Kepiye carane dadi wong diwasa

Kepiye carane dadi wong diwasa

Kayane ing kadewasan angsal liwat taunNanging mesthi ana wong utawa prilaku tartamtu sing diarani durung diwasa. Ing kasus kasebut, kita ngrujuk jinis tindak tanduk iki utawa wong sing durung adaptasi karo urip diwasa lan ora nanggepi kaya kedadeyan ing lingkungan sosial. Wong sing wis diwasa mestine konsisten, duwe tingkah laku sing disesuaikan karo kahanan, lan stabil.

Kita bakal weruh sawetara tombol babagan carane dadi wong diwasa. Jinis-jinis masarakat iki luwih adaptasi karo kabeh jinis kahanan sosial ing urip diwasa, mula kita menehi alat kanggo urip luwih apik. Ana sawetara perkara sing kudu dingerteni babagan carane dadi wong diwasa.

Ngerteni dhewe

Ngerti dhewe

Salah sawijining perkara sing kudu ditindakake sing kudu dilakoni yaiku nyoba ngerti awake dhewe. Mung yen ngerti kepiye, kekuwatan lan kekurangane, mula bakal ngerti apa sing kudu ditindakake lan kepiye carane nggawe kahanan sing paling apik. Yen sampeyan ngerti manawa sampeyan bakal luwih gampang menehi reaksi adaptif lan cocog karo kapercayan ing urip, ana prekara sing bakal menehi mupangat ing jangka panjang, amarga sampeyan bakal urip miturut kabiasaan sampeyan. Sajrone ngerti babagan kahanane, kita bisa duwe tombol kanggo ngowahi apa sing ora disenengi utawa sing katon ora kuwat kanggo awake dhewe.

Aja nggawe bandhingan

Si sampeyan ngerti dhewe sampeyan bakal ngerti manawa saben wong beda. Ora ana gunane mbandhingake prestasi utawa kekurangan karo wong liya amarga saben liyane beda. Wutah pribadi diwiwiti saka awake dhewe, saka target sing pengin digayuh tanpa nggatekake dalane wong liya, amarga saben wong duwe karepe dhewe. Fokus karo sapa sejatine kita lan apa sing sejatine dikepengini bisa nggawe kita diwasa, amarga ora mbandhingake awake dhewe karo wong liya lan targete, ana sing ora bakal nggawa kita menyang endi wae.

Aja katergantungan emosi

Aja katergantungan emosi

La katergantungan emosi akeh wong duwe, nanging mateng iku penting banget. Yen kita diwasa, kita ora bakal duwe katergantungan emosional utawa jinis liyane. Dadi mandhiri minangka bagean saka wong diwasa. Pramila kita kudu ngilangi keterikatan sing gedhe banget karo wong liya. Penting kanggo bebas lan ngeculake wong liya, nggawe hubungan sing saben wong bebas seneng.

Wong sing menehi sumbangan

Kanthi kadewasan, pangenalan karo wong liya lan apa sing menehi kontribusi kanggo urip kita. Dudu dudu wong sing egois sing mung kepengin wong liya bisa menehi sampeyan, nanging kadang kita duwe wong beracun ing gesang kita mung amarga dheweke wis mesthi ana ing kana. Dadi, penting ngerti carane ngerti jinis wong iki lan ngerti yen mung nggawa prekara sing ora becik. Ing prekara iki, kita kudu nyingkirake wong-wong kasebut saka urip kita, amarga yen golek katenangan ing njero ati iku prelu. Lingkungan karo wong sing nggawe urip seneng yaiku sing kudu ditindakake.

Sinau kanggo nggandhengake lan ngerti wong liya

Dadi bagean saka urip diwasa sinau sesambungan karo wong liya kanthi cara sing sehat ing masyarakat. Ngerti wong liya minangka langkah dhasar, amarga iku menehi kita alat sing apik kanggo sesambungan kanthi cara sing luwih sehat lan luwih pas. Jinis alat kasebut minangka bagean saka kecerdasan emosi lan mbantu kita saben dinane lan ing kabeh kahanan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.