Bartolinitis, apa lan cara nambani

Apa bartolinitis?

Ing njero tempek kasebut ana kelenjar sing diarani kelenjar Bartholin. Khusus ing antarane tembok bawok lan labia majora. Kelenjar cilik iki Dheweke tanggung jawab kanggo ndhukake bawok kanthi cairan sing sithik sing padha rahasia nalika stimulasi. Pelumasan iki kedadeyan sajrone hubungan seksual lan sing mbantu nggawe penetrasi luwih entheng lan luwih memuaskan.

Kelenjar Bartholin gegandhengan karo tempek liwat saluran, sing pindhah saka selaput dara menyang labia minora. Kadhangkala, orifice metu saka zat pelumas iki sing kelenjar kelenjar Bartholin, bisa clogged. Apa sing nyebabake dheweke dadi radang amarga akumulasi cairan sing ora bisa metu, lan bisa uga kena infeksi.

Apa bartolinitis?

Bartolinitis kedadeyan minangka akibat saka alangan kelenjar Bartholin utawa kelenjar vestibular utama. Kondisi iki umume mengaruhi wanita, utamane para mudha antara 20 lan 30 taun lan kira-kira 2 saka saben 100 wanita sing nandhang lara ing sawetara wektu. Nalika kelenjar dadi clog, cairan mundhak lan bisa kena infeksi.

Bartolinitis, ana apa

Gambar: Pusat Perawatan Komprehensif kanggo Wanita

Saliyane dadi radang, bisa uga ana bau ala sing digawe saka akumulasi zat sing kelenjar Bartolino alamiah. Umume kasus iki kalebu suntingan, bisa uga kena infeksi, nanging penting kanggo ngontrol gejala liyane sing bisa dadi tandha peringatan babagan sing luwih serius. Bartolinitis bisa dibingungake karo masalah liyane, kayata jinis tumor sing ana ing kelenjar Bartholin. Sanajan kedadeyan langka lan biasane mengaruhi wanita tuwa sing ngalami menopause.

Kanggo nduwe diagnosis sing bisa dipercaya, gynecologist bakal nimbang gejala liyane kayata demam, radang ing sekitar tempek lan nyeri ing papan sing ana kelenjar Bartholin. Yen wis ngono ing wanita luwih saka 40 taun, ahli gynecologist bakal nggawe tes liyane uga ditrapake kanggo ngilangi masalah sing luwih serius.

Perawatan kanggo Bartolinitis

Perawatan kanggo Bartolinitis bakal gumantung banget karo jinis infeksi lan karakteristik pasien kasebut dhewe. Ing kasus sing paling normal, dhokter asring nyaranake siram sitz supaya kelenjar mbukak dhewe lan cairan kasebut bisa ilang kanthi alami. Bak mandi iki kudu antara 10 lan 15 menit lan sampeyan kudu baleni udakara 3 utawa 4 kali saben dina, nganti pembengkakan ilang. Yen ana infeksi lan gejala liyane, perawatan antibiotik bisa uga dibutuhake.

Sanajan ora asring banget, infeksi parah bisa uga mbutuhake operasi kanggo nyopot alangan kasebut. Malah bisa uga dhokter nemtokake manawa sing paling trep yaiku nyingkirake kelenjar Bartholin. Ing kasus apa wae, yen sampeyan ndeleng tabrakan cilik ing tembok tempek, sampeyan bakal ganggu nalika hubungan seksual utawa sampeyan ngerteni ambune ora enak lan debit sing aneh, coba lunga menyang konsultasi dokter kandungan.

Langkah-langkah pencegahan

Nyegah bartolinitis

Sembarang langkah pencegahan iku penting banget babagan kesehatan seksual. Ing penyakit sing ditularake kaya chlamydia utawa gonorrhea, bisa nyebabake infeksi kelenjar Bartholin. Dadi, tansah nggunakake kondom ing hubungan seksual sampeyan, minangka kunci kanggo ngindhari penyakit sing bisa serius banget.

Saliyane, njaga kebersihan sing cukup iku penting kanggo ngindhari infeksi lan masalah liyane. Tansah nganggo katun jero lan aja nganggo sandhangan sing ketat banget. Pemeriksaan ginekologi, ing tangan liyane, kudu dadi bagean saka urip sampeyan, amarga iki mung cara nyata kanggo ngontrol kabeh berkembang kanthi bener. Sanajan sing paling normal yaiku masalah cilik, gejala kasebut bisa ngganggu banget lan sawetara cara ngganggu urip sampeyan.

Yen sampeyan ngerteni ora nyenengake bawok, aja ragu-ragu marani gynecologist sanalika bisa. Deteksi awal pancen kritis nalika nerangake kesehatan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.