Résiko kaséhatan tina pemanis jieunan

Pemanis jieunan

Pasti dina leuwih ti hiji kasempetan anjeun geus uninga yen pemanis jieunan teu cageur. Sabab geus lila aya omongan épék négatip tina produk kaséhatan ieu. Nanging, dina premis yén saccharin langkung saé tibatan gula, éta terus dikonsumsi tanpa merhatikeun kalemahan produk umum ieu.

Dina waktos ieu, nalika dahareun diurus sacara saksama, dimana beuki seueur jalma diajar maca sareng ngémutan labél produk pikeun ngaleungitkeun anu paling ngabahayakeun, naha henteu diajar sareng mendakan langkung seueur ngeunaan bahaya zat anu sigana apriori. teu bahaya? Upami anjeun salah sahiji anu nginum kopi sareng infus sareng pemanis, kami ngajak anjeun mendakan résiko kaséhatan tina konsumsina.

Naha pemanis bahaya pikeun kaséhatan?

Numutkeun kana panilitian anu dilaksanakeun, konsumsi terus-terusan pemanis buatan tiasa ngaruksak baktéri peujit séhat anu aya dina awak. Baktéri ieu mangrupikeun bagian tina mikrobiota peujit sareng gaduh peran dina fungsi awak. Nalika aya anu ngaganggu aranjeunna, baktéri séhat tiasa gering sareng janten bahaya pikeun kaséhatan.

Ieu anu nangtukeun ulikan ngeunaan konsumsi pemanis jieunan. Husus, aranjeunna tiasa ngarobih dua jinis baktéri peujit, E-coli sareng E-faecalis. Tétéla komponén sababaraha pemanis jieunan bisa ngarobah jumlah baktéri atawa ngahasilkeun tipe séjén anu tiasa ngarobih komposisi alami mikrobiota peujit.

Salaku konsekuensi, baktéri ieu bisa ngaruksak témbok peujit, ngaliwatan eta sarta ngahontal aliran getih. Baktéri anu gering ieu tiasa cicing sareng ngumpulkeun di daérah sapertos titik limfa, limpa atawa ati jeung konsékuansi tiasa pisan bahaya. Diantara masalah anu sanés, sagala jinis inféksi tiasa kajantenan, kalebet salah sahiji anu paling bahaya, septicemia.

Kumaha ngagentos gula ku cara anu séhat

Nalika anjeun nganggo pemanis buatan, éta kusabab anjeun hoyong ngirangan asupan gula anjeun. Boh salaku bagian tina diet slimming atanapi salaku cara dahar healthier. Aranjeunna geus dipikawanoh bahaya gula sareng kecanduanna, tapi saeutik-saeutik maranéhna ngawitan manggihan resiko produk jieunan kayaning pemanis. Ku alatan éta, leuwih hade néangan cara séjén pikeun sweeten dahareun jeung produk nu teu bahaya pikeun kaséhatan.

Conto pemanis alami nyaéta tanggal. Buah anu ngandung jumlah gula alami anu ageung anu sampurna pikeun pemanis manisan sareng manisan buatan bumi tanpa nganggo gula. Kakurangan kurma nyaéta kandungan gula anu luhur ngajadikeun éta kadaharan anu kalori pisan. Janten upami anjeun hoyong leungit beurat, anjeun kedah ngonsumsi aranjeunna dina moderation.

Pikeun manisan kopi atanapi infus, anjeun tiasa nganggo pemanis alami anu pangsaéna, sapertos madu atanapi sirop agave. Sanajan aranjeunna oge rada caloric, siga jumlah leutik pisan cukup pikeun sweeten sagelas teu kudu loba teuing masalah, iwal mun ngaleuwihan konsumsi. Sedengkeun pikeun pemanis buatan, aranjeunna henteu sadayana bahaya.

Diantara pilihan anu pangsaéna nyaéta stevia nu asalna tina tutuwuhan, jadi alam, atawa erythritol. Pemanis alami ieu asalna tina seueur tuangeun sapertos jagong atanapi suung, diantarana. Dina kasus naon waé, pilihan anu pangsaéna nyaéta milih pemanis alami pikeun ngahindarkeun sanyawa kimia anu ngabahayakeun pikeun kaséhatan.

Tungtungna, émut yén gula henteu langkung ti hiji bahan anu dianggo pikeun kamuflase rasa kadaharan. Diajar ngarasakeun rasa alam produk nu mindeng disumputkeun antara jumlah badag gula jeung Anjeun bakal manggihan yén palate Anjeun laun bakal dipaké pikeun aranjeunna. Moal lami deui anjeun bakal ngarasakeun leuwih loba rasa jeung kalawan eta anjeun bakal bisa dahar healthier.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.