Babassu olioaren onurak

Babassu olioa

Laranja olioaren edo argan olioaren ondoren, pentsatu genuen ez zegoela olio gehiago ezagutzeko, dagoeneko guztiak ezagutzen genituela. Baina kosmetika naturalaren industriak ez gaitu harritzen uzten, oraingoan babassu olioarekin, gure edertasunaren iraultza izango dela agintzen duen olio berriarekin. Olio honek propietate bikainak ditu eta horrek gogokoenetako bat bihur dezake.

Zure larruazalean erabil ditzakezun gauza natural guztiei buruz hitz egitea gustatzen zaigu eta askotan olio natural desberdinei buruz hitz egin dugu, nahiz eta jende askok ezagutzen duen beste berritasun bat izan. Ikus dezagun nondik dator babassu olioa eta zein dira hain berezia egiten duten propietateak eta onurak.

Nondik dator babassu olioa?

Olio hau Macau koko olioa izenarekin ere ezagutzen da. Orbignya Olifera Seed Oil-etik dator. Da palmondoa Amazonaskoa da eta babassu izenarekin ezagutzen da. Bere haziak olio mehea lortzeko erabiltzen dira, tonu argia eta apur bat horixka duena. Azido laurikoa, azido oleikoa, azido palmitikoa eta azido miristikoa ditu. Bere osaera oso ondo ezagutzen dugun koko olioa oso gertu dago, baina gero eta marka gehiagok erabakitzen dute bere propietateetarako erabiltzea.

Silikonazko efektu naturala

Babassu olioaren propietateak

Babassu olio hau krema eta xanpu askotan erabiltzea eragin duen gauzetako bat, hain zuzen ere, uzten duen efektua da. Koko olioa bezain hidratatzailea eta elikagarria da eta naturala da baina ez bezala askoz ere arinagoa da. Noizbait koko olioa erabili baduzu jakingo duzu gero egin beharko duzula ilea ondo garbitu pisu sentimendurik izan ez dadin, olio askorekin gertatzen den zerbait. Xanpuetan, batez ere, ilea leuna baina solte uzten duen ehundura behar da. Esan nahi da, hidratatu egiten dela baina pisatu gabe, olio natural horrek hain zuzen ere egin dezakeena, beste batzuek falta duten oso ehundura arina duelako. Horregatik, gero eta gehiago erabiltzen da kosmetikoetan azkenean gure ilearentzat kaltegarriak diren silikonak ekiditeko.

Babassu olioa aurpegirako

T-zona edo aurpegi koipetsu samarra baduzu, ez zaizu bururatuko olio bat erabiltzea trinkoak direlako eta, azkenean, poroak estutzen dituztelako edo aknea apurtzea erraz eragiten dutelako. Hala ere babassu olioa askoz ere arinagoa daHorregatik, krema askotan erabiltzen dute. Erraz hidratatzen da larruazaleko geruzarik barnekoenetara joanda poroak estutu gabe eta, beraz, ezin hobea da sagging eta zahartzaroari modu naturalean aurre egiteko. Olio hori aurpegian erabil daiteke eta orduz hidratatuta mantenduko du astuna izan gabe.

Babassu olioa larruazala hidratatzeko

Babassu olioa nola erabili

Babassu olio hau ilean edo aurpegian ez ezik, gorputzeko azalean ere erabil daiteke. Hidratatzen duen baina aldi berean olioa da bitaminak eta antioxidatzaileak ditu, horri esker, larruazala askoz tinkoago mantentzen dugu. Bere ehundura argiak esan nahi du ez dugula larruazalean sentsazio itsaskor hori eta gero jantzi gaitezkeela, gauean bakarrik erabil ditzakegun beste olio askorekin gertatzen dena. Olio hori, hain arina denez, ondo xurgatzen du, larruazala lehorra hidratatzen du eta azala koipetsuak hidratatzen laguntzen du sebo gehiago sortu gabe. Ezaugarri horiei guztiei esker, kosmetikako enpresa askorentzako oinarrizko produktu bihurtu da.


Artikuluaren edukia gure printzipioekin bat dator etika editoriala. Akats baten berri emateko egin klik hemen.

Idatzi lehenengo iruzkina

Utzi zure iruzkina

Zure helbide elektronikoa ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak markatuta daude *

*

*

  1. Datuen arduraduna: Miguel Ángel Gatón
  2. Datuen xedea: SPAM kontrolatzea, iruzkinen kudeaketa.
  3. Legitimazioa: Zure baimena
  4. Datuen komunikazioa: datuak ez zaizkie hirugarrenei jakinaraziko legezko betebeharrez izan ezik.
  5. Datuak biltegiratzea: Occentus Networks-ek (EB) ostatatutako datu-basea
  6. Eskubideak: Edonoiz zure informazioa mugatu, berreskuratu eta ezabatu dezakezu.