Moles, kapan kita kudu kuwatir?

wanita mol

Sampeyan bisa uga duwe mol ing awak lan wis suwe banget. Wis sawetara taun dheweke yakin manawa sampeyan kudu ngawasi kanthi teliti sadurunge ana pangowahan, mula tahi lalat sing owah bisa dadi tandha kanker. Bener, ati-ati sing sampeyan duwe iku penting lan bakal sithik banget. Sampeyan kudu ora lali ngawasi awak saben dina.

Awak minangka siji-sijine sing nuduhake manawa ana prekara sing kudu kedadeyan, duwe wangsulan, nanging profesional yaiku sing bakal njawab pitakon. Sampeyan ora prelu kepengin banget, nanging sampeyan aja nganti nilar awak dhewe. Yen sampeyan durung nindakake nganti saiki, saiki wis wayahe sampeyan nyemak freckle lan moles sampeyan, Sampeyan kudu ngamati, nganalisa lan ngawasi manawa ora ngowahi tampilan sajrone wektu.

Gunakake sawetara wektu kanggo njelajah freckles lan moles sampeyan

Sampeyan kudu ngenteni sawetara wektu kanggo nggoleki bintik-bintik lan mole, nanging ora saben dina kudu dilakoni, uga ora mbutuhake akeh wektu kanggo ndeleng siji-siji (luwih-luwih yen sampeyan rawan freckle wong! Sanajan sampeyan kudu ngenteni sedina saben wulan kanggo ndeleng kanggo ndeleng manawa kabeh bisa digunakake kanthi bener lan ora ana sing ora normal ing mol.

Kok mol metu

Sisih sing luwih teknis ngandhani yen tandha kulit iki tuwuh nalika sel sing tanggung jawab kanggo pigmen tuwuh dadi klompok. Umume yen dheweke metu nalika isih enom kaya bocah cilik, nanging iki ora ateges bisa terus nglakoni pirang-pirang taun mengko. Menawi mekaten, yen kita lair karo sawetara, dheweke diarani kongenital lan amarga sel wis bisa konsentrasi ing kulit bayi.

Polka titik bali

Saliyane, kudu disebutake manawa katon, apa wae umur, mesthi maju. Nanging kadhang kala kita bisa ngamati kepiye akeh sing bisa tangi lan cepet. Iki uga bisa amarga sawetara perawatan sing ditindakake, amarga sistem kekebalan awak lemes. Tanpa lali yen sunar srengenge uga bisa ngaktifake tampilan lan kadhang-kadhang ndadekake bisa ngipi elek.

Kepiye sampeyan ngerti yen mole minangka tandha kanker?

Sebagéyan gedhé mol ora bahaya. Nanging, Kepiye ngerti yen tahi lalat mbebayani? Mol sing biasane karsinogenik yaiku owah-owahan ing tampilan utawa beda banget dibandhingake karo mol ing awak. Moles sing pisanan katon sawise umur 30 uga bisa mbebayani lan wiwit ana owah-owahan warna, ukuran utawa bentuk. Ing kasus iki, sampeyan kudu menyang dermatologis kanggo ngevaluasi tahi lalat. Sampeyan uga prelu mriksa manawa ana tahi lalat sampeyan getihen, gatel utawa dadi alus utawa lara, amarga iki uga bisa dadi tandha kanker.

Nalika mriksa kulit sampeyan, sampeyan kudu nganggo kaca utawa sampeyan njaluk wong nulungi sampeyan. Sampeyan kudu menehi perhatian khusus ing area kulit sing biasane katon srengenge kayata tangan, gulu, rai, tangan, kuping utawa dada.

Yen tahi lalat ora owah suwe-suwe sampeyan ora bakal kuwatir, nanging yen sampeyan ndeleng jinis pangowahan utawa yen sampeyan duwe tahi lalat anyar sing aneh, sampeyan kudu ngobrol karo dokter kulit.

Apa sing kudu sampeyan elinga nalika mriksa mol?

Moles

Nalika mriksa mol, sampeyan kudu njupuk prekara kanggo ngerti yen dheweke ngandhani yen bisa mbebayani lan sampeyan kudu enggal golek dhokter amarga bisa nyebabake kanker. Yen perlu, cathet poin ing ngisor iki supaya bisa ngetrapake saiki lan ing wektu liyane:

  • Iki minangka mole asimetris. Setengah saka mol ora cocog karo setengah liyane.
  • Nduwe pinggiran. Apa mole duwe pinggiran sing ora rata utawa ora rata.
  • Owahi warnane. Werna mol ora padha karo liyane, utawa coklat, ireng, biru, putih, utawa abang lan wiwit ganti.
  • Dhiametere gedhe. Nalika dhiameter mol luwih gedhe tinimbang penghapus potlot.
  • Yen sampeyan ndeleng sing mekar. Nalika mole ganti ukuran, bentuk utawa warna.

Melanoma minangka kanker kulit sing bisa muncul kanthi bintik-bintik utawa mol. Lokasi paling umum kanggo melanoma ing pria yaiku ing dada lan punggung, lan kanggo wanita ing sikil.

Apa jinis tahi lalat sing mbebayani?

Ana sawetara jinis mol sing bisa ditemokake ing awak. Kaya sing wis dirembug, pratandha bebaya diwiwiti nalika ana owah-owahan ing saben mol. Nanging ing wektu iki kita bakal fokus ngerti macem-macem jinis mol sing mbebayani:

  • Mole umume: Tanpa mangu-mangu, ora mbebayani nanging kudu kasebut kanthi cara sing padha. Jarang banget mol kanggo jinis iki bisa dadi siji sing mbebayani banget.
  • Mol molging: Kita bakal nyebutke mengko lan minangka jinis liyane sing bisa ditemokake ing wilayah kayata sisih mburi. Nanging kedadeyan, kaya tahi lalat sing umume, dheweke ora biasane mbebayani. Apamaneh nalika wis suwe karo dheweke lan kita ora weruh jinis pangowahan.
  • Melanoma: Ing kene, kita wis ngomong babagan kanker kulit lan salah sawijining sing paling mbebayani. Dheweke katon kaya tahi lalat nanging ndhelikake luwih akeh. Amarga bakal ngganti warna lan ukuran.
  • Nevus displastik utawa mol: Sekilas, katon kaya tahi lalat sing umume nanging bedane, sing distplastik luwih gedhe lan uga rata. Tanpa dilalekake manawa pinggirane bakal ora teratur. Iki bisa dadi melanoma nanging ora akeh.

Kok mol metu

Kepiye tumindak sampeyan sadurunge mol jinis iki?

Yen sampeyan ngerteni yen mol sampeyan ora normal sampeyan kudu menyang dokter kulit dadi aku bisa ngevaluasi tahi lalat lan malah ngilangi kabeh. Dheweke luwih dhisik njupuk conto cilik jaringan mol kanggo mriksa ing mikroskop, iku prekara sing gampang.

Yen mol sing sampeyan duwe karsinogenik, mula dermatologis bakal nyopot kanthi ngethok kabeh mol lan pinggir sekitare lan jahit tatu kanggo nutup.

Kepiye cara mol bisa dicopot

Minangka aturan umum, tahi lalat ora mbutuhake jinis perawatan apa wae. Amarga iki, dudu perkara sing umum uga dicopot. Sanajan ing sawetara kasus, bisa ditemtokake dhokter utawa amarga sampeyan ngganggu sampeyan, mula kudu ditolak.

Amarga alasan iki, dhokter kadang-kadang nggawe potongan kulit supaya bisa ngilangi kabeh tahi lalat lan supaya ora katon. Dheweke bakal turu ing wilayah kasebut banjur sampeyan kudu ngobati sawetara dina. Sistem liyane kanggo mbusak molen liwat aplikasi nitrogen cair, sing nyebabake dheweke beku lan kosok baline yaiku ngobong. Liwat jinis aliran sing bakal nyingkirake. Mesthine, ing kabeh kasus, sampeyan kudu nyelehake dhokter.

Apa sing kudu ditindakake yen duwe mole gatel?

jinis moles

Kaping pisanan kudu dikandhakake mole gatel ora kudu tumindak ala. Priori, kanggo gatel sing gampang, kita ora perlu kuwatir. Mesthi wae, ana sebabe sing nyebabake gatel iki.

  • Paparan surya: Kaya sing wis dingerteni, kita kudu njaga kulit supaya ora kena sunar srengenge. Opo maneh, kita kudu ngindhari jam tengah dina amarga nalika iku srengenge luwih mbebayani. Iki bisa nggawe gatel mol lan amarga wis kasebut kanthi apik, ora apik. Nanging bakal ing jangka panjang yen eksposur srengenge terus dawa.
  • Masalah dermatitis: Kaya sing wis dingerteni, dermatitis nyebabake gatel sing cukup kuat. Mesthine, ing kasus iki, ora mung ing bolong dhewe nanging uga ing kabeh wilayah ing saubengé. Nggunakake gel wangi tartamtu bisa nambah masalah.
  • Alahan: Kulit minangka salah sawijining wilayah sing nyebabake weker nalika ngalami alergi. Mula padha uga bisa nyebabake gatel utawa iritasi.

Kanggo jinis masalah uga kanggo kulit garing utawa gosokan tartamtu, bakal ana wilayah sing nyakot kita luwih sithik. Yen mole ana ing wilayah kasebut, sampeyan bisa tenang amarga dudu tandha apa-apa sing ala. Dikandhani manawa ana ciloko sing gedhe, bisa uga ana mole gatel, nanging nalika diwiwiti sampeyan bakal wis ngerteni owah-owahan liyane sadurunge gatel.

Kita ora kudu galau mol sing gatel iki nganggo telpon keratosis seborrheic. Bisa diarani minangka jinis lesi kulit, nanging jinise jinise. Dheweke katon suwe-suwe lan wong tuwa. Dheweke uga duwe rupane kaya tahi lalat, warnane coklat lan rada buncit.

Artikel sing gegandhengan:
Titik ing kulit, sebab lan perawatan

Apa moles sing wungu ala?

Mole bolong

Nalika kita ndeleng a mole bulging kita uga ora kudu kuwatir nalika ndeleng. Yaiku, ing macem-macem moles sing bisa diduweni, uga ana jinis iki. Dadi, yen duwe bolong sing buncel ora ateges kita ngadhepi masalah serius. Moles bisa uga rata lan gedhe banget. Kita mung kudu miwiti sinau kanthi tenang yen bisa ndeleng pangowahan kasebut. Yen saka siji sing rata-rata rata, duwe bentuk anyar utawa ngganti warna. Dadi, kita kudu marani spesialis kanggo sinau lengkap.

Kajaba iku, kudu uga kasebut manawa ana, mol sing rada ora ati lan dheweke ora kudu jahat amarga iku. Cukup kanthi panyebab genetik bisa muncul, nanging ora penting banget. Pikirake wektu sampeyan nate ngombe lalat kasebut, sing mesthi bakal weruh manawa luwih sithik metu saka kulit nanging kanthi wektu. Dheweke tuwuh alon-alon lan bisa uga bisa dingerteni kepiye rambut metu saka rambut kasebut. Sanajan bener manawa kadhang kala bisa nyebabake kita mangu-mangu. Amarga alasan iki, ora susah yen dokter kulit duwe tembung pungkasan lan tenang banget.

Kepiye yen ana tahi lalat sing getihen?

Yen sampeyan nemokake getih utawa tahi lalat getihen, luwih becik golek dhokter. Saiki, yen sampeyan nembe nggawe tatu ing wilayah kasebut, utawa yen sampeyan duwe asu utawa kucing sing nggaruk sampeyan ing kana, wajar yen sampeyan getihen lan sampeyan ora prelu kuwatir, cukup ngresiki kanthi anget banyu. Nanging ya ngono sampeyan kudu ngubungi profesional kesehatan yen getihen diwiwiti tanpa sebab sing jelas.

Singkat, apa sing paling penting sing kudu dielingi?

Ana sawetara aspek sing kudu sampeyan pikirake lan aja lali saben-saben mriksa telusuran mol kanggo priksa manawa kabeh wis rapi lan ora ana bebaya apa wae. Nanging elinga yen prelu ndeleng prekara sing ora normal, sampeyan kudu golek dhokter kanggo nyegah kanker nyebar lan bisa nyebabake kesehatan lan nyawa sampeyan uga bakal diancam.

  • Priksa manawa mole duwe perubahan, sanajan paling sithik, katon saka bintik-bintik utawa mol.
  • Yen sampeyan ngerteni ana owah-owahan kasebut, bukak cepet menyang dokter kulit. Nanging aja kakehan waspada, nganti dhokter negesake diagnosis ora ana sing pasti.
  • Coba waca warna kasebut. Pangowahan nada ing freckle penting banget. Yen dadi abang utawa luwih peteng, sampeyan kudu takon karo spesialis.
  • Ukuran uga penting. Mole ganas biasane duwe diameter luwih saka enem milimeter. Nanging, ing kasus apa wae sampeyan kudu netepake osilasi. Owah-owahan bentuk mol bisa signifikan. Nganalisis lan yen sampeyan ngerteni ana perubahan, bukak dokter kulit.
  • Asimetris lan ujung sing ora rata. Moles ora kudu simetris kanthi sampurna. Nanging umume, ing mol sing ganas, ora teratur ekstrem lan tuwuh lan saya gedhe.
  • Bantuan lan volume. Bener, ana sawetara freckles sing duwe volume tartamtu. Yen iki ora diowahi, mula ora bakal nyebabake masalah kesehatan uga ora kuwatir, nanging yen lega nambah utawa nyebar, sampeyan kudu nemoni spesialis. Muncul sawetara pembengkakan ing sacedhake bolong bisa nyebabake alarm yen sampeyan uga kudu nggatekake.
  • Yen sampeyan getihen utawa duwe kukul. Uga ora normal yen mol bakal getihen utawa ngubengi kulit. Yen wis kedadeyan, pirsani dhokter.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

127 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   paula ngandika

    Aku duwe 2 mol ing sisih mburi sing ngowahi bentuk lan warna sing lara lan prick lan uga malah gatel-dheweke ora duwe kulit sing duwe volume, aku pengin ngerti yen pancen wulan lan apa sing kudu aku lakoni
    Gracias

    1.    Vanessa ubilla ngandika

      Halo, aku duwe tahi lalat cilik sing kudu dakeling-eling nalika meksa lara

    2.    Meilin ngandika

      Halo Wiwit cilik, aku duwe bolong ireng sing rada gedheg, durung tuwuh cepet, amarga aku wis cilik mula saiki wis udakara 4 utawa 5 mm lan nganti saiki durung nesu, uga ora kena getihe. . Ing sawijining kesempatan aku lunga menyang dhokter lan dheweke kandha yen aku duwe bedane, aku kudu bali. Nanging aku saiki wis ngerti lan aku wis ngerteni yen ana mol cilik cilik ing weteng, aku ora bisa ngerti yen bulging amarga cilik banget. Menurutmu opo ???

  2.   kasepen ngandika

    Halo Paula. Matur suwun komentar ing MujeresconEstilo.com!
    Yen tikus ganti warna utawa bentuk lan uga gatel, aku saranake sampeyan ngunjungi dokter kulit amarga ora kedadeyan. Supaya tenang lan sampeyan bisa miwiti perawatan kanthi cepet, iku paling disaranake.
    Salam lan terus maca kita!

    1.    Julia ngandika

      Halo sore, aku duwe kuatir banget lan aku duwe bolong ing pundhak, aku mesthi eling yen duwe. Aku bubar ngrasakake rasa ora nyaman lan nalika dak deleng dhewe katon kaya jerawat karo nanah, aku kanthi ora sengaja nemplek tanpa ngelingi apa tahi lalat kasebut. Aku aneh yen kedadeyan kasebut. Aku tetep tetep isih mandheg lan bali menyang normal nanging dina iki aku krasa lara maneh lan lara kaya jerawat. Cilik udakara 4mm

  3.   Claudia ngandika

    Aku duwe tahi lalat ing dodo lan bubar iki saya getihe, wiwit kobong banjur wiwit getihen, apa iki gejala kanker? apa sing kudu tak lakoni

  4.   kasepen ngandika

    Hai Claudia, piye kabare?
    Sing biasane yaiku mol ora getih utawa nyebabake kobong, nanging ora ateges sampeyan kena kanker. Aku nyaranake sampeyan ngunjungi dokter kulit lan sampeyan bisa ngilangi keraguan lan, yen perlu, nyopot utawa miwiti perawatan. Banjur critakake kepiye carane ...
    Matur suwun komentar lan maca MujeresconEstilo.com!

  5.   Maria Cecilia ngandika

    Aku duwe bolong ing pinggul, duwe pinggiran reguler lan menehi kesan yen dikoleksi lan ora nambah, nanging iki menehi rasa ora nyaman, rasane rasa ora nyaman sacara lokal, yen ora sumunar, mula rada sithik pain nanging sing ngganggu mole sandi 4mm lan peteng, mula ora peteng.

  6.   yawl ngandika

    Aku duwe bolong abang cilik ing geger, ora krasa lara, nanging nalika nggosok nalika adus, mula kobong, apa dadi sebab nguwatirake?

  7.   Antonio ngandika

    Halo, aku entuk bolong getih cilik ing level klavikula kiwa, 5 minggu kepungkur, sing tuwuh kanthi cepet saiki ukurane setengah sentimeter lan dadi ireng mbaka sithik, uga ing sakubenge kulit abang kanthi radius 4 sentimeter, aku uga duwe puting kiwa sing sensitif banget, apa miturut sampeyan bisa dadi? Matur nuwun

  8.   kasepen ngandika

    Halo Antonio, piye kabarmu? Ngelingi apa sing sampeyan critakake, sing paling becik yaiku sampeyan konsultasi karo dokter kulit, amarga cara tahi lalat diganti utawa tuwuh, bisa uga ana sing ala. Kanggo mbusak mamang sampeyan, konsultasi karo dokter spesialis.
    Salam lan matur nuwun kanggo konsultasi MujeresconEstilo.com

  9.   ANDRE ngandika

    Halo, aku duwe bolong cilik ing sisih mburi, duwe bentuk normal (simetris), lan masalahe asring gatel, kepiye?

  10.   JUANA PEREZ RODRIGUEZ ngandika

    Cepet-cepet bayi kula lair kanthi bolong rijizo ukuran medium ing bokong nanging saiki wis ganti warna, metu nanah, getih lan lara banget amarga nalika adus, kudis tiba utawa nalika getihen ora mari, njupuk kanggo ahli dermatologis ngandhani yen wis normal nanging aku kuwatir apa sing bisa daklakoni?

  11.   Guachoto ngandika

    Halo, aku duwe mole ing rai, sing saya suwe saya gedhe, tuwuh saya njaba, yaiku luwih lemu tinimbang sawetara taun kepungkur, dina esuk nalika tangi turu aku ngerti yen abuh lan nalika aku ndemek aku rumangsa duwe jerawat ing sektor kasebut, aku bakal matur nuwun amarga wis nulungi aku…. Matur nuwun

    1.    lainett ngandika

      Perkara sing padha karo aku yen sampeyan guachoto. Kepiye carane ngatasi masalah kasebut, apa sampeyan menyang dhokter?

      1.    Lola ngandika

        Kepiye carane ngatasi, kedadeyan sing padha karo aku

    2.    lainett ngandika

      Perkara sing padha karo aku yen sampeyan guachoto. Kepiye carane ngatasi masalah kasebut, apa sampeyan menyang dhokter? Apa sing sampeyan alami iku normal?

  12.   maria ngandika

    HELLO Aku duwe bolong ing puting susu lan rasa ora nyaman kanggo aku lan aku arep takon apa bisa dicopot liwat operasi?
    Matur suwun sanget kanggo tanggapan, matur nuwun kanthi sanget !!

  13.   mirelys ngandika

    Aku duwe pirang-pirang tahi abang ing getih ing awak kanthi ukuran sing beda-beda, ora lara, ora gatel utawa nyebabake rasa ora nyaman, nanging aku pengin ngerti apa aku kudu kuwatir?

  14.   cynthia ngandika

    Halo, pitakonanku ing ngisor iki, 2 dina kepungkur aku wiwit lara ing mole, mung 2 cm ing ndhuwur cangkem, aku wis tau duwe, nanging aku ora ngerti yen bakal amarga srengenge amarga rupaku mung dikethok lan mole metu kudung lan saiki lara lan rasane luwih gedhe tinimbang biasane, yaiku, kajaba iku gatel, aku ndemek dhewe lan lara ... Aku njaluk panjelasan: P, yen ana wong bisa menehi wangsulan;), Aku bakal ngormati pitulung lan informasi ahh lan wis dijlentrehake

  15.   eliana ngandika

    Halo, jenengku Eliana lan umure 20 taun, aku kepengin takon .. wiwit lair aku duwe bolong ing bagian bawok, aku mesthi ndeleng lan ngontrol, sing dakkerteni yaiku saiki wis lega .. iku ala? Tuwa wiwit cilik, warata lan coklat ... saiki dakelingi kanthi lega lan bunder ... ora ngerti yen menehi karakter ala? Aku menyang dokter kulit lan dheweke kandha yen iku normal lan yen ora ngganggu aku, iku ora ala, nanging aku kudu operasi. Apa sing dicritakake karo aku? Muga-muga sampeyan bisa nulungi aku, matur nuwun kanthi sanget! eliana

  16.   kasepen ngandika

    Halo Eliana, piye kabare? Biasane yen mole gatel, ganti warna utawa bentuk, minangka gejala yen ana kedadeyan sing ala, nanging yen sampeyan wis menyang dokter kulit lan dheweke ngandhani yen kabeh ora apa-apa, mula aja kuwatir lan terus ngawasi. Yen sampeyan prihatin, sampeyan bisa konsultasi liyane karo dokter kulit liyane, dadi sampeyan duwe rong pendapat lan sampeyan bisa narik kawigaten lan kesimpulan sampeyan dhewe.
    Salam lan kabegjan !!!! Terus maca Wanita kanthi Gaya! Lan critakake kepiye kahanane kanggo sampeyan.

  17.   asle ngandika

    hello, aku duwe pitakon 4 dina kepungkur, mula lara ing gulu, dakkira iku rada jerawat, dheweke wis metu cedhak papan sing dakkirim, nanging ora duwe jerawat, lan mole lara banget, yen dakencet iku lara, kaya yen ana goresan, aku bakal mari. bakal dadi ala?

  18.   mary ngandika

    hello, wiwit cilik aku duwe bolong abang ing geger
    hasse ngganggu aku gatel lan ngobong grecido aku wis umur 30 taun lan aku ngerti yen aku wis ngiwa luwih akeh ing awak, tuwuh saka susu yen dokter wedi dikunjungi lan bakal ala

  19.   CECYLIA ngandika

    Halo, pitakonku yaiku aku duwe tahi lalat ing salah siji sisih cangkem, umpluk, sadurunge warnane coklat peteng nanging akhir-akhir iki ganti bagean dadi warna jambon, saliyane kanggo ngubah mol, dheweke wis metu minangka titik ireng, aku narik titik sing ana ing njaba lan dheweke metu minangka garis ireng, ora lara nanging aku kuwatir bakal ana sing ala, luwih becik ngilangi?

  20.   Aldaya ngandika

    Halo! Umurku 22 taun lan duwe bolong cilik ing sisih dagu ing sajroning uripku. Ing taun kepungkur aku ngerteni manawa wis tambah gedhe lan wis ngombe. Kajaba iku, aku duwe akeh kukul ing sakupenge. Aku nuduhake dheweke. menyang dokter kulit lan ora peduli, uga dheweke ora nyawang. Aku kuwatir lan uga nggegirisi, aku ngerti yen saben dina luwih penting lan aku ora ngerti arep golek sapa. Apa sampeyan bisa operate tanpa bekas luka sing luwih elek? Matur nuwun

  21.   merkarime ngandika

    Halo, pitakonku yaiku kaya jerawat abang ing lambe cangkem lan aku wis kaya pirang-pirang wulan kepungkur lan ora butuh sedina nyawang aku dhewe ing pangilon, aku mutusake nulis kanthi jarum lan akeh getih sing metu mengko aku mandheg nanging aku ora nate Gandum isih ana ora ilang lan kanggo nambah kabeh gandum lagi thukul, cilik nanging aku rumangsa bakal tuwuh saben dina luwih gedhe kaya aku sejatine kuwatir banget aku ora ngerti yen bakal amarga meteng nanging gandum metu sadurunge aku ngandut, tulung tulung ...

  22.   liaa ngandika

    Sugeng enjing: Saben taun aku mriksa priksa mole, aku pengin takon apa-apa, sikilku duwe bolong cilik lan aku ngerti yen lapisan ing ndhuwur tahi lalat asring garing lan tiba ing kamar mandhi, ing sangisore yaiku tahi lalat normal tanpa pratandha sing aneh utawa beda, kayane lapisan ndhuwur mati lan tiba, ora nyakot aku utawa apa-apa…. Aku bakal ngenteni wangsulan sampeyan, matur nuwun kanthi sanget

  23.   Jenny ngandika

    ¡Hola!
    Aku nulis kanggo sampeyan amarga wiwit cilik aku duwe pirang-pirang tahi ing rahang lan aku ngerti yen salah sijine tuwuh. Aku uga pengin ngerti yen umume mol ...
    Salam matur nuwun !!!

  24.   Kimberly ngandika

    Wengi sing apik, kuwatirku amarga aku isih cilik, aku duwe bolong ing sisih tengen pasuryan, nalika semana mung ana titik lan nalika pirang-pirang taun tuwuh lan saiki ukurane udakara 4mm, bunder, mesthi duwe warna sing padha lan aku mesthi ana rambut cilik sing kudu dipotong nanging udakara 2 taun aku krasa ora kepenak kaya kobong, aku ora getihen utawa boot nanah, mung rasa ora nyaman sing dakkarepake ngerti yen wis normal, tulung, matur nuwun, wangsulan amarga ide menyang dokter wis medeni aku .kocap sing ala.

  25.   cinthya ngandika

    halo ^ - ^
    Sugeng dalu, aku pengin ngerti apa sing sampeyan pikirake yen ana tahi lalat ing sangisore dodo lan duwe kudung sing dikethok nanging tuwuh maneh lan coklat lan volume gatel, nanging ora krasa muga-muga wangsulan sampeyan matur nuwun

  26.   claudia | ngandika

    Aku entuk tahi lalat kanthi lega ing bokonge nanging lara ing antarane bokong ing garis, wiwit lan luwih-luwih aku ora nate sesambungan suwene setaun, mula aku bakal ngalami penyakit kelenjar, lan aku wis ngerteni nanging ora ana sing ngerti kenapa ana tahi lalat sing metu, ora nglarani utawa ngganggu aku, uga ora gatel, ora kasar, alus nanging empuk lan sithik yen mung anane lega yaiku lega.

  27.   Jessica Martinez ngandika

    Halo, aku duwe akeh tahi lalat, n (ora ana freckles) saiki pungkasane bakal luwih akeh, sing kuwatir gatel banget saben dinane ngubengi puting susu lan ngerti yen ana titik sing bakal metu, nanging gatel banget.
    Apa sing bisa tak lakoni.
    Gracias

  28.   Jenifer ngandika

    Halo, aku duwe bolong ing guluku, ibuku uga duwe lan lega banget, duwekku duwe sithik, nanging seminggu kepungkur pacarku wiwit ngerti amarga dheweke nganggep pimple, sing loro Dina kepungkur, dheweke lara banget lan garis gedhe abang, lara nalika aku gulu utawa nyentuh, coklat, bunder lan simetris, kabeh normal, nanging aku ora ngerti yen pacarku bakal nindakake perkara kasebut nggawe rusak utawa bisa uga sejatine dheweke wis malih dadi angkoro.
    Aku kudu piye? Aku mesthi duwe mol lan saiki sawise pacarku angel banget, mula kedadeyan aku.

  29.   Jenengku Liliana lan aku kuwatir amarga wiwit cilik aku duwe 2 mol warna-warni anggur, siji ing sangisoré mripat kiwa lan sijine ing susu sisih tengen, suwene wis pirang-pirang taun alon-alon tuwuh nanging ora gedhe, dheweke ora gatel utawa lara nanging saiki ngandika

    Jenengku Lilina lan aku kuwatir amarga nalika isih cilik aku duwe 2 mol warna anggur, siji ing sangisore mripat lan susu liyane nanging wis tuwuh pirang-pirang taun lan dheweke ora nate nyengat utawa nglarani aku, nanging saiki isih cilik metu ing gulu aku lan iki Yen aku disengit lan dheweke miwiti aku kaya 2 liyane minangka `titik, teka mbantu aku mangsuli, delengen aku matur nuwun kanthi matur nuwun sanget

  30.   eliana ngandika

    HELLO! LALAKU LAKU 19 taun. Aku seneng ngerti yen ora normal yen luwih akeh sing katon ing wajahku. AKU KANGGO DUWUH POLKA, SATU BRICK LAN BLACK. SAIKI BISA MUNCUL KANGGO AKU 3 UTAWA LEBIH LANJUT. Wong-wong iku CHIQUITOS, nanging aku ndeleng manawa saben aku luwih akeh. PALING Paringi Wangsulan Cepet-cepet. Matur Nuwun!

  31.   Ariana ngandika

    Halo, aku ngerti meh 5 taun kepungkur, aku ngerti yen aku duwe titik abang ing lambe ngisor lan aku ora menehi wigati, nanging telung taun kepungkur aku ngerti yen aku iki abutadito pokitin… ..lan isih ana. granit sing nyenengake lan ora mandheg mandheg nganti dak pencet sedhela ... lan aku ditinggalake kaya ngono, ibuku ngandhani yen iki tahi lalat lan aku ora bisa ngerti yen bakal ditinggalake kaya ngono, nanging saiki Aku ngelingi manawa luwih gedhe lan ana wong liya sing ana ing sandhinge. Mbebayani? Lan ana sawetara langkah operasi kanggo nyopot, aku ora seneng .... Mangga ngenteni jawaban sadurunge, matur nuwun

  32.   Rossy ngandika

    Halo, muga-muga bisa nampa wangsulan wong, priksa manawa aku duwe pirang-pirang ing rai lan dheweke bakal luwih akeh, masalahe yaiku yen sing lawas tuwuh lan sing anyar tuwuh saben dina, aku ngomong babagan pirang-pirang taun lan wulan lan aku ora nate ngalami owah-owahan kanthi tiba-tiba Nanging yen aku ngerteni akeh owah-owahan ing molku, kepiye cara ngilangi nanging ora kanthi operasi? nulis karo aku kanthi fis lan tinggalake pengalaman sampeyan marang aku. Aku seneng tenan.

    chickross@gmail.com

  33.   ubence ngandika

    Halo, aku kuwatir banget amarga duwe bolong ing susu lan suwene rong wulan wiwit tuwuh lan rasane gatel lan lara, apa iki gejala sing ala ??? tulung ana wong sing mangsuli

  34.   Manuel Gaytan ngandika

    Halo Soledad Aku pengin ngandhani yen wiwit cilik aku duwe bolong ing punggungku lan akhir-akhir iki aku krasa saya gedhe maneh, yen dakalami rada lara, mula bakal ana sing mbebayani, lan yen mangkono, dhokter apa wae sing kudu daklakoni, matur nuwun, muga-muga sampeyan mangsuli.

  35.   zaira ngandika

    Halo, aku wis duwe tahi lalat wiwit cilik, nanging 3 dina kepungkur ana gumpalan kaya bal lan lara ing njero bolong coklat 5mm, aku njupuk ibuprofen nanging rada tenang lan dheweke menehi resep Kelex, yaiku apa sing kedadeyan karo mole sandi, Matur nuwun

  36.   Stephanie ngandika

    Halo !!
    Kula umur 28 taun
    lan aku wis ngerti yen mol sing rata sadurunge saiki duwe rasa sugestif, dheweke duwe pinggiran biasa
    nanging siji sing khusus dipasang ing sandhangane sisih tengen ing lengenku, gatel karo mawar sing paling sithik, iku nyusahake.
    Perlu dielingake yen nggunakake sunscreen nalika musim salju lan musim panas, aku ora srengenge srengenge srengenge, nyatane menyang pantai Aku masang akeh sunscreen lan nutupi sunar srengenge.
    Aku putih banget.
    Aku kuwatir.
    matur nuwun…

  37.   mayra ngandika

    hello, aku duwe bolong ing sisih cangkem, sing aku kelingan lan wiwit cilik, umure isih luwih enom saiki umure 23 taun lan tahi lalat luwih katon, nanging aku ngerti yen kadhang kala rada gedhe normal lan dadi peteng, aku nutul lan ngrasakake rasa lara tipis kaya jerawat sing bisa pecah, iki mung nalika aku tutul lan aku pengin ngerti apa iki ala utawa aku kudu nemoni dermatologis ? Matur nuwun !!

  38.   claudia ngandika

    hello aku duwe tahi lalat ing ndhuwur cangkem ing jejere irung, kaya morroe marylin haha, nanging suwe-suwe saiki aku ngerti yen wis gedhe, balung luwih gedhe lan nalika ndemek aku krasa lara kaya nalika ndemek pimple, tulung saranake, aku kuwatir tenan

  39.   Eva ngandika

    Halo, aku duwe tahi lalat sing ireng lan saubengé kaya bayangan ireng, ora nglarani utawa ngganggu aku, apa aku kudu prihatin? Aku uga wong ngrokok, bisa amarga rokok?

  40.   fany ngandika

    Halo, aku duwe bolong ing tanganku tengen lan ing sangisore, jerawat katon kaya lendhut ing wajahmu, nanging umure wis 2 minggu lan abang ora dicopot dina liyane, aku kleru lan getih metu iku normal, aku asring banget njaluk mol ing asring banget sanajan dheweke nyuntikake, aku entuk siji

  41.   Bukys ngandika

    Aku duwe bolong ing tengah gelembung kaya ing ngarep lawang anus sing amba, umume, aku durung weruh amarga durung nate nggoleki bagean saka aku?

  42.   mary ngandika

    Halo, aku duwe bolong ing alis lan nalika dheweke ndemek, lara, aku kudu kuwatir. Salam matur nuwun

  43.   Luisa ngandika

    hello aku pengin sampeyan tulung aku duwe bolong ing pasuryan iki ora amba lan ora cilik cm 5 utawa 7 dina kepungkur aku wiwit ngeruk banget lan kudung wiwit bengi, kudis kasebut wiwit tetep nanging Scab ditempelake ing mol, tegese mole tiba. Aku ora ngerti apa sing kudu tak lakoni? Apa sampeyan menehi saran supaya aku menyang kamar darurat dokter?

  44.   arlet ngandika

    Halo, aku duwe cangkem lan cangkem lan dadi gedhe amarga ana jerawat sing metu, apa aku kudu kuwatir?

  45.   arlet ngandika

    Halo, aku duwe cangkem ing cangkem lan dadi gedhe amarga jerawat metu lan lara, apa aku kudu kuwatir?

  46.   arlet ngandika

    Halo, aku duwe cangkem ing cangkem lan dadi gedhe amarga ana jerawat sing metu lan lara, apa aku kudu kuwatir?

  47.   Mary ngandika

    Sugeng enjing, sewengi, aku entuk mole kanthi volume coklat lan luwih kuwat ing tengah, sing nggawe aku kaget amarga dheweke tiba-tiba metu.

  48.   Gina ngandika

    Halo, aku duwe tahi lalat sing cukup gedhe ing sisih ndhuwur bokong, sauntara wektu aku ngerteni yen ngganggu aku, gatel lan malah kadang aku goresan lan aku isih tetep mbukak getih ing sisih ngisor kulit, uga uga kulit lan teksture kaya-kaya potongan semen sing nalika dipencet karo pucuk kuku, mula tahi lalat wernane timah, aku krasa lara ing sebagian gedhe gluteus sing sumunar kaya ing njero, aku umur 40 taun, muga-muga sampeyan bisa nuntun aku !!!

  49.   Eugenia ngandika

    Halo, aku duwe tahi lalat ing sisih kiwa ing sacedhake dodo, lan aku krasa lara lan gatel sing sumebar ing dhadha, iku umume, aku umure 36 taun

  50.   ana julia ngandika

    Halo, apa sampeyan bisa ngandhani yen iki ala, dheweke metu kaya cangkem ing cangkem, apik ing lambe lan nuwuhake lara lan aku wis lara lambe, iku ala sadurunge dheweke metu lan dicopot iki wektu, ora cokotan lan gatel maneh

  51.   KAri ngandika

    Halo Aku duwe tahi lalat sing gatel udakara rong minggu kepungkur, aku goresan lan njupuk potongan coklat ... saiki wis ana kudung ... apa tegese, apa sing kudu daklakoni?

  52.   jennifer ngandika

    Ola, aku duwe tahi lalat sing sithik sithik saka kuping, dudu volume kasebut, nanging yen dakrenyuhake, bakal lara, mula lara banget

  53.   Manis ngandika

    Ami Aku mung entuk tahi lalat abang ing sisih ngisor ladio ndhuwur iki. Aku kuwatir yen esuk aku ora duwe lan aku ora ngerti yen direkam utawa ora, ana sing bisa nerangake utawa nulungi aku

  54.   Ana Lau ngandika

    Sawetara dina kepungkur aku mulai golek tahi lalat sing ora ngluwihi 4mm, apa sing kuatir yen katon kaya kudung lan aku ngeruk lan mbusak bagean saka mol, apa sing bisa kedadeyan? Tulung wangsulan

  55.   Carol ngandika

    Sugeng dalu, bojomu sikile ana ing bolongan, mundhak, tiba, dadi kudis lan malih ambruk lan setengah ala ing papan sing ana mole

  56.   lupita ngandika

    Halo, biyen sadurunge aku ngandut bayi. Aku wiwit golek moles coklat kanthi titik cilik sing luwih peteng menehi meh ireng nanging ora krasa amarga ukurane beda-beda lan kasar, kanker

  57.   Day ngandika

    Halo, aku duwe 4 mol sing kuatir, siji ing dahi, sijine ing gulu lan liyane ing sisih woh pir, ing telung iki, digawe kulit cilik lan siji liyane dadi jerawat sing kena infeksi lan ana ing wetengku Nyeri banget yen dak tutul utawa ora, aku wong sing putih banget lan akeh moles, malah ana ing driji ing sisih telapak tangan, lan aku ora nate weruh wong sing metu ana ing kana, ora katon kaya bagean lan ora duwe bentuk mol, matur nuwun

  58.   Rebeca ngandika

    Halo, aku duwe bolong ing lengen kiwaku, cilik, ukurane kira-kira 2mm, nanging asimetris; Aku ora gatel lan ora duwe riwayat kanker kulit. Dadi pitakonku yaiku: Kabeh mol ganas mesthi ukuran luwih gedhe utawa padha karo 6mm?

  59.   line ngandika

    Aku duwe tahi lalat sing gedhe banget wiwit lair, akeh volume lan akhir-akhir iki lara banget, nggawe aku ora kepenak lan rasane deg-deg. Aku ora ngerti apa dermatologis, dheweke kandha yen ora apa-apa, nanging lara

  60.   elisa ngandika

    Udakara rong wulan aku duwe pirang-pirang mol ing kulit ing dodo, punggung lan weteng, kuatir lan ana coklat gedhe ing punggung, aku pengin sampeyan mbantu

  61.   Hilary ngandika

    Halo, aku duwe bolong ing wetengku lan cangkang kasebut meneng, kuwatir bisa kedadeyan kasebut

  62.   maite ngandika

    Aku duwe bal ireng karo kopi ing endhase, aku ora ngerti apa sing bakal terjadi, aku kuwatir banget amarga ABCs kobong, lara, abuh lan kaya ana banyu transparan sing metu, sawijining titik diwenehake kaya lendhut sing bakal ana lan ABC uga goresan aku sing bakal dadi aku. Dheweke uga pusing lan ngelu, sing bisa nulungi aku, aku pengin ngerti apa sing ana ing taksi cilik, tulung ana wong sing nulungi aku

  63.   maite ngandika

    sing aku duwe: '(

  64.   yiliany ngandika

    Halo Aku bocah wadon sing duwe mol getih lair ukuran tutup botol soda kaya kembang mawar. Ora nate menehi masalah, nanging setaun kepungkur aku duwe bantahan kuat karo sedulurku lan ngobongi aku lan sawetara dina kepungkur uga sampeyan mikir tegese ngenteni wangsulan sampeyan lan kadang-kadang dadi abang. Matur suwun kawigatosan.

  65.   yiliany ngandika

    Halo Aku bocah wadon sing duwe mol getih lair ukuran tutup botol soda kaya kembang mawar. Dumunung ing dodo tengenku cedhak ati. Ora nate menehi masalah, nanging setaun kepungkur aku adu argumen karo sedulur lan nyebabake aku ngobong semangat lan sawetara dina kepungkur sampeyan uga mikir tegese ngenteni wangsulan sampeyan lan kadang dadi abang. Matur suwun kawigatosan.

  66.   norma ngandika

    Halo Aku biasa lan aku duwe loro mol sing katon kaya kudung, siji ing bokong lan liyane ing paha, sing terakhir isih ukurane padha, nanging liyane wis tuwuh lan wis suwe saya dikethok lan dibentuk maneh iku normal

  67.   Laura ngandika

    Halo dok, aku arep takon karo sampeyan 3 wulan kepungkur, aku njupuk mole ing punggungku sing lagi nggaru wetengku lan dermatologis nglarani aku, aku ngobong nanging kadang-kadang. Aku duwe sensasi kobong, iku bakal normal, aku tetep apik nanging amarga sensasi kasebut aku kuwatir

  68.   Ruth ngandika

    Halo, aku duwe tahi lalat amarga aku isih kelingan, aku duwe, coklat tengah lan pinggirane luwih entheng, ukurane 5 mm utawa 6 mm, durung nate ngobong utawa nyengat utawa liya-liyane. Aku rada kuwatir kenapa iki sing paling gedhe

  69.   Karina ngandika

    Halo, aku duwe bolong ing dodo, tuwuh utawa luwih gedhe ing pirang-pirang taun kepungkur, warnane coklat lan bentuke tepak, sing aneh sing dakdeleng yaiku keropos kaya gabus lan flakes. Ora krasa lara, ora gatel utawa ora repot, nanging aku kepengin takon.

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo Karina, yen tahi lalat kasebut wis beda, aku menehi saran supaya sampeyan menyang dhokter kanggo menehi penilaian. Salam!

  70.   Contreras Rachel ngandika

    Aku takon karo bapakku, pisanan metu ing tangane kaya ceri, nanging suwe-suwe malih lan katon kaya tetes banyu manjang udakara 3.5 cm udakara warna semu abang, ora krasa lara nanging ora digantung kulit kaya sing dakkandhakake sadurunge irungnya banyu apa bisa dadi?

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo Raquel, yen bapak sampeyan duwe tahi lalat lan warna, tekstur utawa ukurane wis ganti, sampeyan kudu menyang dhokter kanggo mriksa manawa kabeh apik. Salam!

  71.   Gerardo Perez ngandika

    Buenas tardes. Umurku 19 taun lan duwe bolong cilik ing paha sikilku tengen uripku. Dene warna lan ukuran miturut sing dakwaca ora kudu kuatir nanging wiwit wingi wis gatel lan abuh. Apa aku kudu kuwatir?

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Priksa ing sawetara dina sabanjure, yen wis ganti warna utawa ukuran, bukak dhokter kanggo mriksa. Salam!

  72.   Alfredo ngandika

    Halo, aku duwe bolong kanthi bentuk titik, jembaré 10 lan dawa 15, aku duwe wiwit lair.

  73.   Alicia ngandika

    Halo, aku duwe bolong kanker, udakara 6 wulan kepungkur wiwit tuwuh, umurku 25 taun lan meh kabeh katrangan kasebut ditemokake. Aku duwe sikil sikil kiwa sing diwiwiti, kajaba diametere ora gedhe. Artikel iki wis migunani banget kanggo aku.
    Gracias

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Thanks kanggo kontribusi sampeyan Alicia. 🙂

  74.   Camila ngandika

    Halo! Umurku 14 taun lan udakara 7 taun kepungkur, aku entuk bolong ing mburine sikilku, gatel banget akhir-akhir iki, lan ora sengaja aku kegores lan getihen, apa sing kudu aku lakoni? Aku wedi banget yen ana sing ala, aku ora pengin kuwatir ibuku, aku pengin solusi, aku matur nuwun sadurunge!

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Hai Camila, bisa uga cokotan sampeyan amarga kringet sampeyan utawa amarga nggosok klambi sampeyan. Yen getihen, bakal dadi tatu, ati-ati supaya ora kena infeksi lan priksa manawa ora saya gedhe. Nanging supaya ora mangu-mangu, sampeyan bisa golek dhokter kanggo mriksa lan kanthi cara iki ngandhani manawa kabeh apik. 🙂 Ngambung sithik!

  75.   raul alan rodriguez ngandika

    hello aku duwe bolong daging ing gegerku. Kadhangkala, kedadeyan kaya ngono kaya banyu lan aku mesthi nuli nduwe. Ukurane rada amba ... apa aku kudu ndeleng dhewe?

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo Raúl, yen sampeyan ndeleng sing aneh sampeyan kudu golek dhokter. Pancegahan wae sithik. Salam!

  76.   karina ngandika

    Hai, aku duwe tahi lalat ing sisih ngisor dhadha tengen lan bubar ngerteni yen kudis lan aku gatel. Bisa moles tiba?

  77.   Cassandra ngandika

    Halo, aku duwe tahi lalat wiwit isih cilik ... nalika mlebu Neurologi, dheweke mriksa lan dheweke kandha yen tuwuh, gatel utawa dadi abang, aku bakal mriksa ing ndhuwur puser. .. iki pisanan gatel, aku rumangsa bola Nyenyet lan getihen, apa sing kudu aku lakoni?

  78.   Luciano Schlef ngandika

    Halo, pitakonku biyen, bojoku sambat gatel ing mol ing mburi tangan tengen, iki beda karo moles liyane, coklat peteng, meh abang, aku bakal ngomong, apa bisa iku dadi

  79.   disneidis ngandika

    Halo, aku rada kuwatir, suwene kepungkur ana tahi lalat cilik ing sisih kiwaku, khusus sawise mripat rampung, swasana sing entheng banget ora bakal dingerteni, nganti udakara telung dina kepungkur lara kaya-kaya aku bakal entuk granit ing kana lan rada radang, warnane ora malih. Yen sampeyan bisa mangsuli aku, aku bakal ngormati.

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo, mungkin sampeyan bakal entuk kukul, nanging yen pangowahane ana ing mol, bukak dhokter kanggo mriksa. Salam!

  80.   Jan ngandika

    Halo! Aku duwe bolong sing iga saya gedhe lan kaya kudung, kaya kudung. Sejatine aku kuwatir. Aku ngarep-arep wangsulan sampeyan. Matur nuwun

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo Jan, yen sampeyan prihatin, bukak dokter kulit supaya bisa mriksa kondhisi kasebut. Salam!

  81.   Evelin ngandika

    Halo, aku wiwit nandhang mol ing praupanku, aku duwe gambar gedhe 15 taun lan ing kana aku ora duwe mol sing saiki daktampa, umurku 20 taun, mol ora ngganggu mung katon, udakara rong minggu kepungkur aku ora mriksa awakku dhewe lan Dina iki aku ndeleng maneh aku duwe 3 mol anyar, aku ngenteni wangsulan matur nuwun kanthi sanget 🙂

  82.   Beatriz ngandika

    Halo, aku mesthi duwe bolong ing tanganku lan dina iki aku weruh lan duwe bunder abang lan bulging sing bisa ana? Apa sing kudu daklakoni?

  83.   Ana Maria ngandika

    Aku duwe bolong ing gulu sawetara taun kepungkur kanthi rambut lan gumpalan cilik, dadi kaya biasane aku ora seneng lan nyuwek nanging ana bagean sing ninggali aku lan saya gedhe, apa sing kudu tak lakoni ?
    Matur suwun kawigatosan
    Att: Ana

  84.   Lola ngandika

    Aku duwe bolong ing mburiku nganti kelingan. Srengenge ora nate nyabet dheweke amarga dheweke nyekel nganggo tali renang. Ora lara utawa ora teratur utawa saya gedhe. Ora gatel uga. Wis ora tuwuh. Nanging pusat kasebut minangka warna coklat luwih peteng tinimbang bolong liyane lan lega, nanging mesthi ana. Ing sawijining dina, nonton program, ana bocah wadon sing didiagnosis ngalami kanker kulit tanpa dheweke ngalami gejala. Apa bisa uga kedadeyan sing padha karo aku utawa aku kepengin banget?

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Hai Lola, aku ora nganggep mole sampeyan mbebayani saka apa sing sampeyan ucapake, nanging yen sampeyan pengin luwih tenang, bukak dhokter lan dijaluk kanggo sampeyan. Salam!

  85.   Luz ngandika

    Halo, aku duwe tahi lalat ing sisih tengenku, sing aneh yaiku yen aku tuwuh kaping pindho lan kaya segi papat, aku ora ngerti yen amarga umurku amarga umurku 30 taun ...

  86.   jessica ngandika

    Hai, aku jessica, aku entuk bolong abang, cilik ing dhengkul kiwaku lan aku gatel nalika ngeruk, suwe-suwe saya gedhe.

  87.   Fernanda ngandika

    Halo, aku Fernanda lan umurku 19 taun lan entuk bolong abang udakara rong wulan kepungkur kanthi atus lan wis tuwuh sithik lan saiki aku ora ngerti kepiye mula mula nalika isih siram, nanging aku ora ngrasakake lara utawa apa-apa, utawa gatel?

  88.   Fernanda ngandika

    Halo, aku Fernanda lan umurku 19 taun lan sewulan setengah kepungkur aku entuk lalat abang sing cilik banget, nanging saya tuwuh sithik lan saiki saya jeblug. akeh getih sing mulai metu lan abang lan nganggo kudung iku mbebayani?

  89.   Francisco ngandika

    3 minggu kepungkur, aku entuk sithik getih ing sisih ngisor gulu lan saiki yen rada gedhe tinimbang carane metu nanging ora lara utawa gatel, aku wis duwe janji karo dokter kanggo mriksa aku , nanging apa aku kudu kuwatir? ??

  90.   kembang ngandika

    Aku entuk mol ing lambe cangkem, lambe ngisor ... .. Aku lunga lan dheweke crita yen aku ora mangan panganan sing enak ...

  91.   Maria Alejandra ngandika

    Halo !! Kira-kira 6 wulan kepungkur, dheweke nggawa pimple cilik ing tanganku ... pisanan dakrasakake amarga iku pimple, ilang, dadi saya cilik. 1 wulan kepungkur aku ngerti yen isih kaya tahi lalat banyu. Dina iki aku cokotan lan goresan lan lara ... Apa mbebayani? Utawa apa normal yen sampeyan entuk iki? Lan apa ora kudu nglarani dheweke?

  92.   Luis saenz ngandika

    Halo, aku wong lanang lan umure 15 taun, aku ora ngerti yen iki tahi lalat utawa nganti saiki aku ngerti yen aku wedi lan duwe ukuran 4 milidetik iki dawa lan 2 millicenter paling dhuwur kaya coklat utawa abu-abu utawa ireng ora, aku mesthi mbantu aku

  93.   Natalia ngandika

    Aku duwe bolong ing gulu wiwit minggu kepungkur yen aku duwe bongkahan arupa jerawat sing diwenehake krim fucibet nanging ora nambah kosok balene tuwuh, aku pengin ana wong menehi saran, matur nuwun

  94.   manuel ngandika

    Hai, aku ngerti yen aku duwe pirang-pirang tahi lalat, iki sajrone 6 taun utawa luwih, aku kira freckles, mung ana ing weteng lan ing ngisor lengen, nanging aku wis ngerti yen duwe tonjolan. ora rata kaya sing tak bayangake, minimal lega, sajrone luwih saka 3 taun ora tuwuh nanging yen mundhak luwih saka 2 nganti 3

  95.   dina ngandika

    hello aku entuk bolong kira-kira 8 wulan kepungkur ing mburine nalika metu aku gatel lan metu kaya banyu nalika aku goresan nanging ukurane durung saya tambah lan mula ora lara utawa goresan nanging aku mung pengin ngerti kepiye carane metu duwe gejala sing ora apik TERIMA KASIH

  96.   Liset Argandoña ngandika

    Halo, sawetara taun kepungkur aku tuwuh bolong granit sing saiki ukurane mutiara lan abang, kadang lara lan getihen utawa abuh, apa sing kudu aku lakoni, umume lumut abang iku tuwuh .. .

  97.   andelyn ngandika

    Halo Ing wulan Mei taun iki, dheweke menehi aku rasa cekak lan wektu aku duwe nevus ing dodo sing gedhe lan kadang gatel lan owah-owahan saka titik putih dadi ireng kaya mol nalika aku spons ing srengenge kadang-kadang getihe sithik. ora ngerti ing aku negara apa sampeyan bisa nambani aku

  98.   karina ngandika

    hello, aku duwe kuatir ing njero irungku ana barang putih sing katon kaya jerawat nanging aku nyopot lan tuwuh maneh, luwih akeh getihen nalika aku nyopot lan ora mandheg mol.

  99.   chus ngandika

    Halo! Pitakonku babagan tahi lalat sing dakenggo ing mburine wiwit biyen, ukurane durung tuwuh utawa warnane wis beda, sing dakweruhi yaiku duwe titik putih ing tengah kaya-kaya bal putih cilik, bisa uga pori utawa folikel utawa millium, kaya sing katon. Aku ora ngerti manawa ana ing kana utawa yen bal putih cilik iku anyar, nanging aku ngira yen kepengin banget molku. Iki tahi lalat atipikal amarga ora biasa, nanging aku wis ngalami pirang-pirang taun kepungkur lan aku ora ngerteni bedane liyane saka iku, nanging kanggo ndeleng sampeyan kudu ndeleng kanthi rapet lan nggedhekake ponsel. Apa sampeyan bisa ngomong apa-apa. Aku duwe foto yen kepengin. Matur nuwun

  100.   Carola ngandika

    Halo: Jenengku Carola, umurku 30 taun sawetara ing kene aku duwe moles ing sisih dodo lan usus saben dina ndeleng ana sing anyar. Aku kudu kuwatir Aku wedi banget yen janjian karo dokter kulit ing 23 November nanging aku wedi yen wis kasep. Aku mbesuk ??

  101.   monserrath ngandika

    Halo, aku pengin ngerti yen umume yen umure 23 taun entuk mol anyar, ammmm normal kaya kabeh, nanging dumadakan aku entuk sing anyar saiki, sing dakkerteni kira-kira 3 wulan yaiku udakara 7 moles ing pasuryan lan lengen anyar, aku ora ngerti yen aku isih ngiwa luwih akeh sing durung dakdeleng, nanging lumrahé kaya liyane sing daktampa, nanging aku kepengin ngerti apa iku normal ?????? ………… ……… monggo.

  102.   Eliza Quetama ngandika

    Halo Aku duwe bolong ing alis sing aku lair nanging gedhe banget lan lonjong. Wis wulu nanging nalika mbabarake srengenge saya gatel lan lara, aku lunga menyang dokter kulit lan dheweke ujar manawa ora ganas, nanging saya tambah saya gedhe lan saya gatel lan lara.

  103.   Eliza Quetama ngandika

    Halo, aku duwe bolong ing alisku lan gedhe banget lan wulune wulune aku wis takon karo dokter kulit lan dheweke wis ngandhani yen ora malignan nanging suwe-suwe nalika aku katon srengenge saya gatel lan lara lan saya suwe saya suwe. wis nambah volume lan aku wedi apa sing kudu tak lakoni. Matur nuwun

  104.   Thatiana ngandika

    Halo, bojomu duwe bolong daging ing bokonge, nanging nalika dak tutul, aku rumangsa yen ing sangisore bolong ing njero kulit, ana werni lemak lemu, aku pengin ngerti yen ala, matur nuwun

  105.   Ambar ngandika

    Biasane yen sampeyan njupuk bolong ing saben mripat. Bapakku njupuk gambar lan moles katon. Apa normal?

  106.   Belen ngandika

    Halo, bojoku duwe mol ing gulu. Kaping pirang-pirang dheweke wis metu pimple nanah (kaya pimple) ing sisih ndhuwur mol. Amarga nyambut gawe, dheweke nganggo topi lan biasane nuwuhake jerawat ing gulu. Bakal dadi weker yen saben asring uga metu ing mol. Matur nuwun

  107.   sofi ngandika

    Aku duwe tatto lan dheweke ngliwati bulik ing ndhuwur iki, saiki aku ngerti yen saya lara lan malah rada lara, aku kuwatir lan ora ngerti apa sing kudu daklakoni utawa kepiye tumindak matur nuwun sadurunge

  108.   Andrea ngandika

    Halo, sawijining pitakon. Aku duwe bolong ing irungku lan mole katon ana telung titik cilik ing njero mol. Apa bisa mbebayani?

  109.   Danielaecht ngandika

    Halo, aku duwe tahi lalat ing dodo tengen lan ganti warna kaya tahi getih.

    Aku kudu piye?

    Matur nuwun.

  110.   Veronica Flores ngandika

    Halo, aku duwe tahi lalat ing ndhuwur lambeku ndhuwur lan wis digunakake suwene 3 dina lan rada bengkak, molku taun kepungkur tuwuh lan duwe titik ing tengah

  111.   bojomu ngandika

    Hai, aku duwe mole ing rai sing gatel lan kadang aku titik ireng, lan kadang dadi abang, lan kadang-kadang lara yen sampeyan bisa nulungi aku, aku bakal ngormati

  112.   Susana godoy ngandika

    Hai Mari!

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar sampeyan. Kanggo ngandhani manawa ing kene kita menehi informasi sing umume, mula ora nate sesambungan karo dokter utawa dermatologis supaya bisa ngatasi keraguan sampeyan ing wong pisanan. Amarga saben kasus bisa uga beda.

    Thanks!