Babassu-oleo profitas

Babassu-oleo

Post rozarba oleo aŭ argan-oleo, ni pensis, ke ne plu estas oleoj por malkovri, ke ni jam konas ĉiujn. Sed la natura kosmetika industrio neniam ĉesas mirigi nin, ĉi-foje kun babasua oleo, nova oleo, kiu promesas esti revolucio por nia beleco. Ĉi tiu oleo havas grandajn ecojn, kiuj povas fari ĝin unu el niaj plej ŝatataj.

Ni ŝatas paroli al vi pri ĉiuj naturaj aferoj, kiujn vi povas uzi sur via haŭto, kaj ni multfoje parolis pri malsamaj naturaj oleoj, kvankam ĉi tio estas alia novaĵo, kiun multaj homoj jam konas. Ni vidu de de kie babasua oleo venas kaj kiaj estas la ecoj kaj avantaĝoj, kiuj faras ĝin tiel speciala.

De kie venas babasua oleo?

Ĉi tiu oleo ankaŭ estas konata kiel Makaa kokosa oleo. Ĝi venas de Orbignya Olifera Seed Oil. Estas palmarbo devenas de Amazono kaj estas konata kiel babasuo. Ĝiaj semoj kutimas produkti maldikan oleon, kun malpeza kaj iomete flaveca tono. Ĝi enhavas laŭran acidon, olean acidon, palmitan acidon kaj miristan acidon. Ĝia komponaĵo tre proksimas al la kokosa oleo, kiun ni tiel bone konas, sed pli kaj pli multaj markoj decidas uzi ĝin por ĝiaj ecoj.

Efekto de natura silikono

Babassu-naftaj ecoj

Unu el la aferoj, kiuj igis ĉi tiun babassu-oleon uzi en multaj kremoj kaj ŝampuoj, estas ĝuste la efiko, kiun ĝi lasas. Ĝi estas hidratiga kaj nutra kiel kokosa oleo kaj same natura sed male al tio ĝi estas multe pli malpeza. Se vi iam uzis kokosan oleon, vi scios, ke poste vi devas lavu bone viajn harojn, por ke ne estu pezo, io, kio okazas kun multaj oleoj. Ĉefe en ŝampuoj necesas teksturo, kiu lasas la harojn silkecaj sed malstriktaj. Tio signifas, ke ĝi hidratiĝas sed sen pezigi ĝin, ion kion ĝuste ĉi tiu natura oleo povas fari, ĉar ĝi havas tre malpezan teksturon, al kiu mankas aliaj. Tial ĝi estas pli kaj pli uzata en kosmetikaĵoj por eviti silikonojn, kiuj finfine malutilas niajn harojn.

Babassu-oleo por la vizaĝo

Se vi havas T-zonon aŭ iom grasan vizaĝon, ne venus al vi en penson uzi oleon sur ĝi, ĉar ili estas densaj kaj fine ŝtopas la porojn aŭ facile kaŭzas aknan krevon. Tamen la babasua oleo estas multe pli malpeza, tial ili uzas ĝin en multaj kremoj. Facile hidratiĝas irante al la plej internaj tavoloj de la haŭto sen ŝtopi la porojn kaj tial estas ideala por kontraŭbatali malfortiĝon kaj maljuniĝon laŭ natura maniero. Ĉi tiu oleo povas esti uzata sur la vizaĝo kaj konservos ĝin hidratigita dum horoj sen esti peza.

Babassu-oleo por hidratigi la haŭton

Kiel uzi babassu-oleon

Ĉi tiu babasua oleo ne nur uzeblas sur la haroj aŭ vizaĝo, sed ankaŭ sur la haŭto de la korpo. Ĝi estas oleo, kiu hidratiĝas sed samtempe havas vitaminojn kaj antioksidantojn, kiu permesas al ni teni la haŭton multe pli firma. Ĝia malpeza teksturo signifas, ke ni ne havas tiun gluecan senton sur la haŭto kaj ni povas vestiĝi poste, io kio okazas kun multaj aliaj oleoj, kiujn ni povas uzi nur nokte. Estante tiel malpeza, ĉi tiu oleo estas bone sorbita, hidratigas sekan haŭton kaj helpas malsekigi grasan haŭton sen produkti pli da sebo. Danke al ĉiuj ĉi tiuj propraĵoj, ĝi fariĝis bazaĵo por multaj kosmetikaj firmaoj.


La enhavo de la artikolo aliĝas al niaj principoj de redakcia etiko. Por raporti eraron alklaku Ĉi tie.

Estu la unua por komenti

Lasu vian komenton

Via retpoŝta adreso ne estos eldonita. Postulita kampojn estas markita per *

*

*

  1. Respondeculo pri la datumoj: Miguel Ángel Gatón
  2. Celo de la datumoj: Kontrola SPAM, administrado de komentoj.
  3. Legitimado: Via konsento
  4. Komunikado de la datumoj: La datumoj ne estos komunikitaj al triaj krom per laŭleĝa devo.
  5. Stokado de datumoj: Datumbazo gastigita de Occentus Networks (EU)
  6. Rajtoj: Iam ajn vi povas limigi, retrovi kaj forigi viajn informojn.