5 cara kanggo ngatur koleksi buku sampeyan

Toko Buku

Kita sing seneng maca cenderung nulis judhul sing isih ana kanggo diwaca ing dhaptar. Dhaptar sing tuwuh kanthi laju ngelu sing ora bisa ditindakake. Kita ora tuku kabeh judhul ing dhaptar, adoh banget, nanging pungkasane akumulasi ing omah a koleksi buku sing penting sing kudu sampeyan atur kanthi sawetara cara.

Nduwe perpustakaan sing bisa diselehake kabeh dadi idham-idhamane wong akeh. Nanging kasunyatane, meksa kita nyebar ing macem-macem ruangan. Sanajan ngono tetep supaya ing koleksi kita Sampeyan bisa nggunakake salah siji saka limang formula sing diwenehake saiki. Apa kita bakal miwiti?

Buku biasane ngemot ruang sing relevan ing omah, mula akeh sing penting supaya cara ngatur bisa menehi kriteria praktis lan estetis. Melu wong loro iku angel nanging ora mokal. Cara apa wae sing sampeyan pilih, iki minangka saran pertama: cadangan ing a papan sing disenengi kanggo buku sing mentas teka, sing durung diwaca.

Toko Buku

Miturut jinis kelamin

Nalika macem-macem jinis dikonsumsi ing kluwarga (esai, fiksi, biografi, memoar, téater, puisi), ngatur buku miturut kritéria iki mesthi dadi pilihan sing praktis. Sawise diklasifikasikake miturut jinis, uga, yen jumlah jumlahe loman, sampeyan bisa uga mengko mengko ngatur kanthi urutan abjad utawa editorial. Rong cara kanggo ngatur kanthi kaluwihan lan kekurangan sing cocog.

Ing urutan abjad

Ngurutake perpustakaan miturut abjad isih dadi salah sawijining pilihan sing paling populer. Apa sampeyan utamane maca fiksi? Yen ana jinis dominan ing koleksi buku, sampeyan bisa ngatur iki ing toko buku utama njupuk jeneng awal jeneng mburi penulis. Sampeyan bisa kanthi gampang nemokake buku saka penulis favorit sampeyan.

Apa sampeyan angel ngelingi judhul lan penulis karya sing sampeyan waca? Yen kaya aku rong wulan sawise maca, sampeyan alangan ngelingi bantahan, iki bisa uga ora cara sing paling apik kanggo sampeyan. Ing kasus sampeyan lan mine, cara sing luwih visual bisa uga luwih praktis.

Cara sing beda kanggo ngatur koleksi buku sampeyan

Miturut penerbit

Yen sampeyan ora ngelingi judhul utawa penulis, nanging yen ora ngelingi karakteristik estetika buku kasebut Kaya kekandelan, warna tulang punggung utawa sampul, cara organisasi visual sing luwih akeh bisa mbantu banget. Ngurutake miturut penerbit, kayata, bisa mbantu golek buku kanthi cepet.

Ing kasus paling umum, gampang dingerteni sapa penerbit buku sing diduweni mung kanthi ndeleng tulang punggung. Iki minangka ciri khas, kayata, abang saka koleksi Periférica. Uga garis-garis oranye utawa abang ing tulang punggung ireng omah penerbitan Acantilado utawa logo koleksi Anagrama.

Cara iki, saliyane dadi praktis, ngidini kita ngatur perpustakaan supaya buku kanthi karakteristik sing padha bisa bebarengan. Praktek sing nawakake a tampilan sing luwih tertib lan apikumume saka perpustakaan kita.

Miturut warna

Cara karo saiki akeh ana ing Instagram, jaringan sing kabeh katon visual, yaiku ngatur buku kanthi warna. Praktis? Yen, kaya aku, sampeyan duwe memori sing ora bisa owah, bisa anggere koleksi buku cukup sithik.

Kita ora bisa nglirwakake manawa buku sing duwe duri ireng lan putih iku mayoritas. Sejatine manawa ana akeh penerbit, utamane sing anyar lan / utawa independen, sing milih warna nanging arang ditemokake, kayata, buku kanthi slime ungu utawa ijo, kanggo menehi sawetara conto. Dadi yen tampilan toko buku sampeyan bakal apik nanging bisa uga ora seimbang lan ora bakal akeh sing bisa ditindakake.

Koleksi buku diatur miturut warna

Kanggo simpati

Apa sampeyan seneng karo bukune? Apa sampeyan menehi saran marang wong liya? Rasane yen diwaca tartamtu pinten sampeyan kudu mulihake menyang perpustakaan bisa dadi cara klasifikasi sing valid kaya sadurunge. Napa ora ngatur buku ing telung kategori? Sing disenengi utawa sing maca wis menehi tandha ing tangan siji. Saliyane, sing disenengi nanging mung nyaranake kanggo wong tartamtu. Pungkasan, sampeyan sing ora disenengi lan sampeyan bisa adol utawa menehi wong sing bisa nikmati.

Apa sampeyan nggunakake kritéria kanggo ngatur koleksi buku?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.