Apa sing diarani upcycling

Upcycling

Kita ngasilake sampah tambah akeh, mula lingkungane angel banget lingkungane ora kena pengaruh. Kita wis ngerti manawa konsumerisme gedhe ndadekake kita ngasilake ton sampah saben taun. Mula, daur ulang dadi titik penting kanggo nyuda sampah sing mundhak iki. Ing upcycling minangka tren sing cocog sing fokus ing daur ulang lan kanggo nambah apa sing wis ana.

El upcycling uga dikenal minangka upcycling. Istilah iki ngandhani manawa daur ulang digunakake kanthi kreatif kanggo nggawe sing penting, luwih regane tinimbang apa sing sadurunge, mula nambahake istilah kasebut. Tanpa mangu-mangu, dadi ide sing apik kanggo ngasilake luwih akeh karo ide kanggo daur ulang lan akeh sing ngerti manawa uga duwe bathi.

Asal usul olahraga ing endi?

Upcycling minangka istilah sing ora anyar, amarga muncul ing taun sangang puluh. Nanging ora bakal nganti abad anyar nalika istilah iki bakal dadi penting. Ing taun sangang puluhan, pengaruh lingkungan kayane ora penting banget, nanging saiki kita luwih ngerti masalah sing ditindakake konsumen lan standar urip sing bisa ditindakake sajrone jangka pendek lan dawa. Mula, ana akeh ide sing ditambahake ing cara urip anyar kayata upcycling, yaiku nggunakake bahan sing kudu digawe anyar lan terkenal, soko kreatif sing bisa digunakake maneh. Iki minangka istilah sing penting banget ing jagad fashion lan seni.

Upcycling kanthi mode

Upcycling kanthi mode

Ana akeh perusahaan sing wis gabung karo ide anyar iki kanthi permanen. Gampang ndeleng label ing pirang-pirang perusahaan sing ngandhani manawa klambi kasebut digawe saka kain sing digunakake maneh utawa uga saka bahan liyane kayata kaca utawa bahan plastik. Iki nggawe kita ngerti manawa kita ora mung tuku mode, nanging uga tuku klambi sing asale saka bahan sing wis digunakake maneh kanggo nggawe sing anyar sing uga regane larang banget, banjur migunani banget. Ing idea ing fashion wis nembus lan ana perusahaan komersial kayata H&M utawa Zara sing nggabungake klambi jinis iki. Deleng indikasi lan sampeyan bakal weruh manawa akeh sing digawe nganggo bahan sing digunakake maneh, mula sampeyan bakal ngerti manawa sampeyan ngurus lingkungan ing wektu sing padha nalika seneng karo mode anyar.

Bersepeda ing seni utawa dekorasi

Dekorasi ing hiasan

Wilayah liyane sing bisa ditemokake ing istilah iki yaiku seni. Jagad seni nggunakake gaya kreatif kanggo nggawe samubarang anyar karo bahan sing wis suwe. Dina iki ana istilah kanggo jeneng iki lan luwih akeh seniman sing mutusake menehi urip anyar kanggo bahan lan bahan sing bakal dibuwang wong liya. Cara liya kanggo nggunakake bahan kasebut kanthi tujuan sing apik, supaya ora polusi luwih akeh.

Minangka kanggo dekorasi, sampeyan uga bisa nemokake sawetara ide kanggo istilah iki. Ana lampu sing digawe nganggo kristal utawa logam daur ulang lan uga tekstilKaya sing dideleng ing mode, tekstil bisa didaur ulang saka tekstil lawas liyane sing wis dibuwang. Kanthi cara iki, kita bakal duwe omah sing daur ulang bakal ana ing pirang-pirang cara. Sanajan seneng seni utawa dekorasi lan mode, kita bisa nulungi lingkungan kanthi bebarengan lan kesadharan kaya mengkene sing dibutuhake saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.