Réfluks gastroesophageal, naon pangan anu kedah dihindari

Réflujo gastroesofágico

Réfluks gastroesophageal mangrupikeun panyakit anu mangaruhan sistem pencernaan. Ieu mangaruhan kana jalan asimilasi dahareun salila nyerna, saprak dahareun teu ngahontal burih bener ngaliwatan esophagus. Ieu lumangsung salaku hasil tina parobahan dina klep nu ngatur petikan naon esophagus ngandung kana burih.

Nalika klep ieu teu nyaluyukeun leres atanapi relaxes leres, naon nu katelah réfluks lumangsung. Nyaéta, bagian tina tuangeun anu dikonsumsi henteu dugi ka lambung sareng balik ti esophagus kana sungut. Naon bisa ngabalukarkeun loba karuksakan kana tingkat pencernaan, saprak mémbran mukosa nu jengkel jeung tipe séjén gejala turunan bisa lumangsung salaku konsekuensi.

Pangan anu kedah dihindari upami anjeun ngagaduhan réfluks gastroesophageal

Nalika spesialis nangtukeun yén anjeun kakurangan tina réfluks gastroesophageal, hal kahiji anu kudu dipigawé nyaéta nangtukeun naon anu jadi sabab. Dina loba kasus ieu disababkeun ku kaleuwihan beurat, nu hal pangpentingna bakal adaptasi diet leungitna beurat pikeun ngajawab ieu jeung masalah séjén mungkin. Upami masalahna muncul wengi, umumna disarankeun yén tuangeun terakhir didahar sahenteuna 3 jam sateuacan bobo.

Parobahan kabiasaan pohara penting sabab bisa mantuan ngaleutikan gejala réfluks gastroesophageal. Salaku tambahan, dokter bakal nyarankeun diet anu cocog pikeun kabutuhan anjeun pikeun nyegah réfluks sareng akibat anu diturunkeun tina éta. Éta ogé penting pikeun ngahindarkeun produk sareng pangan anu tangtu yén alatan komponén maranéhanana bisa ningkatkeun gastroesophageal réfluks, kayaning handap.

Kopi sareng inuman anu ngandung kafein

Salian ningkatkeun kaasaman dina lambung, inuman sareng kopi anu ngandung kafein, bahkan tanpa kafein, tiasa ngahudangkeun sareng tiasa. ngarobah nyerna dina aparatur geus ruksak. Ku sabab kitu, penting pikeun nyingkahan konsumsi produk anu ngandung zat ieu, khususna kopi. Gantina anjeun tiasa nyobian infusions kayaning rooibos atanapi chamomile, nu calming tur mantuan nyerna dahareun.

Rempah-rempah sareng panas

Sacara umum, upami anjeun ngagaduhan réfluks gastroesophageal, anjeun kedah ngahindarkeun tuangeun sareng produk anu tiasa ngaganggu dinding esophagus. Di antarana nyaéta rempah, cabe panas, lemak sareng tuangeun anu digoréng, tuangeun anu ngahasilkeun kaasaman sapertos tomat, buah jeruk, coklat atanapi kopi. Hindarkeun katuangan ieu dina diet anjeun pikeun ngirangan kaasaman saatos tuang.

Inuman alkohol

Alkohol henteu nguntungkeun pikeun jalma anu kaserang réfluks gastroesophageal, utamana maranéhanana inuman alkohol anu asalna tina fermentasikawas bir atawa anggur. Anu ngabalukarkeun éta ningkatkeun produksi asam lambung, anu nyababkeun réfluks. Janten penting pisan pikeun nyingkahan inuman alkohol pikeun nyegah réfluks.

Mint sareng tuangeun anu raos sapertos mint

Hal ieu sabab mint bisa ngairitasi lapisan esophagus jeung ningkatkeun réfluks. Ku sabab kitu, disarankeun pikeun ngaleungitkeun produk anu ngandung rasa mint, kalebet permen, infus sareng daun mint dina kaayaan alamna.

Tip séjén pikeun nyegah réfluks gastroesophageal

Salian ngaleungitkeun katuangan sareng produk anu tiasa ngarusak sistem pencernaan anjeun, éta penting nyieun sababaraha parobahan dina kabiasaan pikeun ngaronjatkeun kaayaan réfluks gastroesophageal. Di hiji sisi, anjeun kedah ngamimitian diet anu beunghar susu rendah gajih, sayuran, lemak sehat, sareng lauk bodas. Éta ogé penting pisan pikeun milih cara masak anu paling pas, nyingkahan tuangeun anu digoréng, piring lada atanapi saos.

Dahar sababaraha tuangeun ringan sapopoe bakal ngabantosan anjeun langkung saé Nyerna. Dina cara anu sami, anjeun kedah nyingkahan tuangeun anu ageung sareng beurat, sesah dicerna sareng anu ningkatkeun réfluks. Panungtungan, ngaleungitkeun bako tina kahirupan anjeun sabab upami aya seueur alesan pikeun ngalakukeunana, gaduh réfluks gastroesophageal mangrupikeun tambahan pikeun ngaleungitkeun maksiat anu ngabahayakeun ieu pikeun kaséhatan. Kalayan tip ieu sareng anu disayogikeun ku dokter spesialis anjeun, anjeun tiasa ngaleutikan karusakan anu disababkeun ku réfluks gastroesophageal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.