Kepiye carane ngerti yen bocah wis rusak

Ora ana wong tuwa sing seneng ngakoni yen anake rusak lan ora entuk pendhidhikan sing tepat. Nanging, jinis tindak tanduk iki umume luwih umum tinimbang sing sampeyan kira-kira lan umume.

Mula, penting supaya bisa ngrampungake masalah iki kanthi cepet amarga ora bisa cilaka nalika diwasa. Wong tuwa kudu duwe alat sing dibutuhake kanggo mbenerake tumindak sing mbebayani kasebut kanggo bocah lan nyegah anake dadi rusak.

Kepiye carane ngerti yen bocah wis rusak

Ana pirang-pirang pratandha sing nuduhake manawa bocah wis rusak lan tumindak ora bener:

  • Supaya bocah bisa nesu babagan kabeh perkara lan ngalami suntum normal nganti umur 3 utawa 4 taun. Yen sawise umur kasebut, bocah kasebut terus duwe tantrum, bisa uga nuduhake manawa dheweke bocah sing rusak. Ing umur kaya ngono, tantrum lan nesu digunakake kanggo ngapusi wong tuwa lan entuk apa sing dikarepake.
  • Bocah sing manja ora ngurmati apa sing diduweni lan duwe kekarepan kapan wae. Ora ana sing njangkepi utawa gawe marem dheweke lan dheweke ora bisa nampa wangsulan.
  • Kurang pendhidhikan lan nilai-nilai minangka tandha liyane yen bocah rusak. Dheweke ngomong karo wong liya kanthi cara sing ora sopan lan ora nate nguciwani.
  • Yen bocah kasebut rusak, lumayan yen dheweke ora manut karo apa wae pesen saka wong tuwa. Dheweke ora bisa nampa aturan sing ditemtokake ing omah lan nindakake apa sing dikarepake.

Kepiye cara mbenerake tumindake bocah sing rusak

Sing kudu dilakoni wong tuwa yaiku nampa anake dadi rusak lan pendhidhikan sing diduweni durung cukup. Saka kene, penting kanggo mbenerake prilaku kasebut lan tindakake seri pandhuan sing mbantu bocah duwe prilaku sing cocog:

  • Penting banget kanggo ngadhepi norma sing dileksanakake lan aja nyerah marang bocah kasebut.
  • Sing cilik kudu nduwe rangking tanggung jawab sing kudu ditindakake. Wong tuwa ora bisa nulungi dheweke lan bocah cilik kudu menehi utang.
  • Dialog lan komunikasi sing apik minangka kunci kanggo ngajeni wong diwasa. Masalah sing dialami bocah saiki yaiku meh ora ngomong karo wong tuwa, nyebabake tumindak sing ora cocog.
  • Wong tuwa kudu dadi conto kanggo anake lan duwe tumindak sing pas ing ngarepe.
  • Entuk selamat kanggo bocah nalika nindakake apa-apa sing bener lan dheweke wis sehat. Nguatake prilaku kasebut bakal mbantu bocah supaya bisa ngormati macem-macem norma sing ditindakake dening wong tuwa.

Singkat, Ngasuh bocah dudu tugas sing gampang utawa gampang lan mbutuhake wektu lan sabar banget. Wiwitane bisa uga angel yen bocah ngerti norma kasebut, nanging kanthi kenceng, dheweke bakal sinau serangkaian nilai sing bakal nulungi dheweke supaya polahe luwih becik lan luwih cocog.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.