3 obat ing omah kanggo tumit sing retak

Obat ngarep kanggo tumit sing retak

Apa sampeyan duwe tumit retak? Sepi kanggo kedadeyan kasebut, nyatane, meh kabeh wong ngalami retak tumit nalika musim panas. Kulit sikil luwih angel lan tahan tinimbang ing area awak liyane, kanthi panas lan ganti alas kaki, luwih gampang sampeyan ngalami dehidrasi. Iki nyebabake kulit retak ing area tumit lan area gesekan sikil liyane.

Kanggo ngrampungake iki, penting banget kanggo njaga lan ngrusak sikil saben dina. Amarga perawatan sing apik ora cukup efektif kanggo ngilangi tumit sing retak. Sampeyan kudu ngetrapake perawatan supaya kulit tetep terhidrasi lan aja nganti garing dadi garing nganti retak. Amarga ing kasus kasebut, kudu nindakake perawatan tartamtu.

Kanggo tumit sing retak, coba obat ing omah iki

Ora nggatekake kulit sikil bisa dadi masalah, ora mung estetis nanging uga kesehatan. Nalika kulit ing tumit retak banget, bisa dadi lara banget lan ora nyaman nalika mlaku-mlaku. Malah ing kasus sing paling parah, bakteri, jamur lan mikroorganisme liyane bisa berkembang. Sing nyebabake infeksi lan masalah serius, amarga wilayah kasebut kudu digunakake saben dina supaya bisa mlaku utawa ngadeg.

Kanthi obat kasebut, sampeyan bisa njaga kulit sikil lan tumit kanthi hidrasi, dirawat lan sampurna kanggo pamer sikil sing sehat lan ayu. Cathet lan elinga pentinge nglindhungi kesehatan sikil, tanpa lali sing siji lan kulit tumit sampeyan. Iki minangka 3 obat ngarep sing efektif, alami lan murah kanggo tumit sing retak.

Minyak sayur

Minyak klapa kanggo tumit sing retak

Minyak minangka salah sawijining bahan sing paling hydrating lan nutrisi, internal lan eksternal. Minyak sayur apa wae cocog kanggo hidrasi kulit, nanging sing paling efektif kanggo tumit retak yaiku minyak zaitun, minyak klapa, lan minyak alpukat. Aplikasi kasebut gampang banget, sampeyan kudu nindakake ing wayah wengi supaya minyak bisa nyebabake.

Sepisanan ditrapake sawetara tetes minyak zaitun, sendhok minyak klapa utawa setengah alpukat sing wis mateng ing telapak tangan sampeyan. Anget produk nganggo tangan sadurunge dilebokake ing kulit tumit. Pasang kaos sikil katun lan karepake sewengi.

Adus madu

Madu minangka produk alami sing ultra-hidrasi lan sampurna kanggo ngrawat tumit lan retak tumit. Sampeyan bisa nggunakake madu kanthi rong cara, minangka perawatan ambalan lan perawatan, campuran rong sendok madu karo banyu anget. Lebokake sikilmu suwene 15 nganti 20 menit lan garing nganggo andhuk kain mikrofiber utawa katun.

Yen sampeyan butuh obat sing penting, coba lebokake madu langsung menyang kulit tumit. Pijet nganggo tangan sampeyan supaya madu bisa nembus menyang retak. Pasang kaos sikil katun banjur madu tumindak Suwene wengi. Esuke sampeyan bakal weruh prabédan gedhe ing kulit sikilmu.

Pangobatan ing omah kanggo tumit retak, gedhang lan alpukat

Avocado kanggo tumit sing retak

Avocado lan pisang minangka panganan sing gizi sing apik lan sampurna kanggo kulit sing luwih garing, kayata tumit. Kanggo nggawe topeng iki sampeyan kudu remuk setengah alpukat mateng lan gedhang cilik, sampeyan uga bisa nambah sithik minyak klapa. Nyebarke obat iki ing tumit, tutup nganggo bungkus plastik lan tinggalake udakara 30 menit. Bilas nganggo banyu anget lan sampeyan bakal bisa ngerteni kulit sing luwih terhidrasi lan fleksibel.

Kabeh obat ing omah iki bisa digunakake kaping pirang-pirang sing dikepengini, malah bisa ganti kanggo entuk manfaat saka kabeh sifat kasebut. Obat sing paling apik yaiku nyegah, aja nganti tumit dadi garing nganti bisa retak. Sikil dijaga, dijaga, lan aja nyegah rasa ora nyaman ing alat kasebut penting banget kaya sikilmu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.