Naha penting pisan pikeun haneut sareng manteng nalika ngalakukeun olahraga?

Haneut sareng manteng

Perlu dipikanyaho yén penting pisan pikeun haneut-up sareng manteng nalika ngalakukeun olahraga, tapi jujur, naha anjeun ngalakukeun éta tanpa iwal? Upami anjeun rutin latihan olahraga, kamungkinan pisan yén manjang sareng pemanasan mangrupikeun bagian tina latihan anjeun. Tapi, pikeun maranéhanana anu dimimitian atawa laziest, dina kalolobaan kasus aranjeunna hal anu ngaliwat.

Panginten kusabab teu puguh, langkung lami anjeun ngamimitian, beuki hese pikeun ngagerakkeun awak anjeun, éta seueur anu nyarios ka dirina. ngayakinkeun diri yén anjeun teu kudu haneut nepi atawa manteng. Batur nyerah kusabab kakurangan waktos, sanaos upami anjeun ngalakukeun éta saé, duanana kedah diintegrasikeun kana waktos latihan. Janten, kanyataanna mangrupikeun dua léngkah dasar pikeun ngahindarkeun rasa anu teu pikaresepeun.

Haneut jeung manteng nalika ngalakukeun olahraga, alesan compelling

Sanaos anjeun ngarencanakeun latihan anu hampang, sanaos anjeun henteu badé ngalakukeun langkung ti sapédah stasioner di bumi. Pemanasan jeung manjang téh léngkah-léngkah anu dipikabutuh pikeun otot anjeun siap. Kalayan ieu, tatu anu tiasa ditungtungan ku cara anu parah atanapi kronis, sapertos sprains, cimata atanapi galur, dicegah. Tapi ogé kusabab ku manjangkeun gerakan anjeun janten langkung lega, sendi langkung siap sareng ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun latihan anu langkung efektif sareng lengkep.

Ieu mangrupikeun alesan dina tingkat fisik, tapi sanés ngan ukur, pemanasan sareng manjang nalika ngalakukeun olahraga mangrupikeun léngkah anu dasar sateuacana, sabab éta ngabantosan ningkatkeun engapan sareng denyut jantung. Nyaéta, sakabeh awak anjeun hadé disiapkeun pikeun ngalakukeun olahraga. Kusabab latihan penting pikeun kaséhatan alus, sakumaha ogé pikeun ngalakukeunana bener, tanpa iwal.

Salian alesan ieu, haneut nepi jeung manteng nalika ngalakukeun olahraga Ieu mangrupikeun léngkah penting pikeun alesan ieu:

  • Nalika pemanasan: Ngaronjatkeun suhu awak sarta ngaronjatkeun kakuatan otot. Anjeun bakal tiasa ngalakukeun latihan leuwih éféktif.
  • oge ningkatkeun kalenturan anjeun.
  • Otot utama awak aub dina latihan dasar meunang leuwih oksigén ku preheating.
  • Éta ogé ngabantosan anjeun ngalegaan pembuluh darah.
  • Ieu mangrupa hambalan penting pikeun nyegah tatu otot.
  • Sanaos mantuan Anjeun nyiapkeun psikologisKusabab sateuacan anjeun leres-leres ngamimitian latihan, awak anjeun mimiti ngaleupaskeun endorfin anu ngajantenkeun anjeun langkung ngamotivasi pikeun latihan.
  • Di sisi séjén, ku manjang anjeun meunang tulang, sendi jeung otot anu hadé disiapkeun pikeun masihan dirina nalika latihan.
  • Aranjeunna ningkatkeun kalenturan diantarana, kinerja, sirkulasi getih jeung bersantai otot.

Ogé salaku persiapan psikologis

Salila sababaraha menit pikeun pemanasan sareng manjang sateuacan latihan, pikiran anjeun didamel di unggal tingkat pikeun latihan anu leres-leres éfisién. dina pemanasan awak mimiti ngaleupaskeun endorfin nu ngajadikeun anjeun ngarasa leuwih animasi jeung ngamotivasi, awak jeung pikiran anjeun dijajarkeun pikeun méré nu pangalusna diri. Tapi ogé, dina waktos manjang anjeun ngahontal tingkat konsentrasi anu langkung luhur.

Menit-menit éta nalika anjeun leres-leres fokus kana manjang, perasaan kumaha awak anjeun manjang pikeun ngabantosan anjeun latihan, éta mangrupikeun waktos anu berkualitas dimana anjeun tiasa saluyu sareng diri fisik anjeun. Waktu éta kudu sagemblengna sadar, visualize otot anjeun sarta sendi manjang. Ieu mangrupikeun waktos anu penting sateuacan latihan fisik sareng mental.

Ayeuna anjeun terang alesan kunaon penting pisan pikeun haneut sareng manteng nalika olahraga, anjeun pasti bakal hoyong terang sababaraha latihan anu kalebet rutinitas ieu dina latihan anjeun. Dina Bezzia jeungAnjeun bakal mendakan sagala jinis latihan pikeun pemanasanr, sagampil gagasan ieu tina manjang pikeun sakabéh. Éta ngan ukur butuh sababaraha menit, tapi anjeun bakal langsung perhatikeun épék positif tina pemanasan sareng manjang sateuacan latihan. Jeung inget, manjang pikeun sababaraha menit di ahir workout ngamungkinkeun otot Anjeun pikeun bersantai sanggeus usaha.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)