Pentinge ventilasi omah kanthi apik

Ibu lan putra dolanan ing jendela.
Duwe ventilasi sing apik ing omah minangka kunci kanggo dadi omah sing sehat. Apa sampeyan asring ventilasi asring? Penting, sampeyan nindakake kanthi rutin, kanggo nyuda unsur polusi.
Ventilasi sing ora nyukupi ing omah bisa ngasilake bakteri, nambah unsur penting sing mbebayani tumrap kesehatan, kayata partikel kelembapan, bisa bakteri saka rambut kewan, karbon monoksida, utawa karbon dioksida.

Yen omah ora duwe ventilasi apik, iki bakal mengaruhi kesehatan wong. Antarane gejala liyane, nyeri sirah, masalah pernapasan utawa masalah turu sing saya tambah, iki minangka conto saka konsekuensi ora ventilasi omah.
Ing omah sing wis ventilasi sing cukup, kurang rumit kanggo ngatur kelembapan omah, ngilangake tungau, partikel bledug, Ambune ora enak uga bakal diilangi lan amarga oksigen anyar dijupuk, sampeyan bakal bisa nambah sirkulasi udara.
Ventilasi penting banget kanggo omah.

Kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti yen sampeyan duwe ventilasi sing cukup ing omah

Penting kanggo nindakake pakulinan kanggo ngirim omah saben dina, kadang-kadang kita yakin yen nindakake kabeh cara supaya bisa omah sing sehat, nanging bisa uga ora nindakake kabeh sing bisa dipikirake. Kanggo ngerti manawa omah sampeyan duwe ventilasi sing cukup, cukup kanggo ngetutake sawetara pandhuan.

Omah sampeyan mungkin ora duwe ventilasi sing cukup, amarga kadang-kadang kita lali nggunakake ekstraktor pawon utawa ing kasus liyane, kita ora duwe ekstraktor ing jedhing kanggo mbantu kita ventilasi ruangan. Yen sampeyan ora duwe kipas angin kanggo nyuceni udara, paling ora sampeyan kudu mbukak windows kaping pindho saben dina.

Kosok baline, yen sampeyan mutusake ngrokok ing njero omah, bisa nambah akumulasi partikel beracun, sing dadi luwih sehat tumrap para warga.

Iki mupangate njaga ventilasi sing apik ing omah

Omah kudu ana ventilasi sing apik banget supaya sirkulasi udara paling apik. Supaya kedadeyan kasebut, luwih becik ventilasi ing wayah esuk lan saben dina. Opo maneh, coba saiki duwe omah ing omahmuYen sampeyan duwe kemungkinan, gawe draf kanthi mbukak windows ing loro arah.

Cukup kanthi ventilasi 10 menit saben dina, sampeyan bakal entuk omah entuk mupangat sing luwih gedhe, kayata ing ngisor iki.

  • Ngurangi alergi.
  • La oksigenasi penghapusan hawa lan karbon dioksida.
  • angger-angger saka asor
  • Sampeyan bakal ngilangi ing ambune ora enak lan hawa sing diisi.
  • Sampeyan bakal entuk ngaso luwih apik amarga omah bakal luwih akeh ventilasi lan resik.

Iki minangka akibat saka ventilasi sing kurang ing omah

Ing omah, ventilasi kudu terus diawasi supaya hawa ora ambegan lan tetep ana ing njero ruangan. Kenyamanan lan kesejahteraan para kanca bisa uga duwe hawa seger lan seger saben dina.

Uap sing digawe nalika masak, nalika adus, yen nggunakake pemanasan sing digabung karo ventilasi sing kurang, bisa nyebabake kurang oksigen, nanging ora nyebabake kerusakan kesehatan.

Kenyamanan iki kanggo wong-wong sing urip ing omah, kudu tahan amarga iki, ventilasi kudu rampung terus lan saben dina sacara periodik. Ora duwe omah kanthi ventilasi sing cukup, ana gandhengane karo stres lan kahanan ambegan tartamtu.

Cewek ngalamun nyawang ing cendhela.

Iki carane sampeyan entuk kualitas udara sing luwih apik ing omah

Kita kudu mbedakake aspek sing penting, amarga ing mangsa salju, sistem pemanas bisa digunakake kanthi terus-terusan lan uga garing banget.

Iki bisa menehi ganti rugi kanthi nggunakake pelembab tartamtu. lan narik kawigaten babagan teknik ventilasi silang alami, sing wis kasebut sadurunge.

Supaya omah bisa digunakake kanthi ventilasi sing cukup uga ing musim panas, sing disaranake yaiku ngontrol panggunaan peralatan listrik, sampeyan ngindhari lampu sing ngetokake panas banget, nyedhiyakake perabotan kayu solid lan pasang tanduran sing ngidini ngisolasi panas.

Cara ventilasi omah

Sabanjure, kita bakal menehi sawetara kunci supaya sampeyan bisa ventilasi ing omah kanthi telung teknik beda sing bisa digunakake saiki.

Ventilasi alami

  • Sampeyan kudu nganyari hawa kanthi mbukak windows menyang aja kondensasi hawa ing omah. Wis rampung mung mbukak windows.
  • Ventilasi kamar uga penting kanggo ngilangi kelembapan diprodhuksi ing wayah wengi kanthi napas, sampeyan bisa ventilasi paling ora 30 menit.

Ventilasi nyebrang

Iki minangka praktik paling apik kanggo ventilasi omah, sing kudu sampeyan lakoni yaiku mbukak windows loro ing rong panggonan sing ngelawan omah supaya arus udara interior digawe sing nganyari oksigen kanthi cepet lan efisien.

Ventilasi paksa

Iki jenis ventilasi beda amarga:

  • Dileksanakake thanks kanggo unsur mekanik.
  • Sampeyan bisa nindakake efek cerobong asep saengga hawa panas munggah lan hawa adhem mudhun.
  • Gunakake windows kedhipIki kudu ngidini minimal ijol-ijolan udara kanggo njaga kesehatan lan kualitas udara ing njero ruangan.

Gunakake penggemar

Cara liya kanggo ventilasi omah sampeyan yaiku liwat penggemar, sing mbantu kita ngubengi udara kanthi cara sing luwih apik. Kanggo entuk ventilasi sing paling apik, sampeyan bisa nindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Selehake kipas nganti cedhak karo jendhela sing mbukak, arahake menyang jendhela. Iki ngidini partikel sing manggon ing njero omah bisa dievakuasi kanthi efektif.
  • Aja ngarahake penggemar menyang wong liya, amarga bisa nyebabake hawa sing polusi langsung nyedhot.
  • Pungkasan, disaranake nggunakake kipas langit-langit sing mbantu sampeyan nambah sirkulasi udara ing omah, ora preduli manawa jendhela mbukak utawa ora.

Watesan wong ing njero omah

Cara liya kanggo ventilasi omah sampeyan, utawa kanggo mesthekake ora ngisi maneh partikel lan bakteri sing ora dikepengini, yaiku matesi jumlah wong sing ana ing papan sing padha lan ing wektu tartamtu ing omah sampeyan. Mula, disaranake sampeyan tindakake pandhuan iki:

  • Batesi jumlah wong sing tekan omah sampeyan. 
  • Ketemu ing papan sing paling gedhe lan paling jembar, supaya sampeyan bisa tetep jarak kaya sing bisa.
  • Priksa manawa kunjungan kasebut paling cepet.
  • Sawise dolan, aja lali ventilasi.

Kabeh iki bakal mbantu kualitas udara ing omah sampeyan tetep stabil lan sehat, utamane sehat. Aja lali ventilasi omah sampeyan esuk paling ora setengah jam supaya sampeyan bisa nyedhot hawa seger.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.