Apa retinol lan cara nggunakake kanthi bener

Apa retinol

Retinol minangka bahan aktif ing fashion ing babagan kaendahan, salah sawijining komponen sing disenengi para ahli dermatologi. Senyawa iki pancen aman kanggo kesehatan, nanging, nalika sampeyan miwiti nggunakake, bisa nimbulaké efek salabetipun. Ing sawetara kasus, panggunaan retinoid bisa nyebabake kulit garing, iritasi utawa peeling. Mulane, penting kanggo ngerti sawetara tips lan trik kanggo nindakake kanthi bener.

Saiki, retinoid bisa dituku ing kosmetik, ing ngendi dosis spesifik wis kasedhiya. Iki minangka cara sing aman lan gampang kanggo nggabungake retinol menyang rutinitas kecantikan sampeyan. Nanging yen sampeyan pengin mirsani asil ing kulit kanthi cara sing luwih mutlak, sampeyan kudu nggunakake prinsip aktif ing wangun murni. Ing kene sampeyan kudu ati-ati nggunakake kanthi bener lan ngindhari masalah kulit.

Apa retinol lan kanggo apa?

Perawatan kulit

Retinol wis dadi salah sawijining bahan sing ora bisa disalahake ing kosmetik kira-kira 40 taun. biyen iki digunakake kanggo nambani masalah kulit, kaya kukul. Mengko, yen kabeh mupangat senyawa iki kanggo kulit ditemokake, mula digunakake kanggo perawatan bintik-bintik umur, kerutan lan minangka pencegahan penuaan durung wayahe.

Retinol minangka turunan vitamin A, uga retinoid liyane kayata asam retinoat. Vitamin iki penting kanggo awak, amarga tanggung jawab kanggo regenerasi sel. Nalika sel tuwa, kabeh organ njaba dadi tuwa, kayata kulit, rambut utawa kuku. Mangkono, perlu kanggo nyedhiyakake nutrisi sing nyegah penuaan sel, saka njero, menyang njaba.

Panganan yaiku sing nyedhiyakake nutrisi sing dibutuhake awak supaya sehat, kuwat, sehat lan nyegah penuaan dini. Kanggo perawatan njaba, ing tangan liyane, kita duwe kosmetik sing mbantu kita ngurus kulit, kuku utawa rambut. Supaya bisa njaga awak sing luwih enom, sehat lan kuwat, thanks kanggo perawatan sing tepat.

Cara nggunakake retinol

Cuidado rai

Prinsip aktif iki Disaranake wiwit umur 25 utawa 30, awit sadurunge iku ora perlu. Ing sisih liya, ora dianjurake kanggo wanita ngandhut, sing lagi nyusoni utawa sing aktif ngupayakake meteng. Sampeyan uga kudu ati-ati nalika nggunakake retinol, amarga bisa nyebabake sensitivitas sinar matahari. Dadi dianjurake kanggo nggunakake ing wayah wengi kanggo nyegah efek saka sinar srengenge.

Miwiti nggunakake retinol kanthi bertahap, supaya kulit bisa adaptasi karo bahan kasebut lan ngindhari efek samping. Ing wiwitan, sampeyan bisa nggunakake seminggu sepisan, sawise sawetara sasi lan mirsani reaksi kulit, sampeyan bisa nglebokake rutinitas kecantikan kanthi rutin lan tanpa resiko. Penting banget ora nyampur karo asam liyane, utamané karo sing ngandhut asam askorbat. Yaiku, vitamin C, amarga senyawa kasebut ora kompatibel lan bisa nyebabake reaksi sing ala.

Aplikasi produk langsung menyang kulit sing resik lan garing. Dina sampeyan arep nggunakake retinol, sampeyan ora kudu nggunakake senyawa liyane, utawa exfoliate supaya ora duwe kulit sing sensitif banget. Enteni kira-kira 30 menit sawise ngresiki rai, sadurunge aplikasi senyawa. Aplikasi jumlah cilik saka retinol, iku penting banget kanggo ora nyiksa karo saben nggunakake.

Kanggo ngrampungake, sawise aplikasi retinol sampeyan bisa nggunakake moisturizer. Sanajan ing kasus iki, sampeyan kudu mesthekake yen ora ngandhut asam retinoat, utawa asam utawa senyawa liyane sing bisa uga ora cocog karo retinol. Eling aja aplikasi senyawa iki ing tlapukan, ing bunderan peteng, watara irung utawa sak tutuk. Amarga wilayah kasebut sensitif banget lan retinol bisa nyebabake iritasi. Kanthi tips iki, sampeyan siyap nggabungake retinol menyang rutinitas kecantikan sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.