Cara mbusak kutil

Wart ing gulu

Ana akeh wong duwe kutil lan apa masalah kanggo dheweke, sanajan mung kutil kelamin sing tenan dadi masalah kesehatan. Sisa kutil kalebu masalah kosmetik. Iki minangka masalah sing nyebar banget lan mulane kita bakal bisa ndeleng carane bisa dihindari lan uga kepiye cara ngilangi yen wis katon ing awak.

Ketemu a sethitik liyane babagan kutil Bakal ngatasi masalah kasebut lan nyegah supaya ora muncul ing awak. Yen sampeyan ngetutake tips iki, sampeyan bisa entuk warts sing ngganggu sing ora estetis banget. Uga masalah yen ing mayoritas kasus bisa dicegah.

Apa sing kutil

ing kutil minangka lesi kulit sing biasane muncul amarga infeksi papillomavirus manungsa. Virus iki nyebabake sel epitel tartamtu saya gedhe, nyebabake kutil. Nanging, ana sawetara atus jinis kutil, mula iki bisa dadi subjek sing angel. Meh kabeh kutil ora bahaya kanggo kesehatan kita lan asring kuwatir. Kutil sing bisa mbebayani yaiku alat kelamin, amarga ana gegayutane karo jinis kanker, lan bisa nyebar liwat kontak seksual. Uga dicritakake babagan kutil umum sing biasane katon ing tangan, kutil rata, sing katon ing rai lan bathuk, pucuk sing katon ing kuku lan telapak sikil, sing katon ing telapak sikil.

Cara nyegah kutil

Akeh kutil sing bisa dicegah nanging sing liya ora bisa, amarga bisa ditindakake kanthi alami lan tanpa kita bisa nyingkiri. Nyatane ana wong sing luwih gampang warts tinimbang liyane. Oalah, akeh kutil Biasane katon amarga nyuda pertahanan. Supaya ora nyuda pertahanan, kita kudu mangan kanthi enak, urip kanthi tenang kanthi jadwal rutin lan aja nganti stres.

Saliyane, kutil uga bisa nyebar liwat kontak. Yaiku, manawa kita sing duwe kutil utawa yen ana wong liya, kita kudu nyingkirake lan yen kudu cepet-cepet ngumbah tangan supaya ora kena warts ing kulit.

Obat alami

Ana sawetara obat alami sing bisa mbantu wart ora tuwuh utawa ora katon ala, sanajan meh ora bisa diilangi. Lidah buaya duwe efek regenerasi ing kulit lan asring digunakake kanggo ngobati kabeh jinis masalah. Iki bisa nambah kulit kita sanajan ora biasane warts.

Sampeyan bisa nggunakake minyak esensial sing bisa mbantu kulit dadi luwih kondhang. Ing minyak wit teh Iki minangka salah sawijining, amarga uga sampurna kanggo sifat antibakteri lan antiseptik, mbantu nyuda utawa nyegah kutil kasebut.

Copot kutil

Warts

Sawise kutil katon ing kulit, ana sawetara cara sing bisa digunakake kanggo ngilangi, sanajan ora ana gandhengane karo obat alami. Sing biasane kudu golek spesialis kanggo menilai jinis kutil lan golek cara paling apik kanggo ngilangi. Salah sawijining cara digunakake yaiku cryosurgery, ing endi nitrogen cair digunakake kanggo beku kutil lan digawe ambruk tanpa ngrusak kulit ing saubengé. Biasane ditindakake ing pirang-pirang sesi.

Cara liya kalebu olesake asam salisilat ing kutil. Supaya efektif, kudu ditrapake kaping pirang-pirang dina suwene pirang-pirang minggu sawise ngresiki kulit.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.