Fördelarna med babassuolja

Babassu olja

Efter nyponolja eller arganolja trodde vi att det inte fanns fler oljor att upptäcka, att vi redan kände dem alla. Men naturkosmetikindustrin upphör aldrig att förvåna oss, den här gången med babassuolja, en ny olja som lovar att bli en revolution för vår skönhet. Denna olja har fantastiska egenskaper som kan göra den till en av våra favoriter.

Vi vill prata med dig om alla naturliga saker som du kan använda på din hud och vi har vid många tillfällen pratat om olika naturliga oljor, även om det här är en nyhet som många redan känner till. Låt oss se från var kommer babassuolja ifrån och vilka egenskaper och fördelar gör det så speciellt.

Var kommer babassuolja ifrån?

Denna olja är också känd som Macau kokosnötolja. Den kommer från Orbignya Olifera Seed Oil. Är palm är infödd till Amazonas och är känd som babassu. Fröna används för att producera en tunn olja med en lätt och lite gulaktig ton. Den innehåller laurinsyra, oljesyra, palmitinsyra och myristinsyra. Dess sammansättning ligger mycket nära kokosoljan som vi känner så bra, men fler och fler märken bestämmer sig för att använda den för sina egenskaper.

Naturlig silikoneffekt

Babassu oljegenskaper

En av de saker som har orsakat att denna babassuolja har använts i många krämer och schampon är just den effekt den lämnar. Det är återfuktande och närande som kokosnötolja och lika naturligt men till skillnad från detta är det mycket lättare. Om du någonsin har använt kokosolja kommer du att veta att det efteråt måste tvätta håret väl så att det inte blir någon känsla av tyngd, något som händer med många oljor. I schampon krävs framför allt en konsistens som lämnar håret silkeslen men löst. Det vill säga att den återfuktar men utan att väga ner det, något som just denna naturliga olja kan göra eftersom den har en mycket lätt konsistens som andra saknar. Det är därför det används mer och mer i kosmetika för att undvika silikoner som i slutändan är skadliga för vårt hår.

Babassu olja för ansiktet

Om du har en T-zon eller ett något oljigt ansikte, skulle det inte förekomma att du använder en olja på den eftersom de är täta och så småningom täpper till porerna eller lätt orsakar akneutbrott. Men babassuolja är mycket lättare, därför använder de det i många krämer. Fuktar enkelt genom att gå till de innersta lagren i huden utan att täppa till porerna och är därför idealisk för att bekämpa hängande och åldrande på ett naturligt sätt. Denna olja kan användas i ansiktet och håller den hydratiserad i timmar utan att vara tung.

Babassuolja för att återfukta huden

Hur man använder babassuolja

Denna babassuolja kan inte bara användas på håret eller ansiktet utan också på kroppens hud. Det är en olja som återfuktar men samtidigt har vitaminer och antioxidanter, vilket gör att vi kan hålla huden mycket fastare. Dess lätta konsistens gör att vi inte har den klibbiga känslan på huden och vi kan klä oss senare, något som händer med många andra oljor som vi bara kan använda på natten. Denna olja, som är så lätt, absorberas väl, återfuktar torr hud och hjälper till att återfukta fet hud utan att producera mer talg. Tack vare alla dessa egenskaper har det blivit en häftklammer för många kosmetiska företag.


Innehållet i artikeln följer våra principer om redaktionell etik. Klicka på för att rapportera ett fel här.

Bli först att kommentera

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

*

  1. Ansvarig för uppgifterna: Miguel Ángel Gatón
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.