5 panganan sing ora kudu dimasak ing gelombang mikro

Masak panganan ing gelombang mikro

Microwave minangka salah sawijining piranti sing ora ana ing pawon apa wae. Piranti cilik sing kebak sarana sing ora mesthi sampeyan ngerti carane nggunakake kanthi bener. Amarga umume, gelombang mikro digunakake kanggo panas pangan, nanging bisa digunakake kanggo akeh liyane. Masak ing gelombang mikro gampang, cepet, ekonomis lan sehat, amarga masak panganan ing jus dhewe lan nyuda lemak.

Nanging, sawetara panganan ora kudu nganggo gelombang mikro. Sawetara amarga mung ilang sifat utama lan liyane amarga bisa mbebayani kanggo kesehatan. Temokake apa panganan sing ora kudu dimasak ing gelombang mikro. A) Ya, sampeyan bisa nggunakake piranti cilik iki dadi praktis sing saben dina iku heats pangan ing siji menit.

Apa sing kudu dimasak ing gelombang mikro

Akeh panganan sing bisa dimasak ing gelombang mikro tanpa masalah, nyatane, ana akeh resep sing enak lan sehat ing format iki. Nanging, sawetara panganan utawa produk ora kudu dimasak kanthi cara iki, amarga macem-macem alasan, kayata sing bakal dakcritakake ing ngisor iki. njupuk cathetan saka panganan sing ora kudu dimasak ing gelombang mikro lan sampeyan bakal bisa ngindhari rasa wedi lan gangguan.

Endhog atos

Masak endhog ing gelombang mikro

Yen sampeyan pengin nyiyapake endhog goreng sing sehat lan tanpa lenga, gelombang mikro minangka kanca sing paling apik. Nanging yen sampeyan perlu kanggo panas endhog hard-godhok, goleki alternatif liyane utawa nyiyapake dhisik. Endhog sing digodhog ora kudu dilebokake ing gelombang mikro amarga ing njero mbentuk lapisan kelembapan sing bisa njeblug nalika digawe panas ing gelombang mikro. Mulane, iku penting banget kanggo pil endhog lan Cut sadurunge sijine menyang panas ing mikro.

Pitik

Yen ora dimasak kanthi bener, bakteri ing pitik bisa mbebayani banget kanggo kesehatan. Kanggo alasan iki, pitik mentah ora kudu dimasak ing gelombang mikro, amarga sistem piranti iki kanggo panas panganan saka njaba menyang njero. Dadi sing pangan ora bisa dijamin kanggo masak bener, amarga ora nindakake seragam. Kanggo alasan sing padha, daging mentah ora kudu dimasak ing gelombang mikro.

Beras

Salah sawijining panganan sing asring dipanasake ing gelombang mikro yaiku beras, nyatane, ana macem-macem produk kemasan sing dipasarake kanggo digunakake ing gelombang mikro. Nanging, panaliten anyar nuduhake manawa iki bisa mbebayani banget kanggo kesehatan. Iki amarga beras ngandhut bakteri sing tahan banget kanggo suhu dhuwur sing ora tansah ngrambah ing gelombang mikro. Kajaba iku, sistem iki nggawe lapisan kelembapan sing dadi papan sing cocog kanggo macem-macem bakteri kanggo proliferasi sing bisa nyebabake keracunan panganan.

Susu susu

Pembekuan ASI minangka cara sing tepat kanggo nggawe cadangan panganan kanggo bayi. Kanthi cara iki, dheweke bisa mangan nalika butuh sanajan ibune ora kasedhiya. Saiki, kanggo anget susu ibu, luwih becik nggunakake banyu panas tinimbang gelombang mikro. Iku uga dikenal sing piranti iki heats pangan ora rata. Susu bisa dadi adhem ing sisih siji lan panas banget ing sisih liyane.

Sayuran godhong ijo

Sayuran godhong ijo

Nalika digawe panas ing gelombang mikro, nutrisi ing sayuran ijo bisa mbebayani banget kanggo kesehatan. Iki minangka zat sing diarani nitrat, sing migunani banget kanggo kesehatan, nanging nalika digawe panas ing gelombang mikro padha diowahi dadi nitrosamin, zat sing bisa dadi karsinogenik. Mulane, yen sampeyan duwe turahan saka bayem, kubis utawa sayuran godhong ijo, luwih becik dipanasake ing wajan kanthi tetes lenga zaitun.

Iki minangka 5 panganan sing ora kudu dimasak ing gelombang mikro, piranti sing migunani banget yen digunakake kanthi bener. Semono uga, mesthine ora tau panas pangan karo isi banyu dhuwur, kayata woh, amarga bisa njeblug utawa ngasilake bakteri amarga kelembapan. Kanthi tips iki, sampeyan bisa nggunakake piranti kanthi aman.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.