Carane kanggo ngrampungake karo saperangan krisis disebabake rawuh saka anak pisanan

krisis

Tekane anak tansah nggambarake owah-owahan drastis ing urip pasangan. Tanpa mangerteni carane ngatur kanthi bener, bisa banget yen pondasi hubungan kasebut wiwit ambruk kanthi cara sing mbebayani. Lair saka bocah mesthi minangka tes lakmus kanggo wong tuwa.

Ngerti carane ngatur kahanan anyar bisa bantuan ngiyataken sesambetan lan kanggo bisa kebak seneng kasunyatan sing duwe anak ngira. Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal nuduhake panyebab utawa alasan kenapa pasangan bisa goyah sadurunge tekane anak pisanan lan apa sing kudu ditindakake kanggo ngatasi.

Krisis pasangan sawise lair saka anak pisanan

Saben pasangan ngatasi krisis sing bisa ditindakake kanthi cara sing beda. Ing sawetara kasus ana gelut utawa reproaches ing cara pancet, nalika ing kasus liyane ana mundur total emosi. Apa wae, iki ora apik kanggo hubungan kasebut, nyebabake kerusakan sing signifikan.

Yen perkara kasebut ora ditanggulangi, bisa uga rasa ora nyaman sing kasebut ing ndhuwur bakal ngrusak kabeh kulawarga. Kanggo ngindhari iki, penting kanggo nemokake panyebab sing nyebabake rasa ora nyaman lan tumindak supaya inti kulawarga ora rusak sawayah-wayah.

Panyebab krisis ing pasangan amarga tekane bocah

  • Panyebab sing sepisanan biasane amarga aspek pribadi saka wong tuwa. Ing kasus ibu, kudu dicathet yen awak wis ngalami owah-owahan penting uga kahanan emosional. Ing bab bapak, Tanggung jawabe luwih gedhe utamane nalika ngurus bocah cilik.
  • Alesan liya kanggo krisis bisa uga amarga owah-owahan radikal ing rutinitas saben dina. Duwe bayi tegese kudu ngganti urip sampeyan kanthi lengkap lan fokus marang kesejahteraan bayi. Wong tuwa meh ora duwe wektu kanggo awake dhewe lan bisa medhot.
  • Salah sijine alasan sing paling kerep kok pasangan mbantah nalika duwe anak sing sepisanan yaiku amarga divisi omah. Ing pirang-pirang kesempatan, ora ana ekuitas nalika mbagi tugas sing beda ing omah lan Iki rampung ing konflik kuwat.
  • Ora ana keraguan manawa ngrawat bayi dadi kegiatan sing paling penting ing pasangan. Iki tegese wektu saperangan wis drastis degradasi. Momen kenikmatan pasangan kasebut meh ilang lan iki wis impact negatif ing mangsa apik saka sesambetan.

saperangan-krisis-t

Apa sing kudu ditindakake supaya ora ana krisis sawise lair saka anak pisanan

  • Iku apik kanggo wong tuwa sing bakal ngerti sadurunge lair, kabeh sing teka karo duwe bayi.
  • Ora ana sing salah karo lungguh, ngomong, lan miwiti ngatur macem-macem tugas sing kudu ditindakake nalika anak sampeyan lair. Iki minangka cara sing cukup efektif kanggo ngindhari konflik lan gelut.
  • Sing penting saben wong tuwa duwe wektu luang sethithik, supaya bisa medhot sawetara menit saka tanggung jawab ngrawat bayi.
  • Yen perlu, ora apa-apa kanggo njaluk bantuan saka kanca utawa kulawarga. Kadhangkala bantuan iki penting kanggo nyegah kahanan stres utawa kuatir.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.