Carane ngatasi ketergantungan emosional

katergantungan

Ketergantungan emosional minangka ala saka akeh pasangan saiki. Wong sing gumantung emosional yaiku wong sing butuh wong liya supaya bisa seneng. Ing sesambetan tartamtu, rasa seneng diwiwiti saka awake dhewe lan saka ing kono, kesejahteraan hubungan kasebut digoleki.

Masalah ketergantungan iki amarga kasunyatan manawa sebagian besar masyarakat nganggep minangka perkara sing normal. Sampeyan ora bisa tresna nalika ana katergantungan emosional ing salah sawijining pihak. Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal nuduhake sampeyan carane ngatasi ketergantungan emosional lan bisa ninggalake hubungan beracun.

Carane ngatasi ketergantungan emosional marang pasangan

Sanajan ketergantungan emosional biasane nyebabake masalah mental lan psikologis sing serius marang wong sing nandhang lara kasebut, Ora gampang kanggo ngakoni yen sampeyan nandhang sangsara lan metu saka iku. Nalika ninggalake katergantungan emosional sing kasebut ing ndhuwur, sampeyan kudu nindakake kanthi tekad lan keamanan. Banjur kita menehi sawetara pedoman utawa tips sing bakal mbantu sampeyan entuk:

  • Bantuan profesional sing apik minangka kunci nalika ninggalake hubungan beracun lan mungkasi katergantungan emosional. Pancen angel metu saka hubungan beracun tanpa bantuan wong liya.
  • Iku apik kanggo miwiti kanggo njaluk adoh saka wong sing aran katergantungan tartamtu lan nyoba kanggo seneng dhewe. Ora gampang digayuh nanging penting kanggo mungkasi ketergantungan kasebut.
  • Salah satunggaling ciri ingkang nedahaken bilih manungsa menika gumantung inggih menika amargi gadhah ajining dhiri saha kirang pitados dhateng pribadinipun. Mulane apik kanggo nggawe dhaptar kanthi kekuwatan kanggo ngeksploitasi. lan miwiti maneh kanggo ngranggeh kapercayan lan rasa percaya diri.
  • Ngerti carane ngatur emosi dhewe iku penting kanggo éling ing kabeh wektu, sing katergantungan emosi ora cara kanggo seneng.

katergantungan emosi

  • Sampeyan ora bisa idealize wong luwih saka kasunyatan dhewe netepake. Ing pirang-pirang kesempatan, keluwihan idealisasi iki umume tanggung jawab kanggo nggawe katergantungan emosional kasebut.
  • Nalika arep mandheg dadi gumantung, penting kanggo ngerti carane mbedakake tanggung jawab dhewe karo tanggung jawab wong liya. Sampeyan ora bisa nyalahke dhewe kanggo kabeh amarga kadhangkala tanggung jawab biasane wong liya.
  • Langkah penting kanggo ninggalake ketergantungan emosional, iku amarga kasunyatan ngenali pola tartamtu lan supaya wong-wong mau sabisa.

Singkat, ngatasi katergantungan emosi ing partner ora tugas gampang lan mbutuhake wektu lan ketekunan kanggo nindakake. Sampeyan kudu ngerti carane sabar ing kabeh wektu lan terus-terusan bisa ngucapake pamit kanggo hubungan sing dianggep beracun lan ora nggawa katresnan. Sayange, akeh wong saiki mikir yen dheweke ana ing hubungan sing tresna, tanpa mangerteni yen dheweke gumantung banget marang pasangane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.