Warta sastra: biografi, otobiografi lan potret urip

Warta sastra: biografi

Biografi, otobiografi lan memoar dheweke nggawa kita menyang potret kulawarga sing ora sampurna, cacat lan siksa manungsa, adat istiadat lokal lan tradhisi kuno ing sawijining negara ... Mula, kita nemokake protagonis sing beda-beda sing dianggep bisa dingerteni lan ora ngerti.

Kita wis lelungan ing katalog saka macem-macem penerbit nggoleki anyar sastra sing cocog karo kategori iki lan kita wis nemokake luwih saka sing bisa kita usul. Dheweke ora kabeh, nanging yen wis diwakili, utawa kaya kita wis nyoba, beda sensitivitas lan tema.

Aku durung crita kebonku

  • Panganggit: Pia Pera
  • Penerbit: Errata Naturae

Taman sing apik ing Tuscany: semangat, sinau, papan resistensi. Uga minangka impen, sing bisa ditindakake panulis Pia Pera amarga peternakan sing ditinggal: dheweke ndandani kabin sing malih dadi omah sing kebak buku, lukisan lan prabotan; Nanging, dheweke meh ora melu ing kebon sing ana ing saubenge, kebak ramuan liar sing kesah mrana amarga angin lan manuk. Atusan macem-macem kembang, wit lan sayuran menehi tampilan alas sing dipesen dening sawetara jalur.

Ing sawijining dina, panulis nemokake perkara kasebut penyakit sing ora bisa diobati nggawa dheweke mbaka sethithik. Ngadhepi degradasi awake, mboko sithik mbatesi ora bisa mindhah tanduran, taman, papan ing kana urip germinate lan ing endi "kebangkitan", dadi papan perlindungane. Nalika sampeyan mikir, sampeyan nggawe ikatan anyar karo alam lan menehi bayangan sing ati-ati lan nyenengake babagan makna urip. Panulis ngrungokake lan ngrungokake awake dhewe, lan nyritakake apa sing kedadeyan sajrone kunjungan menyang rumah sakit, pikiran sing nyerang dheweke ing wayah wengi, perangan sing ngancani dheweke lan nyenengake ... Dipeksa amarga penyakit amarga resistensi terus-terusan, dheweke ora mandheg rumangsa penasaran lan kelembutan kanggo kabeh sing ana ing sekitar dheweke lan sing mesthi ayu banget babagan eksistensi: ora mung kembang lan manuk sing ana ing kebone, nanging uga karo segawon, kanca, buku, gastronomi ... «Saiki kabeh murni lan kaendahan sing gampang », nerangake.

Warta sastra: biografi

Ibu Irlandia

  • Panganggit: Edna O'Brien
  • Penerbit: Lumen

Irlandia mesthi dadi wanita, rahim, guwa, sapi, Rosaleen, bocah cilik, pacar, wanita lacur ...

Panulis Country Girls sing menang penghargaan nggawe otobiografi - masa kanak-kanak ing County Clare, dheweke sekolah ing sekolah biarawati, ciuman pertama, utawa penerbangan menyang Inggris - kanthi intisari Irlandia, negara mitos, puisi, takhayul, kuno adat istiadat, kawicaksanan populer lan kaendahan ekstrem. Ibu Irlandia, miturut The Guardian, "Edna O'Brien paling apik. Akun sing nyenengake lan elegan kanggo lingkungan alam lan wong-wong sing ngenggoni, kebak katrampilan lan kapinteran.

Bapakku lan musike

  • Panganggit: Marina Tsvietáieva
  • Penerbit: Cliff

Marina Tsvetaeva nulis akun otobiografi iki nalika diasingake ing Prancis lan diterbitake ing basa Rusia, ing taun 1933, ing macem-macem majalah ing Paris; telung taun mengko, ing taun 1936, nyoba nyedhaki para pamiarsa Prancis, dheweke nulis ulang kenangan nalika isih cilik ing basa Prancis, sawetara limang bab sing dijenengi Bapakku lan museume, nanging ora nate diterbitake nalika urip. Ing kaloro versi sing dikumpulake ing volume iki, penulis nawakake a evokasi emosional lan liris saka bapakne, Ivan Tsvetaev, sawijining profesor universitas sing nyediakake nyawane kanggo madege Museum Seni Rupa Moskow, Museum Pushkin sing saiki. Asring laconic lan fragmentary nanging kanthi kekuatan puisi sing luar biasa, teks sing apik iki, sregep lan obah, nggawe kita luwih raket karo pujangga sing ora bisa ditemokake kaya sawetara wong liyane.

Warta sastra: biografi

Svetlana Geier, urip antarane basa

  • Panganggit: Taja Gut
  • Penerbit: Tres Hermanas

Yen urip pantes kualifikasi "romantis", iku tegese panjarwa Svetlana Geier. Lair ing Kiev ing taun 1923, dheweke nglampahi masa kanak-kanak ing antarane sawetara intelektual sing paling misuwur ing negarane. Pembersihan Stalinis mungkasi umur bapake, lan mengko, sajrone penjajahan Jerman, dheweke nyekseni barbarisme Nazi ing versi paling getih. Amarga kecerdasan lan pandhuan penting sing ora biasa, Geier bakal dadi, pirang-pirang taun, dadi penerjemah literatur Rusia paling apik ing basa Jerman abad kaping-XNUMX. Terjemahan anyar saka limang novel gedhe Dostoevsky minangka tugas titanik sing dadi mahkota gesang layanan kanggo terjemahan lan sastra. Biografi apik banget sing nyakup sawetara wawancara sing ditindakake editor lan penerjemah Taja Gut karo Svetlana Geier antara taun 1986 nganti 2007.

Yoga

  • Panganggit: Emmanuel Carrère
  • Penerbit: Anagrama

Yoga minangka narasi ing wong pisanan lan tanpa ndhelikake depresi jero kanthi kecenderungan bunuh diri sing nyebabake penulis dirawat ing rumah sakit, didiagnosis kelainan bipolar lan dirawat patang wulan. Iki uga minangka buku babagan krisis hubungan, babagan kerusakan emosi lan akibate. Lan babagan terorisme Islam lan drama para pengungsi. Lan ya, uga babagan yoga, sing penulis praktik suwene rong puluh taun kepungkur.

Maca ing tangane teks saka Emmanuel Carrère babagan Emmanuel Carrère sing ditulis nganggo cara Emmanuel Carrère. Yaiku, tanpa aturan, mlumpat menyang kosong tanpa jaring. Jaman biyen, penulis mutusake ora bakal nggawe fiksi lan korset genre. Lan ing wektu sing nggumunake lan bebarengan, karya otobiografi, esai lan babad jurnalistik intersect. Carrère ngomong babagan awake dhewe lan nerusake langkah sajrone nggoleki babagan watesan sastrane.

Saka biografi iki sing arep diwaca dhisik? Apa sampeyan wis maca? Cetha yen aku bakal miwiti karo "Aku durung ngandhani kebonku", nanging aku ora ngerti biografi liyane sing bakal dak turuti.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.