Detil sakedik anu nyegah anjeun hirup séhat

Gaya hirup séhat

Kadang-kadang hal leutik ngagaduhan akibat anu ageung sareng buktina ieu nyaéta campuran perilaku sadidinten anu leutik tiasa nyababkeun kahirupan anu sanés jinis kahirupan anu urang pikahoyong. Detil sakedik kahirupan sadidinten kabur ku urang tapi tiasa janten nekad nalika nuju gaya hirup ditangtukeun atanapi ngarobih sapinuhna. Penting pikeun nekenkeun henteu ngan ukur gerakan anu gedé tapi ogé anu pangleutikna.

Un jéntré leutik diulang unggal dinten janten hal anu mangaruhan urang seueur. Ieu pikeun sagalana sareng ogé tiasa janten hal anu saé sabab ku parobihan leutik urang tiasa ngahontal cita-cita ageung. Janten hayu urang terang naon anu sakedik detil na dinten ayeuna henteu ngamungkinkeun anjeun hirup séhat.

Anjeun henteu ngarencanakeun tuangeun anjeun

Gaya hirup séhat

Ieu tiasa kadéngé anéh tapi upami urang henteu ngarencanakeun tuangeun urang langkung gampang pikeun urang murag kana godaan tuang anu henteu séhat anu diolah pisan atanapi aya lemak sareng gula. Éta sababna perencanaan anu saé tiasa ngabantosan anjeun pisan nalika ngamimitian hirup séhat. Urang tiasa nyenangkeun diri tapi aranjeunna kedah pisan waktuna, ngan ukur dina dinten-dinten khusus. Sésa waktos urang kedah tetep kana hiji diét anu saimbang sareng séhat ngahindarkeun nambihan camilan atanapi hal-hal anu tiasa ngajantenkeun diet urang henteu séhat.

Anjeun ngamungkinkeun diri seueur hal

Bener yén urang salawasna ngagaduhan dinten anu tangtu nalika urang ngahajakeun hal anu amis atanapi sesah henteu tuang atanapi nginum alkohol nalika pésta. Tapi hal-hal sapertos kieu anu ngajantenkeun urang tungtungna henteu tiasa ngajalankeun gaya hirup anu séhat sakumaha anu urang pikahoyong ampir henteu disadari, sabab urang kabawa ku konsési leutik ieu. Janten penting pisan pikeun waspada waé nalika urang mampuh mayar hiji hal, tanpa kaleuleuwihi. Henteu ngan ukur kaséhatan urang sareng garis urang anu bakal hatur ka urang, tapi ogé karaharjaan dina beuteung urang. Anjeun bakal perhatoskeun kumaha pencernaanna kirang beurat sareng kumaha perasaan anjeun langkung saé sareng langkung saé.

Anjeun ngan ukur museurkeun kaleungitan beurat

Gaya hirup séhat

Ieu sanés ubar hirup anu séhat, kumargi aya jalma anu beuratna beurat tapi séhat sareng anu sanésna langkung ipis. Janten pikir yén sanés ngeunaan kaleungitan beurat pikeun katingalina langkung saé, éta ngeunaan ngurus awak anjeun supados raos langkung saé. Nalika urang jaga diri urang ningkatkeun harga diri tapi ogé kaséhatan urang, sistem imun sahingga urang ningkatkeun sadaya awak dina jangka pondok sareng jangka panjang. Mangrupikeun visi global ngeunaan kaséhatan anu jauh tina konsép modél anu ngan ukur museur kana skala.

Anjeun olahraga anu anjeun henteu resep

Ngalakukeun olahraga

Ieu kasalahan, sabab dina jangka panjang anjeun bakal tungtungna lirén olahraga. Sadayana tiasa mendakan kagiatan anu pas pikeun aranjeunna cara hirup sareng selera anjeun. Ieu penting pikeun éta salami waktos. Éta sababna anjeun henteu ngan kedah ngarobih kagiatan anjeun sareng nyobian sabaraha anu narik perhatian anjeun, tapi anjeun kedah milarian anu anjeun resep supados éta janten bagian tina kahirupan anjeun.

Ngawenangkeun diri anjeun ngarasa parobihanana

Parobihan henteu kajantenan sapeupeuting sareng éta sababna kadang-kadang urang hésé ngalaksanakeunana. Éta penting ngupingkeun awak urang nalika urang ngadamel parobihan dina gaya hirup urang, sabab anjeunna bakal nyaritakeun yén urang parantos saé. Ieu henteu kajantenan sapeupeuting, tapi karaharjaan fisik sareng méntal hadir sareng kahirupan anu séhat sareng éta sababna urang bakal sadar nalika urang ngaraos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.