Erabili makadamia olioa zure edertasun ohituretan

Macadamia olioa

La makadamia jatorria Australian duen zuhaitz batean hazten den fruitua da. Zuhaitz bikain hau beste herrialde batzuetan lantzen da dagoeneko, makadamiaren garrantzia dela eta, olioa kosmetikoetarako edo zuzenean gure edertasuna zaintzeko ere erabil daiteke. Ikus itzazu zeintzuk diren zure edertasun errutinetan makadamia olio bikainari eman diezazkioketen erabilerak.

The olio naturalak kosmetiko berezia dira, gure ohituretan modu desberdinetan erabiltzeko aukera ematen digulako. Olio natural batek propietate bikainak ditu, azala edo ilea modu desberdinetan zaintzeko erabil daitekeena. Macadamia olioa ezagunenetako bat da eta zure apainketarako mahaian ere gehi dezakezu.

Makadamia intxaurrak

Macadamia olioa

Makadamia intxaurrak macadamia olioa egiteko erabiltzen diren fruituak dira. Fruitu lehor aberatsak dira, eta hori ere eskaintzen digute azido oleiko eta E bitamina ugari, hori antioxidatzailea da. Xurgapen ahalmen handiko olioa da, larruazala erraz sartzen eta sakon elikatzen duena. Janari gisa ez ezik, kanpoan olio gisa erabiltzeko ere balio du, betiere hotzean prentsatuta badago, bere propietate guztiak gordetzen baititu.

Hidratatu eta konpondu ilea

Ilea erraz lehortu daiteke eta zuntza hondatuta edo muturrak zatituta ez dago atzera bueltarik, beraz, garrantzitsua da aurretik ilea zaintzea. Ilea hidratatzea oso garrantzitsua da bere zainketan; beraz, olio naturalak erabili behar ditugu, hala nola makadamia olioa. hidratazio ahalmen handia eskaintzen digu. Olio hau muturretan erabil daiteke eta oso ona da ile lehorrako eta baita tindatutakoentzat ere, asko sufritzen baitute. Tanta batzuk bakarrik erabiltzen badituzu, olioa erabil dezakezu ilea apaindzaile baten moduan hidratatzeko, krispak saihestuz.

Azala gaztetzen du

Azala makadamia olioaren erabileraz ere balia daiteke. Lehenengo zimurrak agertzea ekidin nahi baduzu, olio hori erabil dezakezu, izan ere E bitaminak eta hidratatzaileak. Gainera, sodioak elastikotasuna ematen du eta zinkak azala gaztetzen laguntzen du. Zure krema hidratatzailea erabil dezakezu eta rutina egin ondoren tanta batzuk gehitu larruazala masajatzeko. Aknea baduzu, ez duzu oliorik erabili behar aurpegian, baina gorputzeko beste gune batzuk erabili behar dituzu.

Zure larruazalean elastikotasuna ematen du

Macadamia olioa

Olioek azala gaztetzen laguntzen ez ezik, elastikotasuna eta sendotasuna ere ematen diote. Macadamia olio tanta batzuekin larruazalean eta masajeak zabaldu ditzakezu. Honek egingo du larruazala sendotzen lagunduko du krema hidratatzailearekin lortzea zaila da. Olio horrek eta bere propietateek erorketa eragotzi dezakete neurri handi batean, larruazala olioa xurgatu eta elastikotasuna hobetzen baitu lehortasuna saihestuz. Olioa gorputzean egunero erabil daiteke, dutxatu ondoren, larruazala hidratatuta eta elastikoa izan dadin.

Hobetu scalp-a

Buruko larruazala makadamia olioaren efektuak onuratzen dituen beste arlo bat izan daiteke. Kasu honetan hidratatzen duen olioa da larruazal lehorra eta azkura Horregatik laguntzen du caspa arazoarekin amaitzen ere. Zure buruko larruazala koipetsua bada, ez da gomendagarria, baina eremu lehorrak badituzu olio horrek hobera egin dezake eta, beraz, buruko larruazala sendotu.


Artikuluaren edukia gure printzipioekin bat dator etika editoriala. Akats baten berri emateko egin klik hemen.

Idatzi lehenengo iruzkina

Utzi zure iruzkina

Zure helbide elektronikoa ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak markatuta daude *

*

*

  1. Datuen arduraduna: Miguel Ángel Gatón
  2. Datuen xedea: SPAM kontrolatzea, iruzkinen kudeaketa.
  3. Legitimazioa: Zure baimena
  4. Datuen komunikazioa: datuak ez zaizkie hirugarrenei jakinaraziko legezko betebeharrez izan ezik.
  5. Datuak biltegiratzea: Occentus Networks-ek (EB) ostatatutako datu-basea
  6. Eskubideak: Edonoiz zure informazioa mugatu, berreskuratu eta ezabatu dezakezu.