5 tombol kanggo ngirit AC ing musim panas iki

AC

Tekane musim panas lan kenaikan suhu nggawe ing omah ora tahan kanggo akeh wong tanpa nyiksa AC. Nanging, ana akeh sing bisa ditindakake kanggo entuk keseimbangan lan ngirit AC. Apa sampeyan pengin ngerti kepiye?

Nyuda konsumsi AC iku penting kanggo lingkungan lan kanthong. Ana sawetara tombol sing bakal dituduhake karo sampeyan dina iki lan bakal ngidini sampeyan njaga omahmu supaya adhem nggunakake kondisioner mung yen perlu. Tombol kaya iki:

Isolasi sing apik

Isolasi sing apik yaiku kunci kanggo nyimpen AC. Pendingin ruangan ora ana gunane yen jeblugan windows sing ora apik ngidini panas njaba mlebu omah kita lan hawa adhem sing disedhiyakake dening AC ing njero ruangan supaya bisa uwal.

Jendhela insulasi

Investasi ing jendhela sing terisolasi kanthi apik bakal ngidini kita ora mung nyuda wektu konsumsi AC nanging uga tenaga. Utamane, yen omah wis orientasi kaya srengenge nalika padhang, saben dina uga bakal kepenak nginstal kaca kontrol surya Dheweke nyuda bayangan cahya sing mlebu lan ngetokake panas.

Ventilasi sing bener

Kita wis ngobrol luwih saka siji kesempatan babagan pentinge a ventilasi sing bener ing omah kita. Dadi, nalika ing musim salju, hawa sing ideal yaiku ventilasi sajrone jam awan awan, ing musim panas sing paling becik yaiku pisanan ing esuk utawa wengi kanggo nyegah mlebu panas ing omah kita.

Sawise ventilasi lan sadurunge tekan tengah awan, nutup lawang kamar Strategi sing apik kanggo nyegah pertukaran panas ing antarane siji lan liyane. Kanthi cara iki, kamar sing madhep ing sisih lor bakal tetep adhem lan kita bakal ngalangi hawa panas saka sisih kidul sing dadi panas banget.

Instalasi tirai lan kere

Ing negara kita, amarga suhu sing akeh banget nalika musim panas, angel mbayangake omah tanpa tirai. Iki ngidini kita nutup omah kita kenceng sajrone wayah awan, saengga bisa mbantu omah kita dadi luwih adhem lan luwih peteng.

Wuta lan kere

Wuta, kaya awning lan tirai termal, minangka alangi kanggo cahya lan panas saka srengenge. Yen sawise ventilasi dhisik esuk, kita ngeculake tirai, kamar bakal luwih adhem. Apa sampeyan ngerti manawa nggunakake awning bisa nyuda suhu omah nganti 10ºC?

Panganggone penggemar

Penggemar, utamane penggemar langit-langit, nggawe perasaan suhu mudhun saka 3ºC lan 5ºC, kanthi konsumsi listrik sithik banget. Mula, yen panase ing kutha kita ora akeh banget utawa ora ngentekake akeh wektu ing omah lan njaga rutinitas sing cukup, kipas bisa mbantu kita kepenak nalika musim panas lan ngirit AC.

Termostat

Yen perlu ngaktifake AC, kudu luwih becik nggunakake sirah. Yen dilebokake ing suhu sing luwih murah tinimbang biasane, ora bakal adhem omah luwih cepet lan bakal nyebabake konsumsi sing akeh banget sing mengko bakal dibayangke ing tagihan listrik.

Suhu optimal

Miturut Menteri Perindustrian, suhu sing cocog yaiku oscillates antarane 24º lan 26ºC. Saben derajat sing sampeyan murahake termostat bakal nyebabake konsumsi tambah 8%. Kanthi tembung liyane, yen sampeyan nyetel termostat dadi 26ºC lan ora 24ºC, sampeyan bakal ngirit udakara 16% saka konsumsi. Kajaba iku, ing gelombang panas utawa utamane panas, macem-macem panliten nyaranake nggunakake trik sederhana supaya ora kakehan AC: nyetel termostat menyang suhu sing disuda saka 12ºC saka suhu njaba.

Ora bakal dikatutake, saliyane nyuda jam AC, tuku peralatan sing efisien kanthi indikator A +++, tegese bakal ngirit nganti 40%, miturut Asosiasi Konsumen Energi ANAE.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.