Pregorexia, sieun gain beurat nalika kakandungan

pregorexia

Aya seueur kasieun anu tiasa timbul nalika kakandungan, khususna nalika pertama kalina. Sagalana kanyahoan ngabalukarkeun perhatian, sabab kateupastian tina henteu terang naon anu bakal kajantenan ngahasilkeun tingkat setrés anu luhur. Pikeun sababaraha awéwé, kaayaan sagala parobahan kakandungan téh seru, tapi keur loba batur, éta sieun hébat.

Sieun beurat nalika kakandungan aya, éta gaduh ciri umum sareng nami anu leres, khususna pregorexia. Gangguan ieu, sanaos henteu kalebet dina Manual Gangguan Mental sapertos panyakit sanés sarupa kawas anorexia atanapi bulimia, nyaeta kanyataanana sarta katelah anorexia ibu hamil.

Naon pregorexia?

Beurat kakandungan

Pregorexia nyaéta gangguan dahar anu lumangsung sacara éksklusif nalika kakandungan. Ciri utama karusuhan ieu téh sieun gaining beurat ngalaman indung hareup. Masalah anu tiasa ngabahayakeun kaséhatan indung sareng janin. Gangguan dahar ieu ngabagi ciri sareng anu sanés anu sami. The reuneuh latihan kaleuleuwihan, obsessively ngadalikeun asupan kalori, salian ti binge-dahar has jeung purges saterusna.

Gangguan ieu tiasa lumangsung dina awéwé anu teu acan ngalaman masalah sareng tuangeun sateuacanna. Nanging, biasana lumangsung dina awéwé anu saacanna hirup atanapi hirup kalayan gangguan tuang, sapertos anorexia atanapi bulimia. Sanajan kitu, sanggeus ngalaman ti masalah ieu kaliwat teu ngajamin éta bisa ngamekarkeun dina cara nu sarua nalika kakandungan.

Gejala gangguan dahar di ibu hamil

Sadaya awéwé henteu ngalaman parobahan dina awakna dina cara anu sami, sanaos hal anu biasa nyaéta aranjeunna nampi sacara alami sareng mikir yén aranjeunna kusabab kanyataan yén kahirupan anyar tumbuh dina anjeun. Kanggo sababaraha awéwé, ningali kumaha tumuwuh beuteung nyaéta émosional, tapi pikeun anu sanés, éta henteu émosional tanpa nyababkeun masalah. Tapi, lamun sieun gaining beurat boga kasang tukang méntal, gejala ieu patali jeung pregorexia bisa timbul.

  • Nu reuneuh ulah ngawangkong ngeunaan kakandungan anjeun atawa ngalakukeun eta dina cara teu nyata, saolah-olah éta teu jeung manehna.
  • Hindarkeun dahar di hareupeun batur, prefers dahar di privasi.
  • Boga obsesi jeung ngitung kalori.
  • Anjeun latihan abnormally, dina kaleuwihan, tanpa nyokot kana akun gejala normal kakandungan.
  • Aranjeunna tiasa utah, sanaos aranjeunna bakal nyobian ngalakukeunana sacara pribadi.
  • Dina tingkat fisik, éta bisa gampang ditempo yén awéwé teu meunang beurat biasana dina kakandungan.

Gejala-gejala ieu tiasa ditingali upami anjeun henteu cicing caket sareng ibu hamil. Tapi sanajan kitu, janten langkung jelas dina pertengahan kakandunganNalika tummy naek noticeably, suku, leungeun, beungeut atawa hips ogé alami widen alatan kakandungan. Sanajan parobahan ieu teu idéntik di sakabéh awéwé, aranjeunna pisan dibuktikeun lamun maranéhna teu lumangsung normal.

Résiko pregorexia pikeun indung sareng orok

Olahraga nalika kakandungan

Résiko gangguan dahar ieu nalika kakandungan tiasa seueur, boh pikeun indung sareng orok. Kahiji, fétus henteu nampi gizi anu diperyogikeun pikeun ngembangkeun normal. Orok tiasa keur dilahirkeun underweight, masalah engapan, pangiriman prématur, malformasi atawa gangguan neurological of varying severity, antara séjén.

Pikeun indung, pregorexia tiasa nyababkeun masalah anu serius sapertos anémia, kurang gizi, aritmia, rambut rontok, bradikardia, kakurangan mineral, decalcification tulang, jsb. Sareng henteu ngan nalika kakandungan, masalah kaséhatan tiasa mangaruhan anjeun dina jangka panjang. Salian ti sadayana masalah kaséhatan méntal yén gangguan ieu ngawengku.

Ku alatan éta, lamun nyangka anjeun bisa nalangsara ti pregorexia nalika kakandungan anjeun, Penting pisan yén anjeun ngantepkeun diri anjeun diurus sareng nempatkeun diri anjeun dina panangan profésional. Pikeun kasalametan anjeun sareng pikeun kaséhatan orok anu bakal datang, sabab engké anjeun bakal tiasa uih deui ka beurat anjeun, tapi upami aya masalah dina kamekaranana, anjeun moal pernah ngagaduhan kamungkinan uih deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.