong karo kulawarga, nerangake jadwal lan sanajan sampeyan ana ing omah, sampeyan ora bakal kasedhiya nganti pungkasan dina minangka kunci kanggo saben wiwitan sing apik.

Godaan Bakal ngajak kulawarga sampeyan ngganggu dina-dina pisanan nalika sampeyan kerja lan sampeyan melu ngrampungake tugas rumah tangga sing bisa ngenteni utawa nikmati kesenengan tartamtu sing ora sampeyan lakoni ing kantor. Mlebu nalar nalika gangguan minggu sadurunge, dadi luwih penting yen sampeyan kudu mantep lan yen sampeyan duwe wong ing omah nalika kerja bisa menehi peringatan nalika kesusu, kerja tim! Sawise sampeyan wis biasa lan rutinitas internal dadi internal, kabeh bakal luwih gampang lan luwih fleksibel.

Atur jadwal sampeyan

Yen sampeyan nggawa agenda nalika mlebu kantor, kenapa mandheg saiki? Atur jadwal sampeyan kaya sadurunge lan maneh tugas saben esuk, prioritasake wektu sing penting. Tulisen wiwit jam piro nganti jam kerja, jam pira sing sampeyan sesuk kanggo mangan lan ngaso ... Sampeyan bisa nggunakake agenda kertas, tanggalan Google utawa aplikasi sing gampang lan intuisi kayata Todoist.

Atur jadwal sampeyan

Metu saka omah

Nalika telekomunikasi, kita bakal kelangan sisihane menyang kantor, ngobrol karo kolega utawa kopi nalika arep metu. Kajaba iku, inersia bisa meksa supaya tetep omah sawise kerja lan nolak penting kanggo urip ing telekomunikasi. Yen sampeyan telekomunikasi, luwih penting yen bisa ketemu kanca, melu olahraga tim, metu mangan utawa plancongan akhir minggu ...

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.