Mode 60an

Mode sewidak

Mode taun suwidakan yaiku mode sing apik banget, ekstrem ... nuduhake carane wong-wong lan utamane wanita wiwit nganggo klambi miturut karepe dhewe lan modhale, ora bisa nahan represion utawa sandhangan sing paling serius. Werna diwiwiti kanggo wanita sing seneng warna, utawa sandhangan sing paling monoton Kanggo wanita umur 60an sing luwih milih warna tanpa warna sing paling jelas utawa padhang.

Mode ing taun 60an

Fashion dadi heterogen lan gaya konsisten karo kasunyatan lan kapribadene masarakat. Suwidakan taun suwene ana pergolakan politik lan sosial lan umume, gaya kasebut didorong dening kebutuhan kelas menengah lan elit supaya bisa ngrancang sandhangan kanggo para mudha sing pengin mbukak lawang ing masarakat nalika semana.

Gerakan hippie ditandhani sadurunge lan sawise fashion wanita ing taun 60an, nyebabake gaya busana sing luwih santai, nyaman lan alami. Sawetara tren populer kaya kalung gedhe, jins, kaos sing dasi, utawa rok gaya Skotlandia.

Saliyane, uga ana gaya busana liyane sing pengin nggambarake status sosial masarakat. Werna sing cerah, celana panjang, tumit… Desainer kaya Cardin, Emilio Pucci utawa Paco Rabanne mlumpat ing adegan mode kanggo nuduhake kabeh bakat lan seneng akeh wanita ing taun 60-an.

Mode sewidak

Panggunaan bahan kayata plastik lan kain metalik mengkilap uga nguwasani adegan mode ing taun 60an.

Bagéyan sandhangan sing nyetel tren ing taun 60an

Rok mini

Barang liyane sing misuwur ing taun XNUMXan yaiku potongan sandhangan sing jelas yen wanita sopan wis dilalekake. Maksudku rok mini. Rok mini kasebut minangka sandhangan paling modis kanggo kabeh wanita amarga nyorot awake wanita lan nuduhake kabeh kurva lan kewanitane. Rok mini kasebut luwih saka mung sandhangan ing sandhangan wanita ing taun 60-an, kalebu gerakan wanita tumrap individualitas lan seksualitas.

Bel ngisor

Ing ngisor lonceng uga mlebu ing mode taun 60an lan pria lan wanita nganggo sandhangan iki sing ditresnani banget. Ana kabeh warna, kanthi desain lan pola sing apik ... arang banget yen wong enom ing jaman iki ora duwe sepasang bel ing lemari klambi.

Mode sewidak

Sanajan celana ceking, celana elastis lan lurus uga dadi tren sajrone taun suwidakan.

Ageman 60-an

Klambi taun 60an iku padha karo umume 50-an. Rok dawa, blus ketat, utawa gaun sing rada ndhuwur dhengkul populer. Nanging ora suwe klambi potlot utawa tabung uga diwiwiti.

Gaun ganti uga dadi populer yaiku klambi santai kanggo omah, mlayu tugas utawa menyang pantai utawa mlaku-mlaku. Klambi mbaka sethithik wiwit digawe luwih cekak kanggo ngetutake garis mini rok kasebut.

Rok cekak minangka pratandha yen wanita duwe kapercayan marang awake dhewe ora preduli kesehatane, utawa sikile sing ayu. Dheweke rumangsa bebas kanthi seksual, nanging rok sing cendhak ora ateges pengin narik minat seksual pria, iku minangka cara kanggo nuduhake manawa dheweke uga duwe keputusan nggawe lan kekuatan seksual kanthi mode.

Gandhewo amba ing gaun, rok bunder, warna pastel, titik-titik polka ... rincian busanane nggawe wanita krasa bocah-bocah wadon nganggo klambi, sing luwih enom katon ing sandhangan kaya sing dirasakake.

Mode sewidak

Werna lan pola

Werna lan pola kasebut diilhami dening gerakan seni pop lan seni modern. Papan catur, garis-garis, titik-titik polka ... kabeh ditampa kanthi sandhangan lan kain nalika semana.

Uga ana kecenderungan nggunakake warna ing nada bumi, utamane nalika busana hippie lan anti-pendirian luwih modis. Sanajan warna liyane kayata ijo lumut, coklat bumi, kuning sawi utawa oranye misuwur sajrone dasawarsa iki.

Ndhuwur, sweter lan jas

Ndhuwur, kaos, blus lan sweter ditandhani kanthi sabab ing kabeh jaman. Pucuk bisa digunakake ing njaba celonone. Kaos bermotif modis banget lan yen sampeyan nambah kalung sing apik, mula luwih apik. Topi rajutan lan sweter uga dadi tren amarga rajutan dadi tren ing saben wektu. Rajutan chunky dienggo saben dinane. Sanajan blus sing dipasang uga ide sing apik kanggo macak sing luwih formal.

Kanggo sandhangan mangsa, kudu ana jubah wol sing apik lan mulane jas kasebut luwih tipis nanging digawe nganggo bahan iki, dheweke duwe tombol gedhe, kantong tutup lan cetakan geometris. Ing sawetara kasus Dheweke uga katon nganggo sabuk kanggo menehi tandha siluet. Biasane biasane nganggo jas lutut.

Mode sewidak

Celana panjang

Kaget minangka rok mini kanggo masarakat minangka celana anyar kanggo wanita. Minangka salinan setelan pria nanging diadaptasi karo awake wanita wiwit taun 60an. Sawetara kantor lan perusahaan, sing ditrapake ing pikirane sing wis lawas, nglarang panggunaan klambi celonone kanggo wanita amarga nganggep ora sopan karo pria. Wanita-wanita kasebut ora nate tunduk marang prekara iki lan terus nyandhang.

Alas kaki tumit datar, stoking warna, kathok ketat pola, gaya rambut khas jaman semana, tas lan aksesoris ... kabeh kalebu mode taun 60-an sing ditandhani suede lan sawise urip saben wong. Wanita. Dheweke wiwit seneng karo awake dhewe lan nikmati kebebasan emosional.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Fernanda ngandika

    Iki mung kaca sing duwe kabutuhanku

  2.   Kete Penting ngandika

    Aku kudu nindakake proyek lan iki sing dakkarepake