Seksualitas dina sepuh

SEX

Seueur jalma salah pikir yén seksualitas ngaleungit ku datangna umur sepuh. Mangrupikeun mitos sapertos batur anu aya di kelamin. Masalahna nyaéta aya jalma anu sering ngabingungkeun dua konsep anu béda sapertos seksualitas sareng séks.

Istilah seksualitas cukup lega sareng tiasa nutupan sababaraha aspek kahirupan seseorang sapertos kelamin. Salila umur sepuh pasangan tiasa ngaraos resep pisan dina tingkat séks. Henteu ngan ukur aya hubungan seksual, tapi tiasa aya seueur tampilan cinta sareng kasih sayang dina pasangan.

Parobihan seksualitas nalika sepuh

Salaku taun mangkaning, boh lalaki boh awéwé badé ngalaman séri parobihan dina bidang seksualitas. Dina kasus lalaki, parobihanana sapertos kieu:

  • Orgasme jauh leuwih pondok.
  • Ngadeg kirang lami, utamina nalika éjakulasi.
  • Masalah anu tangtu sareng degdegan.

Samentara éta, awéwé bakal ngalaman sababaraha parobihan:

  • Orgasme pondok.
  • Kirang pelinciran heunceut.
  • Turunna hormon séks.

SEKSUALITAS

Séri séksual séksual sanésna

Aya séri parobihan anu sanés didadarkeun ngalangkungan sababaraha tahapan anu dipiboga ku unggal kalakuan séks. Dina kasus lalaki:

  • Dina fase pikagumbiraeun, lalaki gaduh langkung seueur kasulitan kéngingkeun degdegan.
  • Fase kadua nyaéta tahap dataran luhur sareng awét langkung lami deui.
  • Fase katilu nyaéta orgasme kalayan durasi anu langkung pondok tibatan dina déwasa.
  • Dina tahap terakhir jaman réfraktori éta bakal beuki lila.

Patali sareng awéwé:

  • Dina fase pikagumbiraeun, pelumasan heunceut langkung kirang.
  • Salila tahap kadua, nyaéta tahap dataran, aya turunna signifikan dina élévasi rahim.
  • Dina fase orgasme, éta kirang kuatna ngahontal dina sababaraha kasus anu nyababkeun nyeri.
  • Fase terakhir éta langkung lami tibatan di nonoman.

Seksualitas dina sepuh

Nalika sepuh, frékuénsi hubungan séks sareng pasangan langkung saé tibatan nalika déwasa. Nanging, ieu sanés hartosna éta henteu tiasa dinikmati. Kurangna hubungan séks tiasa disababkeun ku patologis anu tangtu yén jalma éta tiasa sangsara atanapi nyatana nyandak séép pangobatan anu ngahasilkeun séri efek samping anu mangaruhan libido atanapi nafsu seksual.

Pikeun ngungkulan ieu, aya sababaraha pangobatan anu tiasa ngabantosan ningkatkeun hubungan séks di jalma anu langkung sepuh. Ku cara kitu, aya terapi séks pikeun jalma anu langkung sepuh atanapi asupan pangobatan tangtu anu ngabantosan ningkatkeun kahoyong seksual.

Pondokna, sanaos parobihan anu dilakukeun ku jalma kolot dina seksualitas, anjeun tiasa ngaraosan hirup séks pinuh nalika sepuh. Salain tina hubungan seksual, seksualitas kalebet unsur-unsur sanés sapertos sayang atanapi beling. Maka penting pisan pikeun dibongkar sakali sareng sadayana mitos anu tertanam di masarakat, yén anjeun moal tiasa ngaraosan hubungan séks nalika ngahontal umur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.