Ngarambat dina bulan Pebruari pikeun mendakan sababaraha karnaval pangsaéna

Carnaval

Lampu, warna, kabagjaan ... karnaval ngarobah kota tibalik ka handap pikeun sababaraha poé, nyandak pangeusina kaluar tina rutin maranéhanana. Éta ogé alesan sampurna pikeun rencana lalampahan tur ngarasakeun tempat anyar. Éta pisan sababna naha kiwari kami ngajukeun lima lalampahan pikeun manggihan sababaraha karnaval pangalusna di dunya

New Orleans, Rio de Janeiro, Venice, Notting Hill atawa Santa Cruz de Tenerife Aranjeunna kota dipikawanoh pikeun karnaval maranéhanana. Tapi aranjeunna henteu ngan ukur dimana festival ieu ngagaduhan relevansi khusus. ohPanggihan tujuan anu dipilih tur pilih tujuan anjeun salajengna! Sababaraha pisan deukeut pisan.

Karnaval Badajoz

The Badajoz karnaval mangrupakeun salah sahiji pangpentingna di Spanyol sarta dianggap Festival Minat Wisata Nasional. Kalawan leuwih ti 7000 pamilon terpadu kana comparsas, grup leutik tur artefak, parades na oge salah sahiji anu pang pikaresepeun di Éropa. Sareng di dieu!

Taun 2023 ieu jalan-jalan kota bakal dipinuhan ku warna sareng suasana salami 10 dinten, antara Jumaah kaping 17 sareng Minggu kaping 26 Pebruari. Perayaan dibuka jeung Fiesta de las Candelas, terus jeung pasanggiri murgas jeung parade boh dewasa boh murangkalih sareng ditutup ku Panguburan tradisional Sarden.

Karnaval Binché sareng Badajoz

Karnaval Binché

Unesco ngajelaskeun Karnaval Binche salaku "a mahakarya warisan lisan jeung intangible manusa. Éta unik, tangtosna, kusabab karakterna, Guilles sareng Chunchus. Anu kahiji dibere ka Ratu Perancis, Maria Teresa Austria, sanggeus meunangna di Arras jeung anéksasi ka Perancis urut propinsi Spanyol di kalér. Aranjeunna ngagambarkeun pribumi Andean, nganggo masker bodas pikeun nyumputkeun wajah "kotor" jalma-jalma. Cunchus, pikeun bagian maranéhanana, maké jas panjang jeung topi jeung bulu jangkung, keur ngagambarkeun prajurit leuweung Inca, disebut "tobas".

The bulk tina karnaval bakal dilaksanakeun ieu 2023 tina 19-21 Pébruari sanajan 49 poé saméméh celebrations bakal geus dimimitian jeung unggal Minggu nepi ka Poé Karnaval bakal aya upacara, tari atawa aksi téater saméméh pihak badag.

Karnaval Cologne

Karnaval Cologne parantos ngamimitian tapi perayaan utama, anu katelah "dinten gélo" henteu dugi ka Pebruari. Salila genep dinten, seueur pésta, tarian, konsér sareng acara lumangsung di kota, sanaos dinten anu paling diantisipasi pikeun warga lokal nyaéta. Rose Senén parade.

Parade Mawar Senén, anu taun ieu bakal dilaksanakeun dina 20 Pebruari, mangrupikeun sorotan tina Karnaval Cologne. Kira-kira 1,5 juta jalma bakal turun ka jalan mimitian jam 10:30 pikeun lalajo parade, tontonan anu warni kalayan spektakuler. ngambang, marching band, coklat, kembang jeung kisses. Tradisi ngawajibkeun anjeun nyamur, naha anjeun ngadaptarkeun salah sahiji karnaval pangsaéna di Éropa?

Karnaval anu saé

Parade, floats, penari, musisi... Naon deui anu diperlukeun pikeun boga waktu nu sae? The Nice karnaval nyaeta a pihak vibrant kalawan warisan budaya euyeub. Taun ieu bakal dilaksanakeun antara Jumaah 10 jeung Minggu 26 Pébruari. Naha anjeun badé sono?

Leuwih ti sajuta jalma datang ka Nice pikeun ngarasakeun karnaval ieu nu culmination kawentar parade kembang. Ieu dilaksanakeun pikeun kahiji kalina dina 1876 sarta amazes kalawan wirahma warni sarta battles kembang. Unggal taun karnaval ieu boga téma béda, nu taun ieu bakal "The King of the world's treasures".

Karnaval Oruro

"Masterpiece of the Lisan and Intangible Heritage of Humanity" numutkeun Unesco, karnaval Oruro mangrupikeun perayaan anu langkung seueur. leuwih ti 50 ensembles rahayat ti sakuliah Bolivia anu jarah ka Socavón Sanctuary pikeun lawang tradisional.

Sakitar 400 urang anu sumebar dina jarak opat kilométer sumping pikeun nampilkeun ieu lawang ka Sanctuary, puseur irradiation tari jeung musik diabladas, morenadas, caporales, tuffs, tinkus, jsb. Taun ieu dirayakeun ti 11 dugi ka 21 Pebruari 2023, 4 terakhir mangrupikeun dinten anu paling penting.

Mana tina karnaval anu pangsaéna anu kami sebutkeun anjeun hoyong terang?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.