Kesehatan higienis nalika meteng

ambune awak

Sanajan kuwatir akeh wanita hamil, ambune awak kuwat, utamane ing bagean sing intim, iku normal nalika wulan kehamilan. Keprigelan kasebut diwenehake amarga wedi utawa wedi yen ambune iki amarga infeksi ing wilayah bawok.

Mula penting banget ngetutake sawetara pedoman utawa saran gegayutan karo kebersihan intim sajrone meteng.

Tambah keputihan nalika meteng

Cukup normal yen nalika pirang-pirang wulan kandhutan, debit bawok wanita mundhak akeh. Iki amarga kegiatan hormonal sing gedhe banget sing ana ing awake wanita. Masalah kasebut amarga kasunyatan manawa akeh wanita hamil sing salah percaya yen ambune awak kuwat amarga kena infeksi bawok. Iki bisa nyebabake loro kesalahan gedhe kanggo wanita:

  • Sampeyan bisa ngobati obat dhewe kanggo ngatasi infeksi bawok. Penting, sampeyan kudu golek dhokter yen ana curiga yen sampeyan kena infeksi bawok.
  • Ngluwihi nalika ngresiki area bawok saéngga nyebabake iritasi sing luwih gedhe ing bagean intim.

Kepiye cara kudu higienis intim nalika meteng

  • Nalika ngumbah wilayah kasebut, ora prelu nggunakake produk tartamtu. Cukup lebokake banyu sithik lan jaga supaya vagina tetep resik.
  • Aja kakehan nalika ngumbah ing wilayah kasebut. Disaranake ditindakake sedina wae kanggo ngindhari risiko infeksi.
  • Sampeyan kudu garing wilayah kasebut kanthi apik, utamane bagean pangkal paha lan kabeh lipatan. Kadhangkala akumulasi kelembapan nyebabake macem-macem jamur katon ing area bawok.
  • Sawise nindakake bisnis, penting kanggo ngresiki wilayah kasebut kanthi apik saka ngarep nganti mburi.
  • Yen metu saka keputihan cukup signifikan, wanita bisa milih nganggo celana katun katun.

INTIMASI

Apa sing kudu ditindakake yen ana curiga serius babagan infeksi bawok

Gejala infeksi bawok cukup jelas lan jelas: gatel utawa nyengit ing vulva, kakehan ing bawok, ambu ora enak lan lara nalika nguyuh. Yen wanita hamil duwe curiga serius yen dheweke ngalami infeksi bawok, dheweke kudu enggal golek dhokter supaya bisa ngalami budaya.

Yen diagnosis diagnosis positif lan wanita hamil ngalami infeksi, dheweke kudu miwiti perawatan lan nggunakake seri produk khusus kanggo ngumbah area kelamin.

Cekakipun, cukup normal kanggo mbingungake ambu ora enak ing awak sing biasane ngandut kanthi kasunyatan kena infeksi bawok. Babar pisan ora disaranake supaya ngobati dhewe lan golek dhokter yen ana keraguan serius. Elinga yen sajrone meteng, cukup normal lan umume ana peningkatan keputihan lan akibate, ana bau ambune ing awak, utamane ing area intim.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.