Melanin: Apa fungsi lan fungsi apa?

Apa melanin?

Apa sampeyan ngerti apa sing diarani melanin? Mesthi sampeyan wis nate krungu luwih saka siji kesempatan lan ora nggumunake. Mula, yen sampeyan ora ragu-ragu, dina iki bakal musna babar pisan, amarga kabeh sing bakal dakkandhani. Tanpa mangu-mangu, dadi masalah penting sing kudu dipikirake.

Amarga rambut lan kulit kita diarani utawa kalebu. Mula iki pigmen alam tansah netepi fungsi sing apik. Yen awak kaget saben-saben, mula kita kudu kabeh duwe informasi. Sampeyan wis siyap?

Apa sing diarani melanin lan apa fungsine

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, sanajan bisa kliwat, kita bisa ngucapake iku pigmen alamiah. Dheweke tanggung jawab duwe wong pirang utawa brunette liyane. Wiwit sing tanggung jawab menehi warna nanging ora mung kanggo kulit nanging uga rambut. Dadi, kita uga bisa ujar manawa warna kulit bakal gumantung karo jumlah sing ngasilake saben wong. Mulai saka iki, saiki kita kudu ngerti apa fungsine ing kulit kita, sanajan wis jelas.

Amarga fungsi utama iki yaiku nglindhungi utawa nglindhungi awak saka srengenge, nyedhot radiasi. Nanging sejatine kadang ora mung cukup, amarga yen sinar UVA kena kulit, cenderung ngoksidasi melanin. Saiki kita ndeleng kepiye kulit katon samak nanging ora suwe. Nanging, iki bakal dadi UVB sing ngaktifake melanin lan akibate, kita bakal duwe tan sing alami lan awet. Nanging ati-ati, amarga kita kudu ngati-ati babagan iki lan nggunakake perlindungan srengenge sing wis ngerti kabeh.

Jaga kulit saka srengenge

Apa jinis melanin?

Saiki amarga wis ngerti apa fungsi utama lan fungsi sing ana ing awak, mula kita uga kepengin ngerti jinis apa. Dadi, sampeyan kudu mbedakake rong jinis penting:

  • Eumelanins: Dheweke duwe warna peteng, sing bakal nyebabake warnane dadi peteng. Amarga jarene ngemot belerang.
  • Pheomelanins: Ing kasus iki, pigmenane luwih entheng, sanajan ing warna abang lan kuning, tegese amarga luwih akeh belerang tinimbang sadurunge, pewarnaan uga bakal luwih entheng.

Para ahli ujar manawa kita kabeh duwe melanosit sing padha. Nanging apa sing kedadeyan yaiku ora disebar kanthi cara sing padha ing awak.

Panganan nambahi melanin

Apa sing nambah produksi melanin

Kanthi cara alami, kita uga bisa ngaktifake utawa nambah produksi, dadi minangka salah sawijining ide sing kudu dipikirake. Kanthi cara iki, kita mung kudu nggunakake panganan tartamtu sing bisa mbantu kita lan bakal dadi salah sawijining cara paling gampang kanggo ngurus awake dhewe lan kulit.

  • Wortel kasebut mesthi ana ing kasus kasebut. Mesthi sampeyan mesthi nate krungu, mula amarga duwe beta-karoten lan iki ndadekake luwih akeh produksi. Elinga wenehake wortel ing pasugatan, nanging aja nganti sadurunge srengenge katon surem.
  • Tomate: Yen wortel duwe, tomat uga ora ketinggalan. Ya, iki uga sumber beta-karoten, mula uga disaranake ngaktifake produksi melanin.
  • Pescado ing sajian utama: Elinga, kajaba minangka sumber mineral lan vitamin sing apik, kita nyoroti D lan E amarga dheweke bisa nglindhungi kita. Tuna bakal mesthi ana ing protein utama lan minangka panganan sing duwe vitamin ing ndhuwur.
  • Waluh: Maneh kedadeyan karo tomat utawa wortel. Perlindhungan kasebut cukup dhuwur, mula disaranake nggunakake sedina sadurunge mbabarake dina kasebut.

Cathet kanthi apik lan jaga kulit supaya ora rusak. Saiki sampeyan duwe informasi sing dibutuhake!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.