Spring asthenia, naon éta sareng kumaha carana merangan éta

spring asthenia

Parobahan musiman mindeng dibarengan ku gangguan adaptasi, sabab awak teu boga salaku loba fasilitas pikeun adaptasi sakumaha sakuduna. Utamana dina musim semi, nalika aranjeunna sumping leuwih lila, poé panas, tutuwuhan mekar, alergi anjog musiman jeung keur loba jalma, naon katelah spring asthenia.

Ieu sanes kasakit, tapi gangguan adjustment nu brings kalawan eta sababaraha gejala pisan atra. Gangguan samentawis anu mangaruhan langkung ti 70% populasi sareng janten langkung sering, hal anu tiasa aya hubunganana sareng perubahan iklim, sabab parobahan musiman beuki ngadadak. Hujan es, panonpoe usum panas, hujan deras, sadayana dina sababaraha dinten, aranjeunna nyieun awak teu boga waktu pikeun adaptasi.

Naon spring asteria

Anjeun bisa yakin yén naon anu anjeun gaduh nyaeta hoream, sigana nu hanjelu komo saeutik depresi, anjeun teu ngarasa kawas ngalakukeun nanaon, anjeun neuteup goréng dina eunteung, perasaan nu bisa pahili jeung gangguan hormonal has. Sanajan kitu, spring asthenia mangaruhan duanana lalaki jeung awéwé. Fitur spring asthenia seueur sareng rupa-rupa, sanaos hal anu biasa nyaéta ngarasa apatis, malaise umum atanapi kacapean tanpa alesan anu jelas.

Ieu asalna dina minggu-minggu anu ngalangkungan antara usum tiris sareng musim semi, sanés tina segi tanggal pasti, tapi parobahan atmosfir anu lumangsung. Rada gejala muncul dina minggu mimiti musim semi, lamun cuaca teu stabil, éta sarua lamun hujan jeung hawa tiis, lamun kaluar dina poé cerah sarta sagala baju sésana sésana.

Sacara internal, awak teu boga waktu pikeun adaptasi jeung parobahan ieu, teu disebutkeun yen poé leuwih panjang sarta tugas-tugas beuki loba, éta hésé saré mimiti sabab jadi poék engké, geus waktuna ninggalkeun. ngajaga lapisan sandang jeung ninggalkeun leuwih kulit kakeunaan. Pondokna, loba parobahan dadakan nu greatly mangaruhan kaayaan pikiran sacara umum.

Tips pikeun merangan gangguan spring ieu

Diantara gejala anu paling sering tina spring asthenia nyaéta kurangna napsu, kasusah bobo, kurang tanaga, kasusah ngajaga konsentrasi, nyeri sirah atanapi swings wanda ngadadak. Pikeun merangan gejala ieu atanapi ciri has spring asthenia, hal anu penting pikeun nyieun sababaraha parobahan dina rutin sarta kabiasaan pikeun ngabantosan awak sareng ritme sirkadian pikeun adaptasi.

  • sababaraha parobahan dietary: Jeung parobahan dina suhu datang waktu pikeun ngaronjatkeun konsumsi cai jeung cair sacara umum. Anjeun tiasa gaduh kirang napsu, janten anjeun kedah milarian katuangan anu langkung seger pikeun ngabantosan anjeun jadi well nourished sarta caian. Dahar saé, katuangan alami sareng musiman anu ngabantosan anjeun langkung saé, sanaos anjeun tuang sakedik. Candak sababaraha dosis leutik sapopoe supados kurangna énergi henteu parah.
  • Ngaronjatkeun kabiasaan bobo: Pikeun merangan insomnia sareng kacapean, penting pisan pikeun nyobian bobo sareng cekap unggal wengi. Robah sababaraha kabiasaan dina rutin wengi pikeun ningkatkeun istirahat. Dinner gancang Dahar katuangan hampang anu ngabantosan anjeun bobo. Pareuman TV geura-giru sarta nyandak kasempetan pikeun maca saeutik. Meunangkeun diri anjeun diffuser tina ésens aromatik pikeun kauntungan tina aromatherapy.
  • Meunang sababaraha latihan: Ulah nyerah kana meres awak anjeun sorangan, nungkulan apatis tur kaluar sarta ngalakukeun sababaraha latihan. Preferably di luar, pikeun kauntungan tina sinar panonpoé urang, nyerep vitamin D jeung ngarasakeun hawa seger. Sanajan anjeun salawasna boga pilihan ngalakukeun sababaraha yoga atawa pilates di imah sarta ngarasakeun sababaraha semedi dipandu.

Spring asthenia mangrupikeun kaayaan transitory, gangguan adaptif anu bakal maot dina sababaraha minggu. Nalika awak anjeun sareng ritme sirkadian nyaluyukeun kana usum anyar, anjeun bakal ngarasa énergi deui. Tingali yén ieu poé teu mangaruhan Anjeun teuing emotionally sarta geura-giru bakal lulus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.