Glutes sing kuwat kanggo ngurus punggung

Glutes sing kuwat kanggo ngurus punggung

Sanajan sampeyan ora precaya, gadhah bokong kuwat wis luwih kaluwihan saka sampeyan bisa mbayangno. Amarga ora mung babagan fisik utawa estetis, nanging kita luwih maju. Amarga ngleksanani wilayah iki uga bisa mbantu njaga punggung. Dadi, wektune kanggo miwiti bisnis kanthi latihan sing paling apik.

Sampeyan wis ngerti yen saiki, amarga kerja sing kita lakoni, kesehatan otot kita bisa kena pengaruh. Punggung minangka salah sawijining sing paling penting lan mulane, kita kudu ngurus kanthi latihan sing paling apik. Ora mung kita bakal nggoleki latihan khusus kanggo dheweke, nanging kaya sing bakal kita deleng, glutes uga duwe peran utama.

Napa aku butuh glutes sing kuwat kanggo ngurus punggungku?

Kaping pisanan, kita kudu ngerti kenapa bokong sing kuwat bakal mengaruhi punggung kita. Inggih, leresipun menawi kita nyambut damel wonten ing tlatah punika, kita badhe pikantuk paedah ingkang ageng. Antarane wong-wong mau, inti kuwat lan kita bakal nyuda bisa ciloko bali. Amarga sing sampeyan ngerti, gluteus medius minangka tanggung jawab kanggo nyetabilake pelvis. Dadi, nalika kita nggarap, wilayah iki bakal luwih ati-ati uga bisa obah kanthi luwih apik. Amarga yen kita lungguh suwe, mburi bakal lemes lan mula kudu digarap. Mula ngleksanani psoas paling dituduhake, amarga tanggung jawab nyawiji awak ngisor karo batang. lan nalika kita sok dong mirsani pain bali, padha bisa teka saka wilayah sing.

Ngleksanani glutes kanggo duwe bali kuwat

Nalika kita duwe bokong sing ringkih, iki ndadekake postur kita ora bener. Kang terus mimpin kita kanggo pirembagan bab masalah ing wilayah mburi ngisor lan sing bakal mengaruhi liyane. Saka wayahe kita bisa nyetabilake batang kasebut, mula kita bakal bisa menehi ganti rugi sing luwih apik kanggo gerakan lan ninggalake ciloko. Ayo padha ndeleng apa latihan sing bener!

Latihan paling apik kanggo glutes kuwat

kabeh jinis squats

Kita ora bisa nyurung wong-wong mau adoh banget amarga ing pungkasan, dheweke mesthi bakal bali. Squats minangka salah sawijining bagian dhasar saka latihan apa wae lan liya-liyane, yen kita pengin duwe glutes sing kuwat. Sampeyan bisa nindakake dhasar, jero lan bobot utawa squats lateral. Kajaba iku, sampeyan uga bisa bantuan dhewe karo pita elastis kanggo ngrampungake ngleksanani.

Nyandhak pundhak

Iki minangka latihan liyane sing gampang, nanging kita bisa nggawe rumit luwih sithik tinimbang sing dibutuhake. Malah ing disiplin kayata Pilates, latihan kaya iki uga biasane ditindakake. Iku bab manggonke dhéwé lying ing mburi lan karo sikil mbengkongaken. Saiki iki wektu kanggo miwiti menek kanggo tetep didhukung ing tlapak sikil lan bagéan saka pundhak. Kita bakal ambegan munggah lan bali mudhun. Kita kudu tegang glutes ing saben pendakian.

tendangan glute

Ing posisi quadruped sampeyan kudu ngegetake siji sikil maneh, nanging tansah squeezing gluteus. Saliyane mbuwang sikil maneh, sampeyan uga bisa mbengkongake lan nggawe gerakan munggah. Sampeyan ndeleng manawa kabeh latihan mesthi duwe macem-macem variasi, supaya bisa nindakake pakaryan sing luwih variatif.

Hip Dorong

Amarga iku salah siji saka allies gedhe nalika kita sebutno glutes kuwat. Ing kasus iki uga minangka angkat pelvis nanging diiringi bobot cilik ing wangun bar. Sampeyan bakal ngapusi ing bangku ngadhepi munggah, tansah ndhukung sisih ndhuwur mburi uga sirah. Sikil tetep ditekuk ing sudut 90º. Bar sampeyan kudu nyelehake ing bangkekan lan nggawe gerakan cepet munggah. Banjur kita bakal mudhun kaya-kaya arep lungguh ing lemah lan munggah maneh, nyelehake awak kaya sing wis kasebut sadurunge. Miwiti kanthi bobot sing sithik lan sithik-sithik sampeyan bisa nambah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.