Suhu idéal pikeun kulkas sareng freezer

Suhu idéal pikeun kulkas sareng freezer

Dua taun ka tukang urang dibagikeun di Bezzia konci pikeun boga dapur leuwih efisien. Urang ngobrol lajeng ngeunaan pentingna duanana efisiensi sarta pamakéan ditangtoskeun tina panerapan listrik, mentioning nu kulkas idéal tur suhu freezer.

Dinten ayeuna urang langkung jauh ku nganalisa pentingna suhu ieu anu gumantung, henteu ngan ukur pelestarian tuangeun, tapi ogé tabungan dina tagihan listrik. Naha anjeun hoyong terang suhu naon anu anjeun kedah nyetél kulkas atanapi freezer nalika dipasang?

Pentingna suhu anu cocog

cooling nu nyiptakeun a pertumbuhan terhambat mikroorganisme kayaning baktéri nu bisa kapanggih dina dahareun, ngajaga eta dina kaayaan kaamanan alus keur konsumsi. Hiji hal anu cukup penting pikeun diperhatoskeun, henteu saur anjeun?

konsumsi énergi di imah

Milih suhu katuhu bakal ngidinan Anjeun pikeun ngawétkeun dahareun pikeun lila seger jeung/atawa dina kaayaan alus. Sahingga anjeun bakal ngirangan henteu ngan ukur résiko anu diturunkeun tina konsumsina tapi ogé runtah tuangeun. Jeung euweuh, teu salawasna milih hawa coldest yén parabot ngamungkinkeun urang, nyaeta kaputusan pangalusna. Anjeun tiasa nyéépkeun énergi anu teu dipikabutuh sareng nyababkeun sababaraha tuangeun langkung gancang.

Kulkas jeung freezers akun nepi ka 22% tina total biaya listrik imah nurutkeun IDAE sarta nepi ka 31% nurutkeun studi OCU. Dupi éta alat nu meakeun leuwih énergi, saprak maranéhna ngalakukeun eta terus. Sareng unggal darajat Celsius tambahan anu kami nurunkeun thermostat anjeun tiasa hartosna biaya listrik tambahan antara 7 sareng 10%. Persentase anu bakal nyababkeun kanaékan biaya dina ahir bulan.

Tulisan anu aya hubunganana:
Ieu mangrupikeun alat anu paling sering dikonsumsi

Suhu idéal

Numutkeun saran para ahli sareng produsén la hawa kulkas optimum sakitar 4°C. Sanajan aranjeunna cocog jeung slight béda nu bisa rupa-rupa antara 2 jeung 8 derajat, gumantung kana kumaha kosong atawa pinuh kulkas. Sareng éta pikeun ngawétkeun tuangeun sareng kulkas tiasa dianggo leres salian pikeun ngajaga suhu idéal, aya sababaraha tungtunan anu anjeun kedah laksanakeun:

  • Hindarkeun ngenalkeun tuangeun panas; salawasna hayu aranjeunna tiis saméméh nyimpen aranjeunna di dinya.
  • Ulah eusian kabeh, pikeun ngidinan sirkulasi bébas hawa tiis. Tur upami Anjeun salah, nurunkeun suhu hiji derajat.
  • salawasna nyimpen pangan kantong atawa wadah kedap udara.
  • Pariksa kulkas mingguan jeung cabut kadaharan nu geus euweuh dina kaayaan alus.
  • salawasna tetep beresih, miceun sagala jinis cairan anu tiasa tumpah.

Suhu idéal pikeun kulkas sareng freezer

Samentara éta, suhu freezer idéal nyaeta antara -17 °C atawa -18 °C. Salaku tambahan, penting pikeun terang yén supados kamungkinan parasit (sapertos Anisakis dina lauk atanapi Toxoplasma gondi dina daging) henteu ngabahayakeun kaséhatan, peryogi beku tuangeun sahenteuna 5 dinten sateuacan dikonsumsi.

Kumaha kuring nyaluyukeun suhu?

Biasana nalika urang mésér kulkas, aranjeunna sumping, pasang pikeun urang sareng urang hilap pariksa suhu sareng saluyukeun upami diperyogikeun. Dina kulkas paling modern jeung/atawa high-end, operasi ieu bisa dipigawé ngaliwatan kadali digital. Ieu biasana lokasina di hareup atawa panto kulkas. Kulkas heubeul atawa low-tungtung, kumaha oge, teu boga kadali ieu sarta nyumputkeun kabayang kontrol di jero.

La kabayang kontrol Cai mibanda sababaraha indikator anu ngamungkinkeun urang pikeun ngatur suhu. Indikator ieu biasana angka ti 1 nepi ka 7 atawa 1 nepi ka 10 nu teu langsung patali jeung suhu tapi inténsitas (nu leuwih luhur jumlahna, nu colder). Dina kasus ieu, hiji-hijina jalan pikeun terang naon suhu éta ku cara nempatkeun térmométer dina kulkas sareng maén roda dugi ka urang ngadeukeutan suhu idéal éta.

Naha anjeun terang naon suhu idéal kulkas sareng freezer? Naha anjeun badé marios sareng ngapdet alat anjeun saatos maca tulisan ieu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)