Pregorexia, wedi nambah bobot nalika meteng

pregorexia

Ana akeh rasa wedi sing bisa muncul nalika meteng, utamane nalika sampeyan lagi pisanan. Apa wae sing ora dingerteni nyebabake keprihatinan, amarga kahanan sing durung mesthi ora ngerti apa sing bakal kelakon ngasilake tingkat stres sing dhuwur. Kanggo sawetara wanita, ngatasi kabeh owah-owahan meteng iku nyenengake, nanging kanggo wong liya, iku wedi banget.

Wedi kanggo entuk bobot nalika meteng ana, nduweni ciri umum lan jeneng sing tepat, khususe pregorexia. Kelainan iki, sanajan ora kalebu ing Manual of Mental Disorders kaya penyakit liyane padha kaya anorexia utawa bulimia, minangka kasunyatan lan dikenal minangka anorexia wanita ngandhut.

Apa pregorexia?

Bobot nalika meteng

Pregorexia minangka kelainan mangan sing kedadeyan sacara eksklusif nalika meteng. Karakteristik utama kelainan iki yaiku rasa wedi ibu sing bakal entuk bobote. Masalah sing bisa mbebayani kesehatan ibu lan janin. Kelainan mangan iki nuduhake sifat-sifat liyane sing padha. Ing meteng olahraga banget obsessively kontrol intake kalori, saliyane kanggo binge mangan khas lan purging sakteruse.

Kelainan iki bisa kedadeyan ing wanita sing durung nandhang masalah karo panganan sadurunge. Nanging, biasane ana ing wanita sing sadurunge urip utawa ngalami gangguan mangan, kayata anorexia utawa bulimia. Nanging, nandhang masalah iki ing jaman kepungkur ora njamin bisa berkembang kanthi cara sing padha nalika meteng.

Gejala kelainan mangan ing wanita ngandhut

Ora kabeh wanita ngalami owah-owahan ing awak kanthi cara sing padha, sanajan dheweke biasane ditampa kanthi alami lan mikir yen dheweke amarga kasunyatane yen urip anyar saya tambah akeh. Kanggo sawetara wanita, ndeleng carane weteng mundak akeh emosi, nanging kanggo wong liya, iku ora dadi tanpa masalah. Nanging, nalika wedi entuk bobot duwe latar mburi mental, gejala kasebut sing ana hubungane karo pregorexia bisa uga muncul.

  • Sing meteng aja ngomong babagan meteng utawa nindakake kanthi cara sing ora nyata, kaya-kaya ora karo dheweke.
  • Aja mangan ing ngarepe wong liya, luwih seneng mangan ing privasi.
  • Wis obsesi karo ngetung kalori.
  • Sampeyan olahraga ora normal, ing keluwihan, tanpa njupuk menyang akun gejala normal meteng.
  • Dheweke bisa nggawe muntah, sanajan dheweke bakal nyoba nindakake kanthi pribadi.
  • Ing tingkat fisik, iku gampang kanggo ndeleng sing wadon ora entuk bobot biasane nalika meteng.

Gejala kasebut bisa uga ora dingerteni yen sampeyan ora manggon cedhak karo wanita ngandhut. Nanging sanadyan, dadi luwih katon ing tengah metengNalika weteng mundhak kanthi nyata, sikil, lengen, rai utawa pinggul uga kanthi alami nggedhekake amarga meteng. Sanajan owah-owahan kasebut ora padha ing kabeh wanita, owah-owahan kasebut katon banget nalika ora kedadeyan kanthi normal.

Resiko pregorexia kanggo ibu lan bayi

Olahraga nalika meteng

Risiko kelainan mangan iki nalika meteng bisa akeh, kanggo ibu lan bayi. Kaping pisanan, janin ora nampa nutrisi sing dibutuhake kanggo berkembang normal. Bayi bisa bobot lair kurang, masalah ambegan, lair prematur, malformasi utawa kelainan neurologis sing beda-beda keruwetan, antara liya.

Kanggo ibu, pregorexia bisa nyebabake masalah serius kayata anemia, malnutrisi, aritmia, rambut rontog, bradikardia, kurang mineral, dekalsifikasi balung, lsp. Lan ora mung nalika meteng, masalah kesehatan bisa mengaruhi sampeyan ing jangka panjang. Saliyane kabeh masalah kesehatan mental sing kelainan iki entails.

Mulane, yen sampeyan mikir sampeyan lagi nandhang pregorexia nalika meteng, Penting banget yen sampeyan kudu ngurus lan sijine dhewe ing tangan profesional. Kanggo kaslametan lan kesehatan bayi sing bakal teka, amarga mengko sampeyan bakal bisa bali menyang bobote, nanging yen ana masalah ing perkembangane, sampeyan ora bakal bisa bali maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.