Beneficis de l'oli de gingebre, aprèn a preparar-ho a casa

consumir gingebre

L'arrel de gingebre és molt saludable, És un aliment que no només es consumeix al continent asiàtic, des de fa molts anys, a Espanya per exemple, s'ha adquirit tant per prendre-ho en infusions o utilitzar-lo per cuinar algun plat més exòtic.

En aquesta ocasió, volem parlar de quins són els beneficis que ens aporta l'oli de gingebre i com pots fer-ho d'una manera molt senzilla a casa teva, ja que et permetrà no només cuidar la teva salut exterior sinó també interior.

L'oli de gingebre pot ajudar-nos a tractar i millorar el nostre sistema digestiu, també ens permet alleujar els mals de l'artritis i millora la nostra pell. Si vols descobrir tots els seus usos, els beneficis i com ho pots preparar a casa, segueix llegint el nostre article. 

Beneficis de l'gingebre

Característiques de l'gingebre

En primer lloc, recordarem quines són les característiques d'aquesta arrel tan famosa. El seu nom científic és Zingiber officinale, Es tracta d'una planta apreciada per tots els seus usos medicinals i culinaris. El que més s'utilitza, i el que més coneixem d'ella, és el rizoma, l'arrel. És una tija subterrània que creix de forma horitzontal i no només s'utilitza per a preparar te, També ens permet utilitzar-lo en trossets, com ratlladura o en oli.

Quant als usos terapèutics de l'gingebre, trobem que ens permet tractar els malestars digestius, alleujar els dolors d'artritis, evita que ens maregem i redueix les nàusees provocades per l'embaràs. A continuació, t'expliquem en què consisteix exactament aquest oli de gingebre i com pot contribuir a la teva salut. 

Què és exactament l'oli de gingebre?

L'oli de gingebre és un líquid gras que s'obté d'aquesta arrel a l'sotmetre'l a un procés de destil·lació. L'oli concentrat que s'extreu és de color groc i la seva aroma es caracteritza per ser picant i fort. L'ús d'aquest oli s'utilitza tant per a les indústries mèdiques i també per a la indústria de la cosmètica.

Gingebre per a la cel·lulitis

Beneficis de l'oli de gingebre

Hem avançat que l'oli de gingebre és molt saludable per al nostre organisme, les bondats que ens aporta poden ser tan grans que et vindrà de gust després de llegir aquest article, preparar tu mateix l'oli a casa. A continuació t'expliquem com pot beneficiar. 

És un antiinflamatori natural

L'oli de gingebre té propietats antiinflamatòries, poden prevenir els canvis en la funció renal que s'associen a la inflamació. Pot protegir els nostres ronyons, i millorar així la seva funció. 

D'altra banda, també permet reduir la inflamació crònica, aquest oli és beneficiós per a millorar les articulacions del nostre cos.

Finalment, afegir extracte d'oli de gingebre a la dieta pot evitar l'augment de pes i reduir els marcadors d'inflamació. A més, augmenta el nostre metabolisme i permet que cremem més calories.

Redueixen les nàusees

Segons la medicina més tradicional, si inhalem el vapor d'l'oli de gingebre, poden eliminar-se les nàusees. A més, es va provar aquest oli per evitar les nàusees postoperatòries. In els resultats, es va poder observar que els que van participar, van tenir uns nivells més baixos de vòmits que els que van prendre placebo.

Cuida la nostra pell i les nostres articulacions

L'oli de gingebre actua com un poderós antioxidant, si es combina amb una altra crema i altres olis essencials, reduirà les asprors de la pell.

Si apliquem l'oli de gingebre en la nostra pell, permetrà disminuir la gravetat i la inflamació de l'artritis, però, no està d'el tot clar que pugui ser un remei miraculós per a aquesta afecció, però sí que pot mitigar una mica les malalties.

Altres beneficis a tenir en compte

Altres de les avantatges que podem destacar pel que fa a l'oli de gingebre són: 

  • És un afrodisíac natural: actua com un afrodisíac natural i s'utilitza per millorar els problemes de disfunció erèctil.
  • Ens ajuda a reduir l'ansietat: per a la medicina ayurvèdica, l'oli de gingebre resulta eficaç per tractar problemes emocionals com la por, la manca de confiança, l'ansietat o l'abandonament.
  • Permet tractar el malestar estomacal i altres problemes digestius: l'oli essencial de l'arrel de gingebre és un dels remeis naturals per a la indigestió, la diarrea i els còlics.
  • Permet que el cabell creixi fort: l'oli de gingebre ha estat utilitzat en xampús i altres productes pels seus efectes en el creixement de cabells. Es va trobar que un dels seus ingredients actius, suprimiria el creixement de cabells en els animals.

5 espècies que tenen cura teva salut

Aprèn a preparar l'oli de gingebre a casa

Aquest oli el pots preparar des de la comoditat de casa teva amb aquests ingredients i instruccions.

Ingredients

Per fer aquesta senzilla recepta, et caldrà:

  • Gingebre fresc. 
  • Oli d'oliva. 

Preparació

  • Has pelar el gingebre, pícalo en petits trossos i procedeix a ratllar-.
  • Afegeix la ratlladura de gingebre a un recipient amb oli d'oliva.
  • Barreja-ho, introdueix-lo al forn a baixa temperatura, 100ºC per dues hores.
  • Mentre està al forn, prepara un recipient tapat amb un drap blanc net.
  • Un cop passades les dues hores, cola la barreja a través del drap, o si tens un colador de tela, utilitza-ho.
  • Esprem deixa reposar el resultant en un recipient hermètic de vidre.
  • Guarda-ho en un lloc sec i fresc, que no li de directament la llum de el sol.

Com el pots utilitzar l'oli de gingebre?

A la cuina, l'oli de gingebre serveix per aromatitzar, donar-li més sabor i enriquir els aliments. S'ha d'utilitzar en molt poques quantitats pel seu caràcter invasiu, s'ha de combinar amb altres olis i no utilitzar-lo només com la primera greix principal de l'plat.

Aromateràpia

Aquest oli el pots utilitzar com a aromateràpia, es pot utilitzar amb ajuda d'un difusor o un aerosol, i també, utilitzar-lo amb inhaladors de vapor. Amb el difusor has de seguir les instruccions de el model que tinguis. Hauràs de diluir la barreja de l'oli de gingebre amb aigua.

ús tòpic

Com avançàvem, l'oli de gingebre es pot posar a la nostra pell, però t'aconsellem sempre diluir sempre amb un oli portador, En algunes ocasions s'utilitza l'oli de coco, d'alvocat o d'ametlles.


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

Sigues el primer a comentar

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

*

  1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

bool (true)