Tinjauan babagan mode taun 60an

Fashion taun 60an

Tanpa mangu, mode 60an minangka revolusi. Yen saben dasawarsa sukses banget, ing kasus iki, ana sawetara pangowahan sing durung dingerteni nganti saiki. Salah sijine yaiku tekane rok mini. Ya, wiwit dasawarsa iki, para wanita nganggo klambi sawetara inci ing ndhuwur dhengkul.

Soko sing dadi pangowahan sing apik kanggo mode taun 60an lan dekade sabanjure. Nanging ora mung iku, nanging uga, lambang gaya hebat muncul kanthi jeneng lan jeneng kulawarga. Salah sijine yaiku Jackie Kennedy utawa model Twiggy. Dina iki kita mriksa karakteristik utama mode iki lan kabeh warisan sing isih ana saiki.

Artikel sing gegandhengan:
Mode ing taun 70an

Karakteristik saka mode taun 60an

60-an duwe akeh pengaruhe. Sanajan sawetara percaya manawa fitur utamane pungkasane padha karo gerakan hippie, nanging kita uga kudu nyebut wong liya sing penting banget. Ing taun-taun wiwitan, mode ganti dadi tema sing pasisir. Ora suwe, musik dadi pengaruh sing nyata. Ing jaman rock wiwit menehi pinunjul kanggo sandhangan anyar. Ing liyane fashion psychedelic lagi wiwit muncul. Kajaba iku, dhasar lonceng, jins lan cetakan minangka klasik sing apik.

Katon nganggo mode 60an

Mesthi wae, uga ana ruangan kanggo sandhangan sing luwih elegan. Rok & Jaket kanthi lengen klambi, uga topi minangka kualitas dhasar gaya sing ditrapake kanthi ekspresi maksimal. Ora diraguhi, kaya sing wis dikomentari ing wiwitan, kabeh dipimpin karo rok mini. Temokake luwih lengkap babagan sandhangan sewidak taun!

Klambi dhasar saka gaya taun suwidakan

Rok mini

Tanpa mangu-mangu, rok mini wiwit nyapu. Wanita rumangsa luwih nyaman lan feminin. Mula, dheweke ninggali rok sing nutupi dhengkul kanggo ngganti sing umure udakara 15 sentimeter luwih. Kabeh mau salah juru rias Mary Quant sing menehi sandhangan penting sing isih duwe tren saiki.

Klambi 60an

Ing ageman 60-an, ing rok liyane voluminous. Cara sing sampurna kanggo nyorot pinggang lan awak ndhuwur. Wiwit kasebut, dheweke luwih pas. Kajaba iku, biasane dilengkapi sawetara jinis sabuk lebar, sing asring disorot pinggang. Garis leher uga wiwit ditampilake, sanajan garis leher dhuwur uga katon apik. Kombinasi sing jelas yen saben wong sampurna kanggo gaya apa wae. Uga ana sawetara klambi saben dinane sing ngetokake potongan sing sederhana, cetakan sing apik banget lan warna-warna cerah. Mesthi wae, ing ndhuwur dhengkul.

Klambi 60an

Sandhangan ndhuwur

Sandhangan ndhuwur kayata Kaos utawa blus biasane mlebu ing rok utawa celana. Maneh nyorot pinggang. Kerah sing uga menang ing wektu iki yaiku bundar lan sing diarani kerah Peter Pan. Mesthine, klambi kasebut katon luwih kenceng tinimbang karo wektu liyane.

Celana Celana

Jeans ing sisih siji, nyala dipotong lan ing sisih liyane, diwarnai utawa pola. Ing garis-garis kasebut kalebu bagean saka sandhangan kaya iki. Dheweke tetep saka munggah dhuwur lan terus lurus, luwih-luwih nalika ngomong babagan celana kain.

Werna dhasar kanthi mode suwidakan

Werna kanthi mode 60an

Kita ngomong babagan sandhangan, nanging ora bakal kelangan jinis detail apa wae, lan ora ana warna kaya warnane. Sanajan kita wis nyebutake manawa dheweke digawa karo kombinasi, ana sawetara sing tetep tetep. Dadi, ijo, mustar utawa oranye minangka taruhan sing kuat ing mode. Uga ora skema warna bumi ketinggalan.

Katon nganggo rok lan celonone

Rok volume Midi

Dina iki kita isih bisa nganggo penampilan sing cocog banget karo taun-taun kasebut. Ing tangan siji, kanthi klambi longgar lan cekak kita bakal duwe luwih saka cukup. Mesthi wae, coba warna sing cerah. Uga busana sing nganggo potongan ing pinggul utawa pinggul lan sawetara klumpukan bisa dadi penting kanggo ngelingi wayahe.

Jeans nyala

Ing sisih liyane, jins mesthi dadi salah sawijining sandhangan sing paling setya. Ora ana mangsa sing ora kita pakeake. Dadi, yen sampeyan pengin pamer gaya taun 60an, ora liya milih lonceng lan dicampur nganggo blus lan aksesoris kayata tas tangan lan topi.

Gaya rambut 60an

Ing tangan siji, ing rambut sisir wiwit dadi protagonis banget. Volume gedhe kasebut minangka salah sawijining bagean paling penting ing dasawarsa iki. Malah mane pengin dipakai nganggo volume tartamtu. Bun dhuwur karo poni uga inspirasi gedhe. Dheweke dadi salah sawijining favorit sing paling disenengi Brigitte Bardot. Sisih ing sisih tengah uga menehi rambute ditandhani lan kanggo ngrampungake saben gaya rambut, kita uga bisa ndeleng kepiye pita sing diiringi. Berkat warnane, tampil ing ndhuwur tampilan kabeh.

Kepiye gaya dandanan taun 60an?

Ora ana sangsi, dheweke nyoba menehi tandha lan mripat kita luwih gedhe. Sisih ndhuwur lan ngisor wis diuraikan. Kajaba iku, bulu mata uga katon kanthi cara sing gedhe banget. Mula amarga iku, sing palsu bakal dadi sekutu gedhe. Ing warna bayangan padha wiwit biru nganti ijo. Tansah kuat kaya klambi busana sing ditinggalake. Kulit mesthi kanthi alami lan lambene uga alami. Werna jambon bakal katon ing warna kasebut.

Gayane Jackie Kennedy

Yen ana wanita sing nganggo iki sampurna Gaya sewidak yaiku Jackie Kennedy. Sanajan kabeh gaya cocog karo dheweke kaya sarung tangan. Penggemar topi, uga sarung tangan lan perhiasan sing wicaksana. Warnane minangka pastel sing dienggo jas lan rok kaya wong liya. Rancangane sederhana banget nanging mesthi nganggo keanggunan sing dibutuhake saben wektu. Kayane nalika kepengin metu saka protokol, warna abang kalebu favorit. Nalika kepenak ngetokke lawange, celana capri iku salah sawijining favorit. Saiki, isih dadi inspirasi para desainer.

Artikel sing gegandhengan:
Mlaku-mlaku liwat mode 80-an

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.