Apa sing kudu dideleng ing Glasgow

Glasgow, apa sing bakal katon ing kutha

La kutha Glasgow minangka kutha plabuhan sing dununge ing sadawaning Kali Clyde. Kutha Skotlandia ing Lowlands iki biasane ora dadi panggonan kanggo dibukak yen dibandhingake karo Edinburgh, nanging uga ndhelikake sawetara perkara sing menarik. Wiwit abad kaping XNUMX nganti abad kaping XNUMX dadi kutha sing makmur lan industri, mula tuwuh gedhe. Saiki kita isih bisa ndeleng arsitektur Victoria lan Georgia, uga wilayah sing luwih modern.

Ayo ndeleng apa ing titik kapentingan ing kutha Glasgow, sing uga dadi kunjungan sing apik. Kunjungan paling apik yen kita ana ing Edinburgh, amarga wis tekan sadurunge sakjam. Kita bakal bisa ndeleng pusat sing bersejarah lan wilayah pelabuhan sing direnovasi ing jejere kali, uga prekara-prekara liyane.

Katedral St Mungo

Katedral St Mungo ing Glasgow

Iki Katedral minangka salah sawijining bangunan paling tuwa lan perwakilan gaya Gothic sing sejati ing Skotlandia. Katedral iki dibangun ing abad kaping XNUMX lan direnovasi ing abad kaping XNUMX. Sampeyan bisa ngunjungi makam Saint Mungo sing dadi pelindung kutha kasebut lan dununge ana ing crypt lawas wiwit abad kaping-XNUMX. Sampeyan uga bisa ngerteni windows kaca patri sing apik, sanajan saiki lan langit-langit wiwit abad kaping XNUMX. Katedral sing apik banget lan salah sawijining kunjungan penting ing kutha Glasgow.

Museum Kelvingrove

Museum Glasgow

Ing kutha iki, ana akeh museum, sanajan iki sing kudu sampeyan tingali lan aja nganti ketinggalan yen ora duwe cukup wektu kanggo ndeleng kabeh. Musium iki diubengi kebon sing apik lan ora mung narik kawigaten, amarga duwe akeh karya sing apik. Kita bisa ndeleng ing kamare 'Pengumuman' Boticelli utawa 'Christ of Saint John of the Cross' saka Dalía, uga sawetara lukisan karya Van Gogh utawa Rembrandt.

Taman Botani Glasgow

Taman Botani Glasgow

Iki ayu Taman botani dununge ana ing salah sawijining ujung ujung Kulon. Iki minangka taman umum sing amba banget ing musim kayata musim semi lan musim gugur. Ing kebon iki, kita nemokake Istana Kibble, omah kaca Victoria sing kudu dikunjungi. Papan sing sampurna kanggo njupuk foto sing apik.

Necropolis ing Glasgow

Glasgow Necropolis

Ing jejere Katedral St Mungo ana nekropolis Glasgow sing apik. Ing Edinburgh sampeyan uga bisa ngurmati kuburan lawas sing apik, sing nduweni pesona sing istimewa. Pemakaman iki wiwit jaman Victoria, mula akeh rincian sing bakal nggawe kita gumun. Sampeyan bisa mlaku-mlaku kanthi ngujo kabeh rincian ing kuburan lan uga munggah menyang katedral kanggo ndeleng saka ndhuwur.

Ashton lan Lane sing Didhelikake

Ashton Lane ing Glasgow

Yen sampeyan ngrungokake babagan jalur kasebut, dalane sempit, lawas lan cobbled ing ngendi sampeyan bisa nemokake swasana sing paling apik ing kutha kasebut. Dadi kunjungan liyane sing sampeyan mesthi pengin kalebu Ashton lan Hidden Lane. Ashton dununge ing distrik universitas lan bisa nemokake bar lan restoran kanthi swasana sing kepenak mandheg. Didhelikake luwih sepi, kanthi kafe lan sawetara toko kanggo tuku sing menarik.

Pusat kutha Glasgow

Jalan Buchanan ing Glasgow

Ing tengah kutha, kita bisa ndeleng sawetara papan sing narik kawigaten, amarga iku kutha sing bisa ditemokake seni lan fasad sing apik. George Square minangka alun-alun tengah banget kanthi memorial perang. Ing Jalan Buchanan kita nemokake dalan sing paling komersial saka kutha, kanthi sawetara lorong utawa lorong sing apik lan tampilan seni kutha. Kita uga bisa ngunjungi The Lighthouse, sawijining bangunan sing khas banget ing Mackintosh sing dadi markas koran nanging saiki dadi museum kanthi mlebu gratis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.