Jejak karbon

Jejak karbon

Kanthi tantangan anyar kanggo lingkungan Istilah anyar lan akeh keraguan uga ana ing sakiwa tengene. Wektu iki kita pengin ngomong babagan sing asring kasebut, tilas karbon. Kita kudu mikir manawa istilah iki bisa nuduhake perusahaan utawa malah wong, amarga uga ngandhani babagan tilas karbon pribadi. Minangka ide sing asring dibahas lan mbantu kita ngukur emisi gas saka kegiyatan.

Ayo ndeleng ing apa tilas karbon kasebut? sing wis dingerteni, cara ngasilake lan apa sing bisa ditindakake supaya ora terus tuwuh. Ninggalake tilas karbon sing gedhe mung mbantu polusi lan akselerasi perubahan iklim.

Apa tilas karbon kasebut?

Kita wis crita babagan tilas ekologisNanging saiki dadi tilas karbon. Definisi tilak karbon kaya kasebut yaiku 'total gas omah kaca sing dipancarkan kanthi efek langsung utawa ora langsung saka individu, organisasi, acara utawa produk'. Definisi iki jelas yen bisa ditrapake kanggo kabeh perkara, amarga saka perusahaan gedhe nganti awake dhewe nggawe pengaruh lingkungan saben dinane karo kegiatan, apa wae. Gas-gas kasebut, utamane CO2, dipancarkan menyang atmosfer, nahan bagean saka panas sing dipancarkan Bumi lan nambah pemanasan global. Dadi wong sing nggunakake luwih akeh produk utawa sing nggunakake mobil kanthi akeh kabeh perkara bakal nggawe jejak karbon kita luwih gedhe tinimbang karo wong liya. Minangka titik wiwitan sing apik kanggo nimbang pengaruh sing ana ing polusi lan pemanasan global.

Kepiye pengaruh tilas karbon

Jejak karbon

Manungsa pungkasane duwe tanggung jawab kanggo proses pemanasan global sing ngrusak planet kita. Yen kita ora mandheg masalah iki sing tuwuh ing taun-taun pungkasan, bakal teka titik sing ora bakal bisa dibalekake maneh lan akibate bakal mbebayani tumrap Bumi lan manungsa lan kabeh makhluk sing ana . Mula penting banget supaya kita sadhar lan miwiti mungkasi emisi CO2 menyang atmosfer. Gas-gas sing dipancarkan nggawe lapisan sing ora mung nyebabake kepepet, nanging uga ngrusak lapisan ozon sing nglindhungi kita.

Jejak karbon pribadi

Jejak karbon

Kadhangkala kita mikir manawa penyebab utama perubahan iklim yaiku perusahaan gedhe. Nyatakake manawa konsumen iki bisa digunakake kanthi produksi massal gedhe ing perusahaan global sing ngetokake akeh gas lan pancen akeh polusi. Nanging pungkasane, sing pengin ngonsumsi luwih akeh yaiku manungsa, sing wis biasa karo jinis urip sing mung bisa digunakake. Yen ngonsumsi saka perusahaan sing ora ngurus lingkungan, jejak kita uga bakal luwih gedhe, amarga nyumbang polusi. Kabiasaan saben dinane, kabeh sing dikonsumsi lan dituku kanthi langsung utawa ora langsung mengaruhi planet iki lan mula kita kudu waspada manawa wong uga bisa duwe jejak karbon gedhe. Nanging ing wektu sing padha, kita bisa nyuda jejak dhewe yen ngowahi kebiasaan.

Sinau supaya ora kurang tandha

Ing dina iki, kita bisa nindakake akeh perkara sing bisa ngrusak. Kita kudu mriksa kabeh sing dikonsumsi lan nyoba kanggo mungkasi demam konsumerisme. Gunakake dhasar kanggo saben dina lan kudu ngerti pentinge ngindhari tuku saka perusahaan sing ngotorake. Uga panggunaan mobil bisa dikurangi yen nggunakake transportasi umum utawa yen nggunakake sepedha utawa mlaku kanthi jarak sing adoh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.